Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^VR^ Velice děkuji za Vaše slova. Tohle mě také trápí a nenechává chladným. Děkuji, že o tom píšete Všechno, co se u nás děje, potřebuje a bude potřebovat důkladnou reflexi. Přeji Vám krásné velikonoční pondělí.

0 0
možnosti
PB

Karma.

Jen malá otázka: když důchodce ušlapou před regálem s droždím, či na něj ve špajzu spadne polička s třiceti kily cukru, jedná se stále o úmrtí na Covid, sešlost stářím, či jiné důvody? Pokud by byl kuřák, tam je statistická kolonka jasná, ale co když celý život nekouřil a nepil?

0 0
možnosti
DS

děkuji, tak to Vám nepovím... :-)

0 0
možnosti
Foto

Zapoměla jste ještě na jednu kategorii, která se do statistik nepíše - smrt díky koronaviru, t.j. všechny uzavřené/omezené obory, které neléčí koronavirus, ale třeba rakovinu, srdce, ..

0 0
možnosti
DS

Ano, na ty jsme zapomněla. Na lidi, kteří zemřeli či umírají, protože jim nemůže být provedena operace, zákrok či léčba, protože je zdravotnictví předitíženo testováním a . Když já jsem se soustředila na tu frázi "s Covidem" a její zdůraznění, jako by vlastně o Covid u těchto lidí nešlo. Děkuji

0 0
možnosti
Foto

“Znamená to, že se vlastně nic nestalo, tato úmrtí nemáme brát v potaz a pořád věřit, že máme ten Covid pod kontrolou?” - Ano, znamená, a ne, pod kontrolou ho stejně jako chřipku mít nikdy nebudeme. A nemáte zač, když mohu, rád pomohu, byť třeba jen pouhou informací ;-)

0 0
možnosti
Foto

J41a95n 97Š96i30k

12. 4. 2020 13:01

Dneska s Vámi nejsem vepři. Vlastně ve při ☺ Taky se mi nelíbí to plácání, že dotyčný nezemřel na COVID, ale na rakovinu. Ano, dotyčný nezemřel na COVID. Ale nezemřel ani na rakovinu. On totiž zemřel na rakovinu a COVID. Tudíž netuším, kde se vzal názor, že COVID nebezpečný není. Dotyčný mohl žít ještě několik let s rakovinou. Na ní se totiž umírá vzácně během pár dní. Přijde mi taky komické, že tento názor zní z generací trpících nemocemi, které jsou v kombinaci s COVIDEM nebezpečné. Obezita a s tím související problémy se srdcem, alergie a nevím co ještě. Tito mudrlanti už zřejmě své rodiče odepsali Nebo s nimi nemají žádný vztah. Je mi jich líto. Karma za článek a hezkou neděli

5 0
možnosti
DS

Děkuji mnohokrát a těší mne, že dnes nejsme vepři ;-D

1 0
možnosti
VM

Řada lidí umřela něco jiného, ale byli testováni na COVID pozitivně. A do statistik se zapíše, že umřeli na COVID. Takhle se ty statistiky (úmyslně a řízeně?) nafukují.

4 0
možnosti
DS

A spousta z těch lidí by nejspíše více či méně spokojeně žilo dál, kdyby se k jejich nemocem Covid nepřidal. A tím se tyto statistiky (úmyslně a řízeně?) snižují na významu... záleží na úhlu pohledu, pane Malý.

7 0
možnosti
Foto

Podle jakési statistiky, kterou tu někdo nedávno uveřejnil, umírá u nás každý měsíc 10 tisíc lidí (zda je to pravda, nevím, nepočítám je). I kdyby to bylo je jeden tisíc, tak počet těch, co podlehnou koronaviru (aniž měli jinou nebezpečnou chorobu), je zanedbatelné procento. Katastrofický dopad viru v zemích se velkou koncentrací obyvatelstva (New York) ovšem také odezní, a jaký bude průměr za rok či dva, těžko hádat.

Rýmička to není, ale na naši běžnou rýmu, kterou tu přecházíme téměř bez povšimnutí, ovšem Eskymák - pardon - Inuita - zemře. Tedy pro něho je náš rhinovirus mnohem nebezpečnější, než Covid-19 pro nás.

Nebezpečí koronaviru je v tom, že se vlivem současného způsoba života mohl rozšířit velmi rychle a zasáhnout současně značné procento populace, takže to zdravotnictví a nepřipravenost našeho záchranného systému nezvládá.

Porovnáme-li to s počtem obětí nedávné epidemie TBC a nebo každoroční běžné chřipkové epidemie, tak důvod k panice to není.

4 0
možnosti
Foto

Tak třeba v italské Lombardii (počet obyvatel skoro stejně jako ČR) se na skoro 10 000 úmrtí na koronavirus za jeden měsíc dostali. I když se část bude překrývat s lidmi, kteří by jinak zemřeli z jiných důvodů, asi to úplně zanedbatelný nárůst nebude. A i když se tam epidemie zpomaluje, lidé dále umírají.

Porovnáním s tuberkulózou: Od 11. března do dnes (11 dubna) zemřelo ve světě cca 100000 lidí na koronavirus, Podobný je asi i měsíční "výkon" tuberkulózy (kdyžtak opravte). Rozdíl je v rychlosti mezi nakažením a smrtí. Epidemie koronaviru navíc stále pokračuje.

0 0
možnosti
PV

P81a45v66e19l 62V69é91b49r

12. 4. 2020 10:59

Milá paní, je setsakramentský rozdíl, jestli někdo umře na Covid-19, nebo s ním. Tedy, bezesporu je každá smrt, i kdyby to bylo na padající balkón, nebo kůstku v krku, neštěstím, ale z hlediska hodnocení nebezpečnosti nákazy je ten rozdíl mezi "na", nebo "s" přímo nebetyčný. Abych to přehnal, tak to bychom mohli rýmu prohlásit za smrtelnou pandemickou nemoc, neboť na podzim nejméně polovina lidí zemřela na rýmu, k čemuž se přifařilo pár bezvýznamných chorob, jako je rakovina, přejetí autem, infarkt a podobně...

6 0
možnosti
PC

Tentokrát s Vámi, p. Stárková, naprosto souhlasím. Napsala jste to výborně.

Karma R^

3 0
možnosti
DS

děkuji, pane Chmelíku, Vaše pochvala a souhlas mne moc těší:-). Přeji příjemně strávené Velikonoce :-)

0 0
možnosti
Foto

A takových lidí, kteří podlehnou té mediální masáži bude přibývat. Málokdo je imunní, aby nepodlehl té smršti katastrofických zpráv a scénářů. Nakonec nás mocní dostanou tam kam potřebují. Udělají z nás vystrašený uzlíček nervů, který jim bude tleskat při jakékoliv prasárně, kterou si vymyslí z důvodu řešení situace.

Sbohem svobodo. Rv

1 0
možnosti
MS

Mediální masáž je i ohledně statistik běžné chřipky. Kolik z těch úmrtí bylo následkem neléčení chřipky - tedy jejím přecházením? Kolik nakažených chřipkou běžně chodilo do autobusů, do práce, do obchodu? I toto je manipulace se statistikou chřipky, jelikož všichni pouze zveřejní počet nakažených chřipkou a počet mrtvých chřipkou, aniž by dále posuzovali okolnosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.