Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V tom, že kritizují a nenabízejí "program nápravy" je v podstatě i vysvětlení jejich "masovosti".

Představme si, že začnu křičet "Nenávidím Spartu". Hned se ke mně přidá spousta slávistů, plzeňáků, ostravaků, bohemáků a možná i nějaký ten liberečák si přisadí.

Ale jakmile zařvu "Fandím Slávii", tak mne všichni (až na ty slávisty) opustí. Prostě negativní program vždy stmeluje o něco lépe. To je potřeba mít na paměti... :-)

10 0
možnosti
Foto

Mnohem lepší by to šlo vysvětlit pomocí množin a jejich vzájemném prolínání. Jenže množiny se už zase neučí.

Ale nebýt v žádné bublině nejde. Jedete-li nakupovat, stáváte se součástí bubliny nakupujících (přesněji množiny nakupujících). Jedete-li MHD, stáváte se součástí bubliny cestujících. Protože v určité situaci se zachováte stejně jako ostatní. Dojde-li ke zpoždění, takže je nebezpečí, že Vám ujede další spoj, budete s ostatními bědovat a pod. Začne-li vůz hořet, spolu s ostatními jej svižně opustíte.

Jakmile začnete psát blog, vstupujete do bubliny blogerů.

Vše je totiž proměnné. Vezměte si např. bublinu důchodců. A hle - ona se dělí nejméně na dvě podbubliny (podmnožiny). Jedna volí ANO, druhá nikoliv.

Pojem "sociální" tedy patrně nemá se sociální situací občanů mnoho společného, protože lidé se stejným sociálním postavením vůbec nemusejí zastávat stejné postoje k různým záležitostem.

Ani zesnulý se bubliny nezbaví, nýbrž se stává členem bubliny nebožtíků.

A chcete-li zastávat neutrální a objektivní postoj, již jste v bublině objektivních. Není úniku!

R^

2 0
možnosti
ZD

Ejhle - souhlas. :-)

0 0
možnosti
Foto

Je třeba lépe chápat politický program a výzvy MCHPRDu. Středobodem jejich programu není to, co píšete, nýbrž lynč A.Babiše a M.Zemana.

1 0
možnosti
Foto

Ale oni se lynče bát nemusejí, mají tu přece Vás! ;-D

1 0
možnosti
MB

No, oceňuji, že si připouštíte existenci názorových bublin.. U takových to "názorových bublin" bych zdůraznil tu existenci určitého myšlenkového "filtru", kterým lidé filtrují informace resp.vnímají realitu kolem a uzavírají se do oné bubliny s lidmi podobně nastavenými. Pak je máte kolem sebe, jejich články čtete, jim nasloucháte ..a oni zase vám.. a navzájem se chválíte a utvrzujete se v pocitu nějaké správnosti, pravdy, morálnosti.. Nejlépe je to vidět na různých náboženských sektách, kde jsou lidé semknuti v evidentně obskurním vidění světa ..a můžete vidět, že v průběhu celé historie existovaly takové, které viděly zkaženost okolního světa na samém vrcholu.. a viděly všechny známky blížícího se konce světa.

A co nabízí Milion chvilek? Stmelování? Ano, stmelování kritiky a negativismu. Nic proti kritice. Ta je jistě nutná. Ale u takového stmelování mi chybí pozitivní řešení. Politické strany mají alespoň alternativní programy. Milion chvilek NIC! Jen povšechné žvásty, že „Chceme žít v zemi, v níž se daří svobodě a spravedlnosti, má zdravou krajinu a kde každý může žít beze strachu, důstojně a rád.“ Tím nikoho neurazí, to chtějí všichni. Slyšíte tu Krysařovu píšťalu? Takhle vám budou hrát, když chtějí co největší zástup. Nebudou konkrétnější ..jestli více sociální politiku nebo více svobod individuálnímu podnikání, jestli více peněz důchodcům nebo do výzkumu, jestli vyšší nebo nižší daně atd.. To by se jim již ten houf začal štěpit. Jen přesvědčovat lidi, že všechno je na levačku, samý podvod, že jiní lidé mají nezasloužené výhody na jejich úkor. Ano, to jde, na to leckdo slyší. Ale kam to vede? V tomto případě nejspíše jen k naplňování osobních ambicí a získání pohodlného mocenského postavení (tj. bez nutnosti něco tvořit a nést zodpovědnost)..podobně jako mají ve světě církve, organizace sdružující národnostní menšiny a každý, kdo má vliv na větší část obyvatelstva, resp. "s kým je potřeba být zadobře". Je to furt stejná písnička.

