Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na světě denně zemře 150 mil. lidí. Pokud bych mohl šířit po celém světě zprávy, kolik životů zemřelo na chřipku v roce 2019, 2018, 2017 a tak dále. Tak vám ručím, že jsme doma a bez roušky ven nevyjdeme. Je to celosvětově vyvolaná panika, jako kouřová clona před ekonomickou krizí které buší na vrata.

V Čechách i jinde by novinové zprávy, měli u čísla, kolik lidí zemřelo COVID-19 denně, uvádět i číslo kolik občanů celkově odešlo na věčnost denně. A bylo by po panice.:-/ Občané ve věku 70 a starší umírají, to není nic mimořádného a věřím, že kvůli "děsnému" číslu o řádění COVID-19 jich tam mnoho připočtou.

1 0
možnosti
DS

Pane Koubo, klidně šiřte a klidně si je porovnejte. Protože kdybyste tak učinil a srovnal si to se skutečnými vědomosti o mechanismu působení viru chřipky a koronaviru Covid-19, věděl byste, že jde o údaje neporovnatelné. Zatímco chřipku na normálních okolností prostě přetrpíte a vyležíte, toto nikoliv. Ano, lidé nad 70 let a lidé polymorbidní umírají, ale nikoliv v počtech a za tak krátký časový úsek, jako v některých státech právě nyní. Navíc, na korona virus umírají i lidé mladší. Ano, je potřeba uvolňovat, ale s rozumem.

0 1
možnosti
KL

Ano, rozum do hrsti. Jsem sice optimistka, ale měli bychom být všichni připraveni na to, že s rozvolněním se pravděpodobně zhorší statistiky. Pokud ovšem jen tak, že to bude zdravotnictví relativně bez problémů zvládat (čehož dosáhneme nejlépe tím, že ochráníme rizikové skupiny), tak by to mělo probíhat bez otřesů.

Bohužel není ovšem veřejnost na možnost zhoršení (byť zvládnutelného) "mentálně" připravena a vláda by to měla napravit.

0 0
možnosti
Foto

Coronavirů je celkem 100 a je stále mezi námi. To podle lékařských kapacit. Stejně tak nikdo zdravý nezemřel ma coronavirus. 85 % lidí na covid-19 pozitivních ale nemá žádné potíže nebo má potíže minimální. Smrká, lehce pokašlává, má 37 stupňů teplotou.Profesoři Ladislav Machala a Jiří Beneš z Kliniky infekčních nemocí 3. LF UK Nemocnice Na Bulovce Profesoři píší: „Nemoc COVID-19 nemá typické klinické projevy, podle nichž by bylo možné ji aspoň přibližně odlišit od běžných virových infekcí, které jsou v tomto ročním období časté. V oficiálních materiálech evropských i světových autorit (ECDC, WHO) se stále píše, že nemoc se projevuje náhle vzniklou horečkou, suchým kašlem, dušností, slabostí a bolestmi ve svalech. My zdravotníci ale vidíme, že většina nemocných s prokázanou koronavirovou infekcí má jen lehce zvýšenou teplotu a k tomu známky zánětu nosohltanu čili rýmu, mírné bolesti v krku a někdy i kašel. Nejsme tedy schopni podle projevů nemoci vytipovat osoby, které prodělávají koronavirovou infekci, a odlišit je od lidí s běžným nachlazením.

0 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Vládní epidemiologové musí především myslet na svůj post. ;-DR^

0 0
možnosti
PC

Paní doktorky Pekové si nesmírně vážím pro její hluboké odborné znalosti, schopnost podat výsledky svého bádání srozumitelně, citlivě a nezávisle na čemkoli, co by ji mohlo z profesního i lidského hlediska ohrozit.

Tvrdě pracuje na svých výzkumech a nebojí se nazvat věci pravými jmény. Proto se také stala cca před měsícem terčem útoků a šikany stran opozičních odborníků, "odborníků" i médií.

Vám karmaR^

1 2
možnosti
Foto

Ano, pan Chmelík je ten, kdo dokáže rozpoznat hluboké znalosti u kohokoliv.

Např. který odborník je ten, co má pravdu. ;-DRv

2 1
možnosti
Foto

Jo, Dr. Peková to popisuje hezky. Co mě osobně zarazilo nejvíc, je míra absence protilátek u vyléčených. Popírá to snad všechno, co jsme se na tohle téma učili...

0 0
možnosti
DS

to také zdůrazňuje... a myslím, že nějaký ten molekulární biolog v jakési diskusi také. Jsem zajímavá, jakým směrem se to bude ubírat, Klári. Vy byste měli dostat metál, že jste vydrželi (no spíše -y) takový nápor po takovou dobu.V

0 0
možnosti

Nevím, jestli se z těch roušek nedělá příliš velká modla. Dlouhodobě sleduji vývoj pandemie u nás a v Norsku. Zpočátku na tom byli Norové o hodně hůře, než my. Teď se "skóre" pozitivně testovaných vyrovnalo a roušky přitom Norové vůbec nenosí.

1 0
možnosti
DS

Nevím ani já. Já vnímám roušky jako symbol zdravého rozumu a vzájemné ohleduplnosti. A jak by to bylo (v Norsku, kdyby roušky používali a naopak u nás, kdybychom je nepoužívali), to už se nikdy nedovíme. Hezký víkend, pane Šťastný:-)

3 0
možnosti
LH
Foto

J97a53n 48Š65i10k

25. 4. 2020 13:00

Rozvaha není zbabělost R^R^R^ Hezky jste to napsala paní Dášo. Ti co tak vášnivě argumentují statistikami a mávají mediálními bublinami zapomínají na jednu věc. O koronaviru se prakticky nic neví, jeho projevy existují teprve několik měsíců. Porovnávat s chřipkou je už z tohoto důvodu nesmyslné, protože chřipka a její mutace jsou studovány sleva zprava několik desítek let tisícovkami vědců. Je to jako bojovat s nepřítelem o kterém nevíte nic nebo jen velmi málo. I když pardon. Desítky diskutujících na iDNES ví. Oni to prostě ví, protože existují přece statistiky a Internet. A samozřejmě odborníky, kteří sice nejsou odborníky v oboru epidomologie, ale co na tom. Je jim přes šedesát a mají za sebou zářnou kariéru lékaře, tak to přece musí vědět. Nějak se přehlíží, že statistiky trvají několik měsíců, neproběhl ani rok a navíc jsou zkreslené karanténami a dalšími opatření. Paní doktorka vidí věci v souvislostech, nevytrhává věci z kontextu, nejde ode zdi ke zdi, nestraší ani netvrdí, že jde o rýmečku. A dává naději. Problém samozřejmě je, že většina lidí nemá trpělivost. Přitom jde o to přečkat nepohodlí trvající několik týdnů. Nikdo tady po nikom nechce, aby rok života trávil s rouškou i ve spaní. Kdyby tak bylo méně fňukání a více trpělivosti! Děkuji za článek a přeji hezký den víkend :-)

5 0
možnosti
DS

Děkuji i zde, pane Jene :-). Já teď ráda poslouchám různé podcasty a ten její mi přijde jako mantra. I to, jak není zahořklá pro to, co se jí přihodilo nejen ohledně korona viru, ale i předtím a našla se v tom, co dělá zde a nevytahuje se a přitom si připustí své dovednosti. Zkrátka musím říci, že její podání mi sedí a spousta lidí by se od ní mohla učit v mnoha ohledech. Mějte se krásně:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.