Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Gratuluji k orgastickému porodu, který je vzácný. Jinak já jsem žena, která má z porodu hrůzu a dospěla jsem k ní právě díky tomu, co jsem slyšela od nejbližších rodivších žen, těší mě a jsem ráda, že mé bytí vám přinese novou životní zkušenost.

0 0
možnosti
Foto

Jé, nebojte, ono fakt není čeho, je to jen neobvyklý, napínavý den. A kamarádky prostě neposlouchejte, ono je to často trochu "porodní latina". Však sama pochopíte.

1 0
možnosti
BN

Tak to by me zajimalo, kde se vyskytujete. V okoli mam nekolik matek, ktere si o porodu nic nezjistovaly, braly ho jako nutne zlo, po ceste za vysnenym potomkem... Je smutne, kolik rodicek jeste dneska nevezme zivot do vlastnich rukou, ale spoleha se, ze to za ne nekdo zaridi. Diky Bohu jsou i takove, diky nimz se deji zmeny. Vy k nim ale nepatrite :( A je mi docela lito, ze krasny prozitek z porodu neprejete alespon ostatnim. Z tech Vasich porodu bych mela trauma jako tram... Btw. Nebyla jsem nastrizena a ani jsem nebyla natrzena az kdovi kam, jak to popisujete. A deti mely 3,5 a 4,2 ;)

3 0
možnosti
DS

Děkuji za příspěvek a budiž Vám Vaše zkušenost i zbožná přání přána. Já jsem si své porody prožila a užila, jak píši. Pokud Vy jste z mých blogů vyčetla něco jiného, pak je mi Vás ze srdce líto. Hezký den přeji.

1 0
možnosti
GK

Já nerozumím jedné věci - proč svůj názor a zkušenost vykládáte jako jediné možné pravidlo. Já znám také celkem velké množství žen a nedovolila bych si říct, natož veřejně napsat, to co Vy. Dokonce ani osobně neznám nikoho, kdo vyzval u porodu personál k tomu, aby mu nastřihl genitálie. A to "ehm" vnímání porodu je zcela normální (jste studovaná osoba, tak to určitě víte), ale podaří se jen ve chvíli, kdy je žena v klidu a nikdo ji neruší, takže jak tak hezky píšete o slovech personálu v této fázi porodu - to je celkem ekl. Já si takto díky porodní asistentce a lékařce pamatuji každou sekundu druhého porodu a věřte, že bych už do toho díky tomuto prožitku nikdy nešla. Porod není nemoc, která potřebuje léčit a rodící žena není nekompetentní kus masa, nepotřebuje radit jak porodit dítě a už vůbec nepotřebuje "stahovat do kozelce". Je mi z Vaší porodní zkušenosti smutno a je mi líto, že jste něco takového musela prožít. Asi to bylo dost děsivé, když se už třetím textem snažíte sebe i nás přesvědčit o tom, že bez erudovaného personálu by byly ženy těhotné už nafurt, případně zemřely za strašných muk. Ach jo.

6 0
možnosti
DS

Nevykládám nikomu nic jako jediné možné pravidlo, naopak vypovídám za spoustu žen (kamarádek a známých), které rozčiluje pravý opak. Tedy Váš výklad věci, tedy že žena je schopna -potažmo ochotna- předvést celému světu, jak je připravena porodit své dítě sama za účasti podobně smýšlejících žen. S působením personálu při všech svých porodech jsem byla nesmírně spokojená, když bylo třeba, poradily, neb věděly, na rozdíl ode mne, která jsem si plula na vlnách své extáze. O nástřih hráze jsem si skutečně řekla, protože mi přijde rozumnější a estetičtější být sešitá dvěma rovnými stehy nežli roztržená od přirození ke konečníku, jak se stalo jedné mé kamarádce při takzvaně přirozeném porodu. Do kozelce mě nikdo nestahoval, jen jsem nevěděla, jak stručně popsat přitažení hlavy co nejblíže ke kolenům za účelem vyvinutí co největšího tlaku ve chvíli, kdy procházela hlavička, největší to součást miminka, v tomto případě čtyřkilového. A máte pravdu, Vy byste něco takového nenapsala, protože máte zkušenosti a schopnosti své a já zase své. V tom je přeci pestrost života.

P.S. pokud jste vyčetla, co jste vyčetla, pak je mi Vás ze srdce líto. Píši totiž o tom, že porod se dá užít a naplno prožít, aniž by přitom člověk riskoval život svůj a miminka v rukách žen, jako jste Vy.

3 5
možnosti
Foto

A opět karma. Za věcnost a otevřenost. A dnes taky za snově romantický přístup k porodu, moc se mi líbí. Já to vnímala spíše než jako extázi jako intenzivní výkon a finále např. v běžeckém závodě, minuty, kdy je třeba se soustředit, vnímat, napnout veškeré fyzické i psychické síly. Dát dítěti maximum pohodlí tím, jak se chovám já. Ale v zásadě je to totéž. Jsou to minuty "samy pro sebe", zcela vytržené z kontextu čehokoliv známého. 

DíkyR^

1 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1773x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.