Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

V normálně uvažující moderní a svobodné společnosti by měl být každý jedinec vnímám podle svých lidských kvalit a ne podle způsobu sexuálního stimulu. Hon na homosexualitu je jenom odrazem nešťastné společnosti, která na jednu stranu toleruje kamenování žen v islámu, zavírání opozice v rusku ,domácí násilí všude kolem nás, ale nedokáže pochopit, že svoboda a štěstí každého člověka, pokud neubližuje nikomu a snaží se být dobrou lidskou bytostí je nejvyšší hodnota. Nechme ostatní aby byli šťastní a přejme jim to, svět je barevný, pestrý a různorodý a každý na to má právo. Ode mě karma, i když jsem hetero.

2 0
možnosti
DS

Děkuji moc, za karmu i za pochopení. Přesně tak jsem to myslela. Přej a bude Ti přáno, dej a bude Ti dáno.

0 0
možnosti

Víte, skutečných homofobů, kteří jsou přesvědčeni o mýtech, které vypisujete, je u nás opravdu nemoho - hlavně  mezi lidmi s nízkým vzděláním a inteligencí. Ovšem je tady dost velká skupina lidí, kteří většině z oněch "mýtů" nevěří, ovšem vadí jim vystavování homosexuality na odiv, její zveličené veřejné projevy  typu různých duhových pochodů i to, že homosexuálové (a jistá část heteropopulace) odmítá přijmout fakt, že homosexulaita prostě JE odchylkou od normálu - stejně jako když se člověk narodí slepý, s potiženými končetinami apod. - a snaží se ostatní přesvědčit, že to je normální. Ne není... ANO, jsou to lidé se všemi lidskými právy, ale ANO - jsou odchylkou od normálu a není úplně stejné a rovnoprávné, když má dítě matku a otce nebo dva otce (dvě matky).... A to je přesně to, co většině lidí vadí

3 0
možnosti
DS

Děkuji za Váš názor, určitě "odchylka od normálu" zní lépe a méně urážlivě než "úchylka" či "deviace". Věřím, že je vše, co píšete, zvláštní, divné, nezvyklé, na druhou stranu však nevidím důvod, proč takto "nemodelovým" rodinám nedat šanci, když -zvláště v naší zemi- vyrůstá okolo 50% dětí z původně heterosexuálních rodin v obdobně  "nemodelových" rodinách (pouze s matkou, pouze s otcem či ve střídavé péči). Ale opravdu, v mnohém máte pravdu.

1 0
možnosti
RH

Pojem homofobie by měl byt vyhrazen iracionálnímu odporu k homosexuálům jako takovým. Velmi nefér se tradičně užívá jako nálepka pro každého kdo nesouhlasí s jejich jakýmikoli požadavky..

3 0
možnosti
DS

Čili chápu správně, že se jen vyhražujete vůči tomu, aby byl Váš odpor označen za iracionální?

0 0
možnosti
Foto

Mně také hlava leccos nebere. Dle mého soudu polemizujete s něčím, co není ani relevantní, ani zajímavé. Přečtěte si prosím moje dva články na toto téma (je zajímavé, že na mou argumentaci všichni kompetentní reagují MLČENÍM):

http://cesak.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=348886&bk=62475

http://cesak.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=348959&bk=88189

0 0
možnosti
Foto

Statistiku, bibli a internet můžete použít k dokázání čehokoliv. Jinými slovy pár odkazů je naprosto irelevantních, protože se dá najít stejný počet + 1 odkaz naprosto opačného vyznění.

K jednotlivým bodům: 1. to, že se "něco pokazí" i u zvířat není důkaz toho, že homosexualita je v normě, 2. tvrzení je pravdivé, 3. víceméně irelevantní, ale pravda - btw., v životě jsem neslyšel o "hříchu homofobie", 4. ano, potvrzuje i statistika pohlavních chorob, 5. ano - a argumentace hetero páry je zcestný argument - obdoba bodu č. 1, 6. Sporné - příjde mi ale logičtější dát při adopci přednost hetero páru, 7. ano (viz Prague pride apod.), 8. nepravda, 9. nepravda.

A k původnímu dotazu - kde se bere homofobie navrhuji vysvětlení. Je to hluboce v podvědomí zakódovaná vlastnost související s přežitím a zachováním druhu.

4 1
možnosti
DS

Odpusťte, z jakého titulu, označíte-li mé odkazy za irelevantní, mají být právě Vaše názory považovány za relevantní? Hezký den.

0 0
možnosti
JL

Žijí spolu dva homosexuálové a vychovávají holčičku od jednoho roku do dospělosti. To mi hlava rozhodně nebere. Co z ní asi vyroste? Jaký bude mít model rodiny? LOL. ;-D

3 1
možnosti
DS

No vidíte a já takové znám. Spolu jsou přes 10 let, registrovaní 4 roky, holčičce (jednoho z nich vlastní) jsou 3 roky a je to šťastné vyrovnané dítě. Samozřejmě netuším, co z ní vyroste a jak moc jí bude scházet standardní model rodiny, ale na druhou stranu, jaký model rodiny si do života odnášejí děti z rozvedených heterosexuálních rodin?

2 3
možnosti

Homofobie? Ale kdež. Jen se nějak nedostává lidí, kteří by byli ochotni někoho s vrozenou sexuální úchylkou pokládat za "alternativně normálního".

3 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1773x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.