Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

IVČRN mělo svůj šarm a ztrácí ho?:) No to jsou mi ale věci ;)

2 0
možnosti
LN

...ale váš článek plně splňuje to co jste zkusila popřít pár vět před závěrem....i pro vás  ÚČEL  SVĚTÍ PROSTŘEDKY.

ano....protivník zahnaný do kouta stává se extrémně nebezpečným, neboť nemá na vybranou....už abyvámdošlo že v tom koutě jsme MY....  my (tedy vy) přeci nechcete bojovat, chceme se domlouvat. Nebo se pletu??....bohužel se nepletete...ale až vám to dojede...bude na bojování pozdě....Rv

5 0
možnosti
DS

Pane Nádvorníku, nesmírně si Vás vážím za Vaše obvykle stručné a jasné vývody z každého blogu a jasně vyjádřené postoje.

Pokud čtete mé blogy, víte, jaké je mé přesvědčení. Já jsem si vědoma, že tento blog jsem nenapsala dobře a poskytla jsem leckomu "bič do ruky". Zaslouženě.

Pointou bylo, že nesouhlasím s tím, aby IVČRN manipulovalo s naším přesvědčením a emocemi tím, že bude překrucovat fakta a dělat z nás agresí nabité stádo.

A bojovat s islamisty tím, že se budu přetahovat se zahraničními studenty o plakát a jejich činy zveličovat, mi přijde opravdu pod úroveň. Pod úroveň jednotlivce, hnutí, cesty, na kterou jsme se my, kdož proti islámu v naší zemi i proti přistěhovalcům bojujeme, vydali.

Jak si pak budeme moci věřit navzájem?

0 1
možnosti
MK

RvRv Srovnejte si fakta: český občan se může petičně vyjádřit dle zákona.

Zahraniční student mu v tom nesmí bránit, i kdyby s předmětem petice 100x nesouhlasil. Rasisticko-náboženské výroky jsou ještě k tomu bránění přídavkem.

Napsala jste mnoho prázdných slov, ale nedozvěděl jsem se, čím se IVČRN provinilo. Podotýkám, že nejsem jejich členem.

5 1
možnosti
DS

Vy jste tam byl, pane Kulhavý, že víte, jak to bylo a že jste tak přesvědčen o rasisticko náboženských výrocích, ergo pouze ze strany studentů?

Vy byste zůstal v klidu, kdybyste byl přítomen situaci, kde by někdo, jako součást své oprávněné petiční akce, pálil naší vlajku anebo fotku Vaší rodiny?

Pro ně je mešita úplně stejným, ne-li vyšším symbolem.

A opravdu si myslíte, že by prezentátorům petice, potažmo hnutí, ubylo na vážnosti a přesvědčivosti, kdyby dotyčný obrázek na přímou žádost sundali?

1 7
možnosti
VM

Dvě poznámky:

1) píšete že se Vám nelíbí některé věci ohledně IVČRN uvažovala jste o vstupu ale nevstoupíte. S první částí souhlasím, aniž bych do IVČRN nějak více viděl (facebook skoro nepoužívám) i tak jsem si všiml že ne vše bude v pořádku.  Jak už jsem někde psal, určitě se do IVČRN nasálo pár omezenějších xenofobních týpků, toho se nelze vyvarovat. Nicméně tak nebo tak, IVČRN v poslední době udělalo  mnohem více než by dokázala omezená hrstka xenofobů.  Věřím že jádro je zdravé - slušní, aktivní a zodpovědní lidé kteří vidí past do které se všichni suneme. Stálo by tedy za to na sjezd dorazit a případně i se zasadit o to aby se hnutí profilovalo způsobem jaký navrhujete. Pokud by to nevyšlo, vystoupit lze vždy.

2) druhá věc - masová hysterie

tady jste nesmyslně přísná.  Hysterií bych to nenazval a osobně se vůbec nedivím dvěma ženám a jednomu muži že je rozhodila přítomnost 20 svalnatých mladíků, atmosféra musela být asi docela vypjatá. A zprávy o podobných incidentech vždy žijí vlastním životem zejména na internetu.

6 1
možnosti
DS

Pane Machu, ad 1) já jsem taky IvČRN nezatratila a pořád vnímám jejich jedinečnost, prvenství, přesvědčení a především cíl. Pravda ale je, že pro nezasvěcené jsou viditelnější ty chyby a extrémy, než slušné a zodpovědné jednání zdravého jádra. Bohužel. Snažím se nahlížet optikou těch, co se bojí, co nechtějí vidět.

P.S. v aktivní účasti v čemkoliv mi prozatím brání mateřství a kojení.

ad 2) určitá míra rozhození je na místě, vypjaté emoce byly nepochybně na obou stranách a nikdo se už nedovíme, jak to doopravdy bylo. Vlastní život zprávy je taktéž na místě, ale její přiživování "tichou poštou" bych nazvala držením si míče na své straně hřiště, tedy strategií. A obdobné strategie nemám ráda. Mohla bych přirovnávat k historickým osobám, které využívali strategie rozdmýchávání negativních vášní. Ale to nechci. I já si potřebuji uchovat zbytek iluzí.

0 0
možnosti
AG

Já, ačkoliv nejsem bigotní křesťanka, bych se zamlada asi také snažila islamistům zabránit ve vystavení fotky s přeškrtnutým či zdemolovaným kostelem či jiným symbolem mé víry. Také bych se snažila domluvit po dobrém, a pokud by se mi to nepodařilo a měla jsem dojem, že mi není díky jazykové bariéře rozuměno, snažila bych se svůj problém vyřešit stržením onoho obrázku.   Tak to je pro vás ostuda !

4 1
možnosti
DS
JV

Vidím, že šeptanda skutečně existuje, ten stánek váží necelých 10 kg, ale asi k Vám ta váha došla přes nějakou šeptandu ;-D

3 0
možnosti
DS

Ne, že by to bylo podstatné, paní Volfová, ale vygooglovala jsem si to. Chtěla jsem jen dokázat, že není problém pro jediného člověka, natož pro jejich skupinu, do něj z boku drcnout. Vybrala jsem záměrně bytelnější typ. http://www.svet-trampolin.cz/aga-prodejni-stanek-3x6-m-brown/. Jsem daleka si takovou hloupost nechat našeptávat, to mi věřte.

0 0
možnosti
Foto

Dav je vždy nebezpečný a snadno zmanipulovatelný. A je jedno jestli je neorganizovaný na lodi, v přístavu nebo organizovaný na náměstích. Bez davu sice asi nelze měnit historii, ale pokud dav ovládají vášně namísto rozumu, pak já nemám chuť se jakkoliv účastnit. Vám tentokrát karma. R^

2 0
možnosti
DS

děkuji Vám, Václave. Doufala jsem, že tentokrát si porozumíme. Taky nesnáším davovou psychózu.:-)

0 0
možnosti

Protivník zahnaný do kouta? To už IVČRN obsadila většinu Saudské Arábie a obklíčila Mekku, kde nebozí muslimové kladou zoufalý poslední odpor?

11 0
možnosti
DS

To myslím obecně, pane Žíkovecký. Platí v jakékoliv situaci vůči jakémukoliv protivníkovi.

0 0
možnosti
Foto

Sedím na ledovci a dávám karmu aby neroztál (CH);-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1773x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.