Diskuse

O negativismu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J75a51n79a 70M16a23j39o76v36á

13. 4. 2016 21:03

Měla jsem trochu výhodu - vztekající se děti mne nedojímaly, tak jsem je zaháněla do pokoje, ať přijdou, až je to přejde. Mladší to dovedla k dokonalosti a když se rozhodla vzteknout, odcházela tam už sama :-).

0 0
možnosti
Foto

Vzpomínám si na svou druhou dceru, která se jednou začala vztekat tak šíleně, že upadla do hysterického záchvatu s obloukem /to je poloha, kdy řvoucí batole náhle utichne a propne se na zemi tak, že se dotýká země jen patami a hlavou/.

Podobnou polohu jsem viděl na škole, kdy nám to promítali jako kuriozitu.

Dceru jsem uchopil, vložil do vany a pustil na ni brutálně ledovou sprchu. Začala řvát jako šílenec, ale vydržel jsem asi minutu. Pak jsem zavřel vodu a řekl, že jestli to zkusí ještě jednou, bude sprcha dvakrát delší časem.

V Norsku by mi ji vzali, tady jsem dosáhl toho, že od té doby byla klidná a přešly i ty záchvaty negací a vzteku.

Dávám karmu a přeji výdrž.

0 0
možnosti
DS

Tomáši děkuji za návštěvu. Most dělá syn poměrně často, poslední dobou spíše v noci, kdy se dožaduje kojení, od kterého ho odvykáme. Přes den mu moc prostoru nedávám, prostě ho odložím na zem tak, aby se nemohl zranit a on ve chvilce přijde vysmátý jako rajčátko :-)

Dokonce i můj manžel, prvorodič, přišel na to, že teď se láme chléb a je třeba být důsledný (a že jsou v tomto věku bohužel receptory vnímání na zadečku).

Já měla něco podobného se starším synkem, když na něj hysterák šel, stačilo špitnout "sprcha". A to pod ní šel tak max 3x. Jak říkáte. V Norsku bych asi o děti přišla, ale tady věřím, že i z nejmladšího synka vychovám správňáka jako z jeho sourozenců.

1 0
možnosti
Foto

Dášo, hezké a pravdivě popsané. Jen mě mrzí, že si nepamatuji jestli jsem byl také takový. Ne se mi i v dnešní době těžce říká. Tady je aspoň můj R^

0 0
možnosti
Foto

.. jo jo.. a proč se neženu do hlídání vnoučat, po 4 dětech.. ;-)

0 0
možnosti
DS

tak babičkám on to nedělá. Ty jsou mu vzácné a mají vzácnou trpělivost. A samozřejmě mají kouzlo externí autority. A to se počítá :-)

0 0
možnosti
Foto

Dášo, soucítím s Tebou jako nikdo! OBĚ moje děti byly a jedno ještě je profesionál v tomto oboru! ;-DR^

0 0
možnosti
DS

no musím říci, že jsem si tak nějak pamatovala, že je to kolem 2. roku. A v těch 18m mě to krapet překvapilo. Ale už jsme to zpracovali a vychovává nás to všechny ;-D

0 0
možnosti