Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Měla byste milá paní vylézt z bubliny v které žijete a podívat se jak to opravdu vypadá s těma uprchlíkama.......evropa bojovala celou svou historii o to aby se tady arab neusadil a teď je tady vítáme? FUJ, je mi z vás zle!

0 0
možnosti
LC

Paní Starková, máte velmi zkreslené představy o skutkové podstatě trestného činu "šíření poplašné zprávy". Vaše konstrukce je zcela nesmyslná a policie, státní zástupce i soudce by ji okamžitě smetli ze stolu jako neodůvodněnou. K naplnění skutkové podstaty je především nutná nějaká konkrétní výhrůžka, že se někde něco stane, což samozřejmě v článku zcela chybí. Skutková podstata toho činu v žádném případě nemůže být naplněna oznámením, že se "někdo někde nachází" a to ani v případě, že by to bylo zcela nepravdivé. Tak si prosím nehrajte na soudce, na to znalosti nemáte a citovanému znění paragrafu zjevně nerozumíte. Děkuji za pochopení.

0 0
možnosti
PJ

Paní Stárková, nejde o poplašnou zprávu, jde o radostnou zprávu. Pan Lelek nám právě sdělil, že dlouho očekávané kulturní obohacení konečně dorazilo. Takže se radujte a s nějakou poplašnou zprávou jděte do pr dele.

1 0
možnosti
VV

V Řecku už to začíná: 

"Stovky uprchlíků se vzbouřily na řeckém ostrově Lesbos. Žádali lepší podmínky, urychlené vyřizování azylové registrace a zajištění bezpečnosti. Příčinou byl  incident Syřanů a Iráčanů s afghánskými  imigranty. Při zákroku začala řecká policie bít všechny bez rozlišení."  Zdroj - teletext ČT 15.6.2015

0 0
možnosti
PK

Spíše než poplašná zpráva to může být hoax.. ono trvat na tom, aby si každý autor osobně ověřil fakta a skutečnosti o kterých píše, to by ani na idnes nemohlo vyjít přes 80% článků, které pouze přejímají z jiných médií.

Takže, pan autor Lelek dost možná naletěl, ale interpretoval zprávu od tří na sobě nezávislých zdrojů. Nic tedy nenasvědčovalo tomu, že by to neměla být pravda.

Paniku v článku nešíří, pokud na někoho ten článek působí panicky, pak je to pouze jeho subjektivní pocit. Rozhodně v tom článku není nic, co by mohlo vyvolávat strach nebo napětí. Ve svém článku navíc dále rozvádí situaci, která je pravdivá.

A někdy je články nutné psát ironicky, či sarkasticky, naši fejetonisté nejednou záměrně přeháněli - jen proto, aby zvýšili kontrast své myšlenky a absurdity situace, kterou popisovali.

A když už nic jiného - že se na některém českém nádraží skupinka imigrantů opravdu ukáže, je docela pravděpodobné. Článek by měl evokovat k zamyšlení, zda jsme na takovou situaci opravdu připravení a zda-li máme představu, jak se v takové chvíli budeme jako společnost chovat.

Dle Vaší reakce panicky. To ale jistě není chyba autora..

1 0
možnosti
Foto

K60a77r43e61l 92R57a98d77a

16. 6. 2015 0:39

Jaké poplašné zprávy ? Sluníčkáři se na musulmany těší, tak pro ně je to zpráva radostná. ;-D

2 1
možnosti
VV

1. autor netvrdí že to je pravda

2. pokud by to dnes pravda nebyla tak budou následovat dny další

0 0
možnosti
PM

Sireni poplasne zpravy to temer jiste neni. Ale za manipulaci to povazuju: napsat blog s videem o tom, jak je to v jizni Italii spatne s imigrany, kteri tam rabuji - a odkazovat se na to video (ktere je mnoho let stare a tyka se tedy neceho zcela jineho).

1 0
možnosti
LN

..tak příkrý bych nebyl....ale do jisté míry máte pravdu....protože mám takové svrbění.....že kdyby vznikla obdobná reakce...ale v obráceném gardu ..pak pod článek přiřazena nebyla...

1 0
možnosti
ON

O58t45t82o 22N74o46v43a63k

15. 6. 2015 12:45

To je tim, ze jste uplne hloupa a nechapete smysl zakona ;-))

To uz by bulvar sedel davno.

CT by sedela za lhani o Ukrajine atd.

Poplasna zprava musi byt UMYSLNA a ne cinena v dobre vire. Poplasna zprava je napr.: Oznameni bomby, sireni ze nejaka banka uz nema penize, oznameni ze jsem byly napadeni atd. a to vse za nejakym ucelem, at uz vydirani, poskozovani ci zisku.

Kdyz jsme u tech imigrantu, ceska media o tom z pocatku informovala, nasli zde ilegaly s padelanymi doklady, takze je za to hned obzalovali a zahajili tr. rizeni a vyhosteni.

Na netu je video, kde jeden pan hlasi ilegaly v Ostrave, prijeli tam vlakem a tvrdil, ze z nich nema zrovna dobry pocit, proze se chovali divne.

1 1
možnosti
TP

T91o70m66á23š 61P42í45c89l

14. 6. 2015 22:41

To je ale ošklivé... Pan Lelek v tom svém opovrženíhodném šíření poplašných zpráv inspiroval i policii. Ta lže, jako když tiskne. Všichni přece víme, že k nám žádní imigranti nejezdí...

http://policejnidenik.cz/policiste-v-pardubickem-kraji-zajistili-behem-8-hodin-9-nelegalnich-migrantu/

http://policejnidenik.cz/stredoceska-policie-dopadla-6-nelegalnich-migrantu-jeden-z-nich-se-snazil-policisty-jiz-6x-oklamat-jinou-totoznosti/

3 1
možnosti
Foto

První odkaz je ze 4.6.-tedy před článkem pana Lelka-těžko je inspiroval;-)

Ročně je u más zajištěno několik stovek uprchlíků-není to žádná novinka.

pořád to ale nejsou desítky uprchlíků, kteří "vypluliů z Rakouska

1 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.