Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Vůdcové francouzských muslimů se v neděli shromáždili před koncertním sálem Batackan, aby uctili 89 lidí, kteří zde zemřeli v nejkrvavějším džihádistickém útoku, který kdy Francie poznala.

"Nesli bílé růže, které položili mezi stovky svíček a kytic, které sem dali lidé z veřejnosti, a byli doprovázeni, v ukázce mezináboženské solidarity, reprezentanty židovské komunity francouzského hlavního města.

"Když si tato skupina stoupla k zábranám kolem hudebního podniku, kde ozbrojenci v pátek večer spustili vražedné běsnění, spustili náhle drsné podání La Marseillaise."

http://www.theguardian.com/world/2015/nov/15/muslim-and-jewish-leaders-gather-at-paris-concert-hall-memorial

0 0
možnosti
LN

...to není solidarita...to je STRACH....:-/...aby se jim náhodou nedostalo stejné medicíny....

0 0
možnosti
DS

Pane Poláku, děkuji za odkazy, prostuduji. Uvědomte si, prosím, že jsem tento blog psala v páteční pohnuté atmosféře (a vydala, tuším, v sobotu). Tehdy jsem se především obávala davové psychózy a toho, že mnozí zaslepenci, nevnímajíce, že mezi zabitými velmi pravděpodobně byli i muslimové, toto budou považovat a prohlašovat za projev islámské, nikoliv islamistické/teroristické zvůle. Mnozí navíc nastalou situaci spojovali s problematikou imigrantů. Aniž by přitom, pochopitelně, poukázali na to, že obdobnou "Paříží" mnozí z nich procházeli, prošli či stále procházejí ve svých domovinách.

Věřte, jsem ráda, že se muslimské obce a muslimové proti této hrůze vyhradili a pevně doufám, že dojde ke spolupráci mezi všemi, kdož se budou teď snažit nejen pochytat a potrestat strůjce atentátu (ty, co přežili a ty, co se účastnili přípravy), ale i přichystat útok na ISIS.

Děkuji za návštěvu mého blogu a příspěvky:-)

0 0
možnosti
VS

Plně souhlasím s apelem na ty návštěvníky ze zdevastovaného Blízského Středního východu Libye či Syrie. Jen nevím kde si ten apel přečtou. Problém je že informace o teroristech směřují do řad těch, kteří v té naší kultuře vyrostli jsou z ní  flustrováni. Svou víru neopustili a jejich fanatismus je dovedl až k  terorismu a sebeopětování.

Velká nepředloženost mocností v představě, že euroatlantické hodnoty lze rozšiřovat vojenskou intervencí. Akce vyvolala protiakci. Utečenci se dali na pochod  a Evropa je zatím  bez velké součinosti.

0 0
možnosti
Foto

Tu otázku z titulku si taky kladu. R^

Takováto akce se nedá připravit ve vzduchoprázdnu. Ti teroristé někde nakupují chleba, někde nakupují bezín, někde musí spát, možná mají své milenky... Zkrátka musí nějak interagovat s většinovou společností a předpokládám, že fungují převážně v muslimských komunitách.

A ty si musí samy rozmyslet, na čí straně v téhle válce chtějí bojovat. To co naznačujete v závěru (tedy pomoci při odhalování podhoubí těchto aktivit) je přesně ten krok, který by podstatně zlepšil jejich veřejný obraz.

5 0
možnosti
DS

Děkuji, Honzo. Přesně takto jsem to myslela. Nechce se mi zkrátka věřit, že jsou všichni, nemluvňaty počínaje, od základu tak prohnilí.

1 0
možnosti
PH

Ale omluví se, dokonce i čin odsoudí, ale taky nejspíš odejdou do vedlejší místnosti, kde bude sedět někdo, kdo útok financoval a spolu pak vypijí šálek lahodného čaje. Pro ně lhaní bezvěrcům není žádným hříchem, je to asi stejné, jako bychom my lhali rybičkám v akváriu. Nepovažují nás za sobě rovné, a podle toho se chovají.

3 0
možnosti
DS

No vidíte, Pavle a přesto věřím, že možnost rovnocenného dialogu není úplně ztracená. Nechce se mi věřit, že by byli všichni tak zlí a křiví, a to od nemluvňat po teroristy.

1 0
možnosti
BP

Ti Vám zapřou i nos mezi očima - ostatně jejich víra je k takovému pokrytectví přímo nabádá .Víte - já bych už po nich nepožadoval žádné omluvy či politování.Požadoval bych ovšem nekompromisně stop na jakékoliv požadavky - na šáriu,na mešity,na halal ... Prostě chceš tu být s náma ? Tak budeš žít po našem ,a nebo táhni odkud jsi přivandroval . Tertiam non datur.

2 0
možnosti
JR

J10a57r48a 21R22a19n65k

15. 11. 2015 0:22

Proc tak drsne, pane Pouzar, podivejte se na podminky imigrace do Kanady a melo by Vam byt jasne, ze je to pouze na vlade.....proto mam rada kanadskou vladu:-)

0 0
možnosti

Po včerejšku už by měla všechna slova skončit a začít totální válka, kterou ti hadráři vyprovokovali, prostředky snad na to máme....

1 0
možnosti
JG

Možná jsou i mnozí, kteří si "nemnou ruce," že to říkali, ale naopak jsou smutní z toho, že to říkali, ale nikdo je neposlouchal. Tohle všechno je bohužel výsledek sluníčkové politiky EU.

8 2
možnosti
DS

Já s Vámi souhlasím i nesouhlasím. Označování viníka je, jako byste řekla, že za znásilnění si dotyčná žena či dívka může sama, protože se nepatřičně oblékla či chovala. Za to přeci můžou ti, kteří teroristický útok naplánovali a provedli. Ne muslimové obecně, ne imigranti a už vůbec ne snaha EU o jejich rozdělení. Podotýkám, že nejsem příznivcem ani islámu ani přijímání uprchlíků. Ale je mi proti srsti přehazování viny jako horkého bramboru v situaci, kdy je potřeba reagovat na již nastalou situaci.

3 1
možnosti
Foto

J76a27n 27H61a50v36e64l86k11a

14. 11. 2015 13:26

Vy to tomuto licoměrnému pánovi opravdu věříte?

5 2
možnosti
LN

...aha.... tak samozvavné soudy by vám vadily....a uřezané hlavy rukojmích ne....zajímavé...

4 1
možnosti
DS

Já jsem tyto dvě situace na misku vah neházela, pane Nádvorníku. Jen se opravdu obávám následků hysterie a anarchie, která by časem mohla přerůst v další Jugoslávii.

2 1
možnosti