Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Konecne normalni clanek o porodech :-)

1 0
možnosti
Foto

J21a42n46a 36M46a63j60o80v35á

30. 4. 2015 22:35

Bezpečí při porodu je pro každého něco jiného a takhle je to v pořádku. Pro mne je to blízkost dobrých neonatologů a v tom okamžiku je mi jedno, jestli jsou na zdí zelené kachličky a na podlaze beton. Pro někoho jiného je to zase jinak. Nevidím důvod, proč by měl přirozenost někdo diktovat. Své dcery jsem přivedla na svět normálně, vše se vyvíjelo "běžně". Měla jsem trochu výhodu, že jsem v té době jako neonatologická sestra pracovala a nemusela se tedy bát vlastního strachu a mýtů. Ale už tehdy se na porodním sále tlumila světla, tišily hlasy, miminka balila do nahřátých roušek a plen. V obou případech mne provázel blízký člověk.

Nic víc jsem nechtěla. A ani nebyl důvod si nic víc přát.

2 0
možnosti

promiňte, ale asi vůbec netušíte, co je přirozený porod

1 1
možnosti
DS

Promiňte, pane Šebesto, dovolím si upozornit, že můj článek má v podtextu "u mne". Ale podstatné je, že Vy to víte:-). Mimochodem, odpovídala jsem již níže paní Bilské, tedy Vám se, zdovolením, vyjádřím jen k tomu pohodlí. Pokud si myslíte, že pozice vkleče (indiánská) či dokonce v podřepu je nějak výrazně pohodlnější, tak si tak zkuste pár minut sedět. I bez pár hodin předtím strávených v kontrakcích budete mít po pár minutách dost. Mně ležet nevadilo a věřím, že pokud nějaké mamince ano a ozve se, jsou jí na mnoha pracovištích schopni vyhovět. Já jsem například valnou část "finále" strávila v tom podřepu a řeknu Vám, nic moc. Ale jak píši v závěru mého blogu. "proti gustu..." a pořád platí "líná huba holé neštěstí". Já, když jsem si o něco slušně požádala, bylo mi vyhověno.  Hezký den.

1 1
možnosti
Foto

Rodila jsem třikrát (naposled v r. 2013) a naprosto s Vámi souhlasím! Trochu nepohodlí vydrží každá!!! A jestli ne, ať není vůbec těhotná!!!

3 2
možnosti
OH

Máme nejnižší úmrtnost novorozenců v Evropě, myslím, že toto dokáže omluvit i občasné nepohodlí pociťované rodičkami. Ono i pojem diskomfortu je diskutabilní - někdo rád celý hokej sleduje na místě a nevadí mu, že stojí, jiný chce místo na sezení a rád si zaplatí, další rádi sledují zápas s kamarády v klubu či hospodě a jiným není dost ani křeslo doma a manželka nosící lahváče a rádi by leželi a byli bezbolestně cévkováni aby ani na záchod nemuseli.

(zdroj o úmrtnosti: http://zdravi.e15.cz/denni-zpravy/z-domova/cr-ma-nejnizsi-umrtnost-novorozencu-do-tydne-zivota-v-evrope-478670)

Na závěr bych se rád "přirozených matek a i odmítaček očkování" zeptal, jestli alespoň tuší, jaká úmrtnost je asi třeba v Africe bez toho co ony odmítají - vnucování péče?

3 1
možnosti
DS

děkuji za informační materiál i za souhlas :-)

0 0
možnosti
KO

Napsala jste to fakt dobře!

2 1
možnosti
DK

Díky, díky, díky. já vždycky, když si přečtu článek, na který ve svém blogu odkazujete, mám strašnou chuť napsat vlastní, ale bylo by tam příliš emocí :-). Takže ještě jednou díky za věcný, střízlivý a hezky napsaný článek.

3 1
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1773x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.