Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Většina imigrantů nejsou negramoti. Je to přesně naopak. Negramotný v podstatě nemá šanci se odtam dostat. Imigranti umí vesměs obstojně Anglicky a patří k té vzdělanější části dané populace. Platí hlavně pro blízký Východ. Sám mám zubaře Syřana a nedám na něj dopustit. Šikovný chlap! O klientelu nemá nouzi a je mnohem empatičtější než většina českých kolegů i když neumí pořádně jazyk.:-)

0 0
možnosti
Foto

V článku pana Kohouta je celkem jasný apel na podstatné omezení sociálního státu. Je zvláštní, že zrovna tohle jste ve svém výcucu vynechala.

0 0
možnosti
DS

Tak to jste, pane Chuchmo, můj "výcuc" evidentně celý nečetl.

4 0
možnosti
JR

J22a17n 90R66á14ž

14. 5. 2015 15:27

Humanismus, kterým na nás všechny útočí lidskopravní fundamentalisté, je produkt civilizačního vývoje v Evropě, který ti samí popírají.

Dogma, ze všichni lidé na planetě maji stejná práva je stejný nesmysl jako tvrzení, ze Evropané mají morální povinnost někomu pomáhat.

Jediné lidské právo má universální platnost a tím je právo na život. Všechna ostatní práva jsou výdobytkem civilizačního vývoje a iniciativ příslušníků jednotlivých civilizačních okruhů.

A proto se nesmíme nechat pořád oblbovat, nic jiného to není, že hraniční státy nemohou vracet běžence ( ti afričtí totiž status uprchlíka nemají) zpět do Afriky. Podle dohod ze Schengenu je to dokonce jejich povinnost a ČR dokonce musí vykazovat ze svého území každého kdo nemá platné vízum členského státu!

Brusel nemá žádné právo určovat nějaké příjmové kvóty pro ekonomické migranty, kteří nepožívají mezinárodní právní ochranu jako uprchlíci.

8 0
možnosti
Foto

Já nějak nemám rád řešení, která se zaměřují pouze na důsledky. I to řešení, které uvádíte je takové. V článku máte jasně popsanou příčinu - sociální systém. A místo abyste tuto příčinu kritizovala, chcete najít řešení, které odstraní důsledek, ale příčinu ponechá. To je principiálně ve svobodné společnosti nemožné. Ale z vašich jiných článků vím, že vám zas až tak o svobodnou společnost nejde. Jakkoliv se můžeme shodnout v tom, že masová imigrace je cestou do pekel, tak za tento článek vám musím opět dát spíš Rv

1 1
možnosti
OK

S první větou souhlasím, se zbytkem nikoli.

5 0
možnosti
OK

Dášo, pokusím se stručně reagovat:

1) Tvrdím, že se vždy migrovalo a migrovat bude, tak jako se jedlo, rozmnožovalo apod. Dělají to ostatně i evolučně nižší druhy.

2) Místo chudoby mluvme o rozvrstvení zdrojů. Míra nerovnoměrnosti tlačí na migraci.

3) Migrace je výzvou především pro ty, kteří na to mají rezervy a pro které je to rentabilní.

4) Tady souhlasím nejvíce, i když bych problém neomezoval pouze na antikoncepci.

5) Nejsem si jist, jestli chápu o čem je řeč. O genetických poruchách imigrantů?

6) Válečné konflikty, zejména v zemích chudých, spíše generují uprchlíky, kteří v lepším případě skončí v nějakých uprchlických táborech ve své zemi nebo v těsném sousedství.

7) Kulturní a civilizační rozdíly

8) U morální zodpovědnosti je to podobné jako s restitucemi. A Evropané se bez nejmenších pochyb zasloužili o naprosté rozbití struktur sice velmi zaostalých primitivních společností, ale struktur funkčních. Nemluvě o tom, že oběti v řadách obyvatel kolonizovaných území o mnoho řádů převyšují oběti z rukou obyvatel bývalých kolonií na naší euroatlantické civilizaci.

9) ok, 10) Jednoduchá řešení složitých problémů obvykle nabízejí totalitní, zvrácené ideologie. Dnes, když ještě nějak, a to i v rámci různých lokalit, zeměkoule utáhne sedmimiliardovou populaci, to zní ještě použitelně. Ale co se bude dít, až nastanou enormní nedostatky a boje o zdroje?

2 0
možnosti
DS

ad 5), ano. Ondřeji. Tím, že se pro imigranty, například z Pakistánu, dovážejí nevěsty-sestřenice či jinak blízce příbuzné, dochází k takzvanému inbreedingu a navýšení genetických vad v imigrantské populaci.

ad 10) a vůbec, CO JE TEDY DLE TEBE SPRÁVNÝM ŘEŠENÍM???

0 1
možnosti
MP

Napsala jste to pěkně, srozumitelně, ale nepohne se nic. Politici se zabetonovali v pseudohumanismu, mají strach do něčeho neověřeného jít. Budeme spát jak v Blaníku, neb přece ještě není nejhůř..

3 0
možnosti
OK

Problém je tu velký, větší než si většina z nás uvědomuje. Proto se děsím toho, že budeme rezignovat na naše křesťanské hodnoty se stejnou lehkostí, jako to dělali například poměrně nedávno v Německu.

5 0
možnosti