Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

A38n33n19a 84N82o46v82a

6. 5. 2015 12:38

Je mi opravdu líto, že máte takovou zkušenost a mít jí, asi také srážím teolotu dříve, než jak doporučují pediatři, s nimiž jsem se setkala a to je ne dříve než je na teploměru (po odečtu) 38,5.

Co mi vadí je to, že Vy máte nějakou zkušenost a dle toho by se měli chovat i jiní.  Tak co kdyby vaše dítě místo těch febrilních křečí mělo ošklivou reakci na očkování a tím ošklivou myslím třeba to, že by Vám doslova "teklo" z rukou, nemohlo se pohnout a bojovala byste o jeho život. Psala byste potom, že jsou nezodpovědní ti, kdož chtějí očkovat a že je stát hrozný, že nutí očkovat všechny? Kdybyste prožila porod jako ona paní, která teď doma ošetřuje postižené dítě a soudí se s lékaři o odškodné. Ta žena, které prý nikdo KE neprovedl, až na to, že je to na videu....psala byste potom, jak je super rodit v nemocnicích nebo byste byla kritická ke zdravotníkům?

Víte, měla byste respektovat osobní zkušenosti i jiných lidí, ne jen ty své.

Nevadí mi, že o tom píšete, vadí mi, že o tom píšete s takovým despektem k těm, kdo se nechovají jako Vy.

0 0
možnosti
Foto

Je dobře, že o tom píšete, protože tím sice prošlo dost dětí, ale nějak se o tom nikde moc nemluví. Akorát bych krotila ten optimismus, že je možné tomu snadno předejít. Ono se moc neví, co to způsobuje, přesněji co přesně způsobí ten prudký nárůst teploty. U spousty dětí se to objeví náhle bez předchozí nemoci nebo nějakých příznaků. Prostě dítěti není vůbec nic a během krátké doby prudce stoupne teplota a to tak prudce, že nestihnete podat nic.

Ale jinak jsou k optimismu důvody, většinou se později žádná epilepsie nekoná, velmi často se to stane jen jednou a už se to neopakuje a následky nebývají žádné. Údajně je to dědičné.

0 0
možnosti
VK

Poprvé je tím člověk opravdu zaskočen,ale pak by měl mít ten Diazepam v rektogelu,předejít se dá asi jen opakovaným zachvatům a to taky jen někdy,to máte pravdu.Náš malej měl druhý záchvat ve 3 hodiny v noci a třetí ve školce.Teprve možnému čtvrtému se nám podařilo předejít.Ale nám právě řekli,že se to většinou neopakuje a my jsme se na to spolehli,takže tahle formulace není příliš šťastná.

0 0
možnosti
PK

P23e66t16r 72K39o44l70á65ř

30. 4. 2015 19:19

Zdravím, taky jsme si tímto "příběhem" prošli aniž bychom tušili co to fibrilní křeče jsou. Nevadí ani tak vysoká horečka, jako průdký nárůst, neboli výkyv a to i směrem dolů. Tudíž bacha na zábaly. Naštěstí v mém okruhu známých je dost doktorů a ti mi poradili abychom aplikovali při virozách a při horečkách preventivně Diazepam. Od té doby jsme fibrilní křeče nezaznamenali.

Jinak ten ůkaz je strašlivý a člověk má pocit že je dítě v posledním tažení.

1 0
možnosti
DS

hrůza :-(, děkuji za příspěvek. Ale také jsem 3 roky nosila Densitin i Diazepam spolu s antipyretiky v kabelce.A úžasně se mi ulevilo, když jsem nemusela. Prima, že i u Vás jde o příběh se šťastným koncem.

0 0
možnosti
VK

Děkuji Dagmar za blog.Také jsem donedávna nevěděla o co jde a upřímně - byla bych se bez toho obešla i nadále.Nám zase po prvním záchvatu nikdo neřekl,že to dítě bude mít při každém zvýšení teploty a ne jen jednou nebo občas,jak jsem si myslela.Až po třetím záchvatu jsem se dozvěděla,že musím reagovat na teplotu už 37,5,to už je v mozku skoro 39.Na 38 rozhodně nečekat.Diazepam a Ibalgin sirup máme od té doby pořad u sebe,dokud nebude chlapečkovi 6 let.A pozor,vadí jakékoliv přehřátí,tedy i od sluníčka,takže i na moře v sezóně si necháváme zajít chuť.

0 0
možnosti
DS

Já jsem měla "štěstí v neštěstí", že si se mnou tehdejší primář pediatrie v nemocnici sedl a "vyložil mi karty na stůl". Dokonce mě "utěšil" tím, že ze všech chronických dětských nemocí (lupus, lupenka, revma, ...) je epilepsie ta nejzvládnutější a nejpřežitelnější. I tak jsem ráda, že šlo o -sice několikaletou-, ale epizodu.

0 0
možnosti
ZJ

No v německu se diazepan nedává jako prevence vůbec. Protože prý před 15 lety zjistili, že prostě nefunguje. A když jsme to doktorce řekli, že ji při velké horečce dáváme, tak se úplně vyděsila se slovy, to nesmíte.....  Nic méně ty rektální máme, ale to až při tom záchvatu.

0 0
možnosti
DS

Pane Jonáši, já netuším, co se dává jako prevence teď, vím, že několika dětem mých známých v nemocnici podali kortikoidy a vybavili je kortikoidovými čípky. Upřímně, nevím, co je větší zlo. Já jsem dcerce úplně maximálně podala 2x1/2 tabletky=5mg denně (v době teploty= max 2 dny po sobě).

0 0
možnosti
Foto

Dášo, je dobře, že jsi napsala svůj zážitek a věřím, že bude poučením i radou ostatním maminám R^;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.