Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I21v47o 30C93i25l38i24c26h

22. 4. 2015 8:20

Dášo, samozřejmě KARMA!

0 0
možnosti
JH

Dagmar, vzpomínáte si, co jsem Vám radil když jste začínala? Vidím, že jste si moje rady vzala k srdci a jste stále lepší a lepší. R^

0 0
možnosti
DS

Pane Hlubku, předem chci moc a moc poděkovat za karmu a pochvalu mého psaní. Upřímně však doznávám, že si nevzpomínám, co jste mi radil, ač jsem -myslím- zpětně prohlédla diskuse pod všemi mými blogy :-(.

0 0
možnosti
Foto

M21a92r20t47i52n 68Š10i52k

21. 4. 2015 14:51

Takže úplně bez emocí. Zatímco Evropané budou dlouze diskutovat na Facebooku nebo na blogu, budou Afričané bojovat o holý život. Stojí-li před volbou života v utrpení, často ve válečných konfliktech, nebo před vidinou života v utečeneckém táboře, kde dostanou aspoň 2 teplé jídla a mají se kde umýt, co podle vás zvolí pro své rodiny, samozřejmě i s možností, že cestu prostě nepřežijou ? Dále se zamyslete nad ochotou Evropanů, se osobně angažovat ať už přímo ve vojenských konfliktech, nebo ve skutečném řešení situace. Ta ochota je jedna velká NULA. Evropané totiž nemusí bojovat o holý život, ani nežijou v bídě a utrpení, jako většina  Afričanů. Všichni jenom ví, že se situace musí řešit. Samozřejmě, musí ji ale řešit někdo jiný. Když se tu diskutuje jen obyčejná branná povinnost (v podstatě jen registrace!) setká se to s totálně negativní reakcí společnosti. Totéž se děje s přijímáním uprchlíků, nebo  případným vyšším zdaněním, aby byly zdroje na ta "řešení". Zamyslete se nad tím, nakolik jste vy osobně ochotná se angažovat, kolik osobně přispějete, kolik svých blízkých jste ochotná poslat "na barikády". Jenom víte, že se "TO prostě MUSÍ řešit" a veřejně po tom voláte. A přesně o tom je Evropa, na všech úrovních. Všichni jen volají po tom, aby za ně situaci někdo řešil. Takže jak to asi logicky musí skončit, si snad domyslíte. Svět již dlouho nežije v rovnováze. Zapomeňte na snadná řešení a že někdo cokoliv vyřeší za vás.

1 0
možnosti
PS

Tak to zkusíme bez emocí. S kým Afričané bojují o holý život? S Afričany, holý fakt, bez emocí. Volby pro své rodiny? Polovina imigrantů jsou muži mezi 18 a 35 let, další fakt. Znáte autorčin vztah k návrhu na odvody? Je spíše pro, další fakt. Kde vybízí k snadnému řešení? Vaše vsunutá představa. A není právě to , že se o tom bloguje a diskutuje, že si lidé tříbí názory a myšlenky, způsob, jak začít to řešit? Že jste právě i svým, "bez emočním " způsobem k tomu přispěl?  A Vaše návrhy, jak na to? Neplacení daní a defenestraci bych vynechal, to není řešením.

0 0
možnosti
PK

P53a11v72e74l 34K74i73l94i49k

21. 4. 2015 13:29

Souhlas a karma.

Takzvaní "imigranti" jsou většinou zdraví silní a mladí muži. V drtivé převaze mírumilovní tolerantní muslimové. V případě, že utíkají před válečným konfliktem, tak kdo tam tedy válčí? Ženy, starci a malé dědi? Houbelec imigranti. Jsou to KOLONIZÁTOŘI, OSADNÍCI!!! A kolonizují kontinent který nikdo nechrání. Kolonizují Evropu!

Evropa posílá svoje vojáky na různé mise po celým světě, například do Afghanistanu, Iraku atd, ale aby se starala o bezpečnost vlastních hranic to jí ani nenapadne.

A o naší budoucnosti rozhodují politici kteří halasně vítali Arabské jaro a sami se na něm  aktivně podíleli. Například Francie. Rozhodují lidé kteří bez jakékoli soudnosti přijímali tisíce takzvaných uprchlíků : Německo, Francie, Anglie, Švédsko .... Rozhodují VINÍCI SOUČASNÉ SITUACE!!!

V případě že naše vláda, která se zatím tváří jakžtakž rozumně, podlehne tlaku evropských multikulti fanatiků, pak nám zbývá jedině demonstrovat. Ale jestli na protiimigrantskou či prototiislámskou demonstraci přijde PÁR STOVEK lidí, pak JE TO ŽALOSTNĚ MÁLO. Tisíc lidí z miliónovej Prahy je pouze jedna desetina procenta. Zbylejch 99.9% svou neúčastí na demostraci vpodstatě novodobé osadníky z Afriky vítá s otevřenou náručí!!!

A na závěr pár čísel jak se nám pochlapila Frau Merkel. Počet azylantů / žadatelů o azyl v Německu: Rok 2010: 49.000, rok 2011: 53.000, rok 2012: 78.000, rok 2013: 127.000,  rok 2014: 203.000. Zaokrouhleno na tisice. Zdroj: http://ec.europa.eu/eurostat/web/asylum-and-managed-migration/statistics-illustrated

5 1
možnosti
Foto

K48a43r88e98l 29M42á45d75l51e

21. 4. 2015 13:47

Samozřejmě jsem Vám dal plus, ale napadla mne k tématu jedna taková okrajová, jen částečně související drobnost. Jsem cyklista (nikoliv cykloaktivista, ale to rozebírám jinde). Po otevření hranic v 90´s byla pro nás cyklisty jedna z jistot, že řidič s německou SPZ je ten nejohleduplnější.

Uběhlo pár let, čeští řidiči si na cyklisty zvykli a nějak se na těch ulicích srovnáme. A největší dobytci jsou dnes řidiči s německou SPZ. Ale nikoliv Helmuth a Brunhilda s jejich Sohnen und Mädchen, ale auta plná "nových Němců", neboli snědých mladíků.

2 1
možnosti
OK

Dášo, prvním předpokladem k nalezení nějakého řešení je oprostit se od extrémů. A to nám jde velmi špatně. Život je kompromis a my budeme muset, chceme-li zůstat sami sebou a zachovat jakous takous stabilitu, zkusit kompromis coby nejmenší zlo najít.

Dívat se na lodě plné uprchlíků, jak se marně snaží někde zakotvit, když je sem nikdo nechce pustit, až se nakonec utopí, to bude už za hranou. Otevřít náruč všem, kteří se z jakéhokoli důvodu chtějí přijít, je rovněž pitomost. Takže zkusme hledat taková řešení, aby lidé neměli důvod se utíkat, respektive to umožnit jen těm, kterým opravdu hrozí smrt (hladem, válkou), ale jen za cenu aktivních kroků, aby situace nepokračovala.

Afrika je nestabilní, má nedostatek zdrojů, mnohdy nefungující infrastrukturu, ale v poměru k tomu je přelidněná. Takže snaha omezit porodnost je asi moudrá, stejně jako nevydělávat na prodeji zbraní místním juntám. 

A místo humanitární pomoci, která slouží k podpoře PR dárců, hledat takovou pomoc, která skutečně pomůže. Která povede obyvatele k práci a tuto práci jim umožní.

2 0
možnosti
Foto

K42a48r28e84l 72M77á72d59l45e

21. 4. 2015 13:33

To by byl rozumný názor, kdyby existovalo nějaké RYCHLÉ řešení, jak pomoci přímo v Africe. Obávám se, že takové ještě nikdo nenabídl. Než by zafungovalo nějaké pozvolna promyšlené řešení zlepšení života v Africe, tak jich tady máme dalších pár milionů.

1 0
možnosti
MS

Hezky napsáno. pokud by jste chtěla docílit mobilizaci zdravého rozumu a následně lepšího světa,musela by jste vyčlenit kus země všem pseudohumanistům, sluníčkářům a válkychtivým obracečům na Západ a Východ a tuto zemi pak od zbytku světa "izolovat". Je mnohem pohodlnější zamlčovat pravdu o domestikaci občanů zemí třetího světa,nebo muslimů a pak následně se před nimi bránit  a obranu pak nazývat boj s terorismem. Jako když kopete do vosího hnízda a pak se kryjete před útoky vos-opravdu divná reakce vos,respektive muslimů. Někdo se ptal,kde by byly hranice Islámského státu a kolik by bylo výbuchů ve městech,kdyby se USA a já dodám další vyspělé státy OECD nesraly kam mohly.Já odpovím že hranice IS by zůstaly za mořem a k žádným výbuchům by nedocházelo,protože by neměli k tomu důvod. Jestli chce někdo válčit,nechť zvedne prdel od počítače,nechá se naverbovat do americké,nebo ruské armády a může pak v přední linii spekulovat o tom,proč někdo chce změnit myšlení lidí,kteří byli po celá staletí zvyklí mydlit se mezi sebou.

0 2
možnosti
Foto

K35a35r51e54l 24M47á70d23l68e

21. 4. 2015 12:47

Bohužel jsme nedali vládě mandát, aby řekla - naši voliči jsou kategoricky proti přijímání imigrantů. Strany, které by k imigrantům zaujaly reálný přístup, byly převálcovány koblihami a slibem rušení poplatků u doktora. Takže kdo volil koblihu a rušení poplatků, ať se nediví, až se naše politická reprezentace vrátí z Brusele s nadiktovanými kvótami.

1 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1773x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.