Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MO

Ale jo, i mezi námi jsou násilníci. Ale pro nás je takové jednání zavrženíhodné, pro tmářskou islámskou společnost je normou. V tom je rozdíl:-).

2 0
možnosti
PK

P12e47t35r 24K45ř35í73ž

17. 10. 2015 23:33

1/ Popsané činy vůči ženám jsou kriminálním chováním. Rozdíl spočívