Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Jani a rozdělit domácí práce mezi děti (porozuměla jsem správně, že jsou to dcerky?) a vnoučátka hlídat na revanš za klid na studium? Na práci je důležité, aby bavila a aby měl člověk volbu, nemusí to být kariéra.

A děkuji, už taktéž upíjíme kávičku :-)

0 0
možnosti
Foto

Mé dcery už jsou dospělé, zrovna si užívám dobu výběru svatebních šatů (pro mne kafe bez cukru, to víte - kaloricky úsporný režim). 

Nastěhoval se k nám kluk a holka a pomáhat samozřejmě musí. K tomu spoustu věcí dohnat, objevit, najít je a v nich sebe.  Nový svět, nové možnosti, nové nálezy, ale i ztráty. Luštíme rébusy jak hojit a současně osvobozovat.

(Umýt vanu k tomu darebáci pod pohrůžkou změny hesla na wi-fi samozřejmě stihnou :-)).

Mějte hezký večer. Večery.

1 0
možnosti
Foto

S potěšením jsem si přečetla, že máte velmi podobnou životní zkušenost (jen jste tedy podle fotky půvabná a tedy Vaše přesvědčení nesmysl :-)).

A naprosto s Vámi souhlasím. Je lepší, být strůjkyní svého štěstí a vládnout rozhodnutí, než se nechat někam nasunout, protože kvóta. Pak jsou totiž z neschopnosti podezřelé i ty nekvótované.

2 0
možnosti
DS

Milá Jani, jednak Vám děkuji nejen za tento, ale i za všechny komentáře k mým blogům. Děkuji samozřejmě za krásný kompliment. Manžel, kterému komentáře čtu, přitakává a souhlasí s Vámi :-).

Též mě těší, že máme podobnou životní zkušenost, tuším jakou.

Přesně tak, nikdo nikdy neví, co nám život nastrojí a kam nás dovede, ale mít to jako povinnost? děkuji, nechci. hezký večer:-)

0 0
možnosti
JK

R^  Dobře napsáno.  Místo kvót použít zdravý rozum je fajn. :-)

2 0
možnosti
JR

J62a19n 43R36á73ž

5. 2. 2015 18:03

Karma a hluboká poklona!

Motto: Kdyby byla ve společnosti většina žen s názorem podobným Vašemu, věřím že by rozvodů ubylo.

Byla by zajímavá statistika, kolik žen, které fandí různým ženským kvótám a jiným výmyslům zcela nepohledných bruselských bojovnic za práva žen, žije v trvalém harmonickém rodinném vztahu.

P.S. Jednou mi profesní zařazení umožnilo zažít přednášku jedne známé feministky na téma: Uplatnění práv žen v EU. Když skončila, položil jsem jednoduchou otázku: "Můžete mi upřímně sdělit, jak nejdelší dobu jste si udržela vztah s jedním mužem?" s podtextem: Jak nejdéle s Vámi chlap vydržel?

Odpovědi byly nadávky z nichž označení mužský šovinista a prehistorický macho, byly ty nejmírnější. Ach jo!

2 0
možnosti
DS

děkuji moc. Hezké :-).

0 0
možnosti
KT

Nedá mi to abych nenapsala ještě jednou. Kromě samozřejmé a zasloužené karmy zasluhujete velkou pochvalu.

2 0
možnosti
KT

Rozumný a tolerantní přístupR^. Vidím to podobně, každý jsme individualita a měli bychom žít tak, jak nám to nejlépe vyhovuje.

2 0
možnosti
Foto

Pěkné , karma. Obávám se , že Vás holky feministky sufražetky roznesou:-). Z Vašeho blogu jsem vycítil trošku nostalgii ze svého rozhodnutí možná slibnou kariéru obětovat na konto rodiny. Ono to funguje někdy a někde i obráceně  . Podobně muž někdy volí mezi tím naprostým věnování se oboru , často časově velice náročným a rodinou.

Vždy záleží na domluvě těch dvou. Když to dobře dopadne , ten společný šálek kávy je odměnou.:-)

2 0
možnosti
KT

Kariéra ženy se může nečekaně budovat i při dětech. Je potřeba si najít způsob a obor (proto píšu nečekaně). Nemusí být každá manažerkou nadnárodní firmy. Je mnoho takových, které si například udělaly povolání ze svého koníčka.

3 0
možnosti
VV

Krásný článek. Díky. Karma.VVV

1 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1773x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.