14 1
možnosti
ZD

Souhlas. S tou Krysařovou flétnou jste to vystihl. Každý kdo rozhoduje ví, že každé rozhodnutí někomu nahrává a někoho prudí. Nadávání a prázdné fráze - stejně jako plané sliby - nezarmoutí. Vývoj nakonec nadávajícím přihraje vždy najde nějaké negativum u kterého se ukáže : my jsme to říkali. Od revoluce nejsou MCHPD žádným novým úkazem jen reinkarnací dřívějších pokusů. A mnohým nestačí sáhnout si jednou na horká kamna.

0 0
možnosti
Foto

I87v78o 56C79i19l30i89c49h

14. 6. 2020 15:46

Výborně jste to napsala, karma je jasná R^

2 0
možnosti
ZH

Před více než rokem jsem publikoval fotoblog s úvodním textem na téma různých bublin. V závěru jsem napsal: Naše vzácná přítelkyně Ruth Hálová je jednou z dětí zachráněných Sirem Nicholasem Wintonem. Při podzimní návštěvě u nás doma citovala skotské přísloví, které jí dítěti do památníku napsal Jack Boag, její náhradní tatínek v době války. Znění přepisuji v drobně upravené verzi od Adama Lindsaye Gordona (1833 – 1870) a pak ve svém převodu, který zvukomalbu originálu sotva vystihne.

Life is mostly froth and bubble.

Two things stand like stone:

Kindness in another's trouble,

Courage in your own.

Život je většinou pěna a bublinka. Jako kámen trvají dvě záležitosti: Laskavost k soužení druhého, odvaha k vlastní strasti.

Zdroj: https://zdenekhosman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=702221

Citované skotské přísloví se možná dnes někomu jeví být nemoderní. Myslím si, že stručně obsažená myšlenka lidského (socializačního) vztahu (Ty a Já) je nadčasová.

Byznys projekt milionových chvilek... je mi pro jeho netransparentnost lhostejný.

9 0
možnosti
JM

J55a44n 90M98o48r53a88v32e49c

14. 6. 2020 16:11

děkuji, byl bych trochu zvědav, co na to zdejší chvilkaři

0 0
možnosti
Foto

J26a53n 33Š21i70k

14. 6. 2020 13:50

Každý žijeme v nějaké sociální bublině s dalšími. Špatné ovšem je, když v té bublině zůstane člověk sám, nebo spíše je možná špatně, když cítí, že je sám, protože on vlastně nikdy sám není. Ale když jste vytasila filosofii paní Dášo, tak já zase asi blábol :-) Přeji hezkou neděli

1 0
možnosti
DS

Pane Jene, nikdy bych si netroufla označit něčí myšlenku označit za blábol, zvláště pak Vaši. Já jsem si prostě potřebovala s tím, v současné době tak často používaným, pojmem (vnímaným často negativně) chvíli zaobírat. A mimo jiné slyšet i cizí názory. Vám tedy děkuji za ten Váš.:-)

0 0
možnosti
PB

P94e30t40r 86B17u33r66i76a58n

14. 6. 2020 13:13

Já si sociální bublinu představuji tak, že nezaměstnaní sedí před ubytovnou, mají v ruce bublifuk a dělají si sociální bubliny.

2 0
možnosti
DS

tak to je spíš reflexe na taková ta prohlášení "ty a ta tvoje bublina...". Děkuji za nakouknutí

1 0
možnosti
Foto

Když už je to hned na začátku článku, tak by nebylo od věci pro neznalé vysvětlit to je to to MChPD. Potom by se ten článek dal i pochopit.

1 0
možnosti
DS

Ono se mi to nevešlo do perexu, ale děkuji, upravím

1 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.