Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dáša Stárková, 24.dubna 2020:

"Jsem přesvědčena, že tak vláda učinila schválně..."

Česká justice, 26.března 2020:

"Důvodem, proč byla dosavadní nařízení vlády podle krizového zákona nahrazena mimořádnými opatřeními ministra zdravotnictví podle zákona o veřejném zdraví, je snaha vlády zamezit sporům o odškodnění podle §36 zákona o krizovém řízení."

Alena Schillerová, 25.března2020 v ČT:

„My jsme to učinili právě proto, že se objevovaly různé spekulace, a vždycky v každé takovéto krizové době, já si to pamatuju z dob povodní, máte vedle těch slušných lidí, kterých je zaplaťpánbůh většina, máte černé pasažéry. A vůči těm samozřejmě stát se vymezí, to znamená, že my jsme chtěli zamezit těm nejednoznačným výkladům, proto je to podle zdravotnického zákona,.....“

Nezaspala jste trochu?8-o

5 2
možnosti
DS

ale kdepak, paní Mudrová, nezaspala. Já jsem to věděla, ale spousta lidí si to potřebovala znovu přečíst, lidi totiž rádi zapomínají. Takže děkuji, že jste nám to (už asi potřetí v této diskusi) připomněla i Vy. Co bych si bez Vás počala pod svými blogy ;-D.

5 0
možnosti
AL

Dnes vláda schválila předlohu, na jejímž základě požádá Sněmovnu o prodloužení nouzového stavu. Nouzový stav je třeba prodloužit, aby mohla zůstat v platnosti omezení pro maloobchod nebo služby vyhlášená ve čtvrtek po rozhodnutí soudu opětně jako krizová opatření vlády podle krizového zákona.

---------------------

:-)

2 0
možnosti
PB

P53e58t15r 56B26u81r95i39a61n

24. 4. 2020 16:24

No prosím, a najednou to jde i bez těch hromad mrtvol, že?

3 0
možnosti
Foto

R^ Ale vždyť to jen zrcadlí i zde tak populární mentalitu: "na zákony máme selský rozum a nejsme ovce..." ;-)

7 1
možnosti
Foto

J40a43n 10Š48i11k

24. 4. 2020 15:05

Paní Dášo, já na ty naše vlády tak přísný nejsem, i když je rád nemám. Zákonnost ano, o tom nemůže být sporu, jen bychom neměli zapomínat, že zákony slouží nám a ne my jim, abychom teď náhodou z jednoho extrému nevystřelili do druhého, jak se často děje. Za 50 let se děti budou učit ve škole, že v roce 2020 při covidové krizi zemřelo tolik a tolik lidí a jak byla ekonomická krize a ČR z toho tenkrát vyšla dobře ve všech směrech. O tom, jak toho bylo dosaženo se učit nebude. Tak to totiž na světě chodí. Politiku neřeším, nejde o to aby nás chudáky zachraňovali, jde o to aby udělali co nejméně škody. A když to porovnám s jinými zeměmi, kde jsou na tom líp? Ach ano, určitě teď nějaký diskutující přiběhne se statistikami a bude mínusovat. Je mi to fuk, protože v tom našem krásném Hobitíně se sice umíme nejlépe ze všeho dohadovat, jak to ten druhý dělá špatně a jak nás čeká černá budoucnost, ale je to taky fuk. Důležité je, že to nakonec dobře dopadne. Za 50 let mi bude 104 a takto si to přečtu na nějakém blogu :-) Hezký den

12 0
možnosti
Foto

Díky, pane Šiku. Po nás nepřijde potopa, ale zhodnocení našich činů, našich životů, co jsme mohli učinit a neučinili. A bude se srovnávat. Věčné škarohlídství ničemu neprospěje. Je třeba být pozitivní a věřit v budoucnost, která patří našim potomkům. Rozsévání nenávisti proti těm, ne jejichž bedrech dnes leží ta největší zodpovědnost na vývoji současné situace, ničemu neprospěje. Já si myslím, že česká vláda, přes drobné chyby, jedná odpovědně. A pokud chybovala, nebylo to úmyslně a chybu napraví.

4 0
možnosti
Foto

Karma, něco podobného říkali komunisté :-)

5 6
možnosti
AL

Děkuji za informaci, občanko Marie Jandová.

Tak z takového úhlu jsem článek neporovnával.

:-)

6 3
možnosti
MB

Jelikož žijeme ve společnosti, kdy lze právnost a protiprávnost svobodně diskutovat a případně zjednat nápravu, tak mi podobná dočasná formální "protiprávnost" skutečně až tolik nevadí.

Víc by mi vadila nečinnost a paralýza v důsledku obav nebo táhnoucích se diskuzí ohledně nějaké právnosti/protiprávnosti..

Ačkoli jsem tuto vládu také nevolil, už nějakou dobu jsem se musel usmívat jejím zavilým "apriori" kritikům.. Jenže teď už je mi jich až líto:-/

12 1
možnosti
ZH

Problém je v tom, že tou dočasnou formální "protiprávností" brání vláda poškozené straně domoci se svých práv, za druhé, může-li si libovolně překračovat zákony vláda, proč ne i já, a za třetí, dávejme pozor, aby se z dočasnosti postupně nestalo pravidlo. To by vám pak asi úsměv poněkud ztuhnul. Takže je zcela správné, že se diskuze vedou, ale zároveň s tím se nebrání faktickým krokům - jen je tu tlak na to, aby ty kroky byly podle zákona.

5 2
možnosti
AL

Kvalitní pamflet plný nekvalitních neargumentů.

Z článku: Jsem přesvědčena, že tak vláda učinila schválně ... jsem přesvědčená, tak učinili záměrně ... nezdráhám se říci účelově ... Bez slíbených náhrad možná nezemřou, ale zbankrotují ... Za to by vláda měla nést odpovědnost.... atd. atd. atd.

Nebudu hodnotit článek učitelky pracovní výchovy na ZŠ, ale nechám promluvit její slova z článku:

"Co to je za trestuhodný blábol?"

Dávám zaslouženou nekarmu. Děkuji všem za přečtení.

:-)

9 12
možnosti
DS

Pane Ličko, Vy mne urazit nemůžete, Vy vážně nikoliv. Takže děkuji za reklamu;-)

11 6
možnosti
PB

P17e66t93r 75B51u42r77i57a98n

24. 4. 2020 12:43

R^ naprosto excelentně vyjádřeno. Každé slovo, věta i odstavec.

A kdyby byl někdo ještě na pochybách o tom, proč vláda udělala, i když fakt nemusela, tak mu to paní Schillerová vysvětlí. Tohle je tři dny po oné vládní křivárně?

26. března: Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) vysvětlila, proč vláda změnila formu svých opatření. „Chtěli jsme zamezit spekulacím, že by stát mohl nahrazovat firmám třeba ztrátu na zisku podle doby, kdy se jim dařilo velmi dobře,“ řekla.

Zdroj: https://www.penize.cz/podnikani/414171-nahrada-skody-pri-nouzovem-stavu-vlada-v-tichosti-zkomplikovala-situaci

Fakt bych dodnes nevěřil, kolik lidí se dá utáhnout na staré fusekli. Všímejte si karmy těch blogů, které se vlády zastávají. A přitom v nich není jediný argument, logický vývod, či zdůvodnění. Všechny mají společné jedno: zdraví lidičků je nejpřednější, pan Babiš nás všechny zachránil, vzlyk a káp.

16 5
možnosti
LH

no tak že je to o penězích ane o zdraví.....

5 7
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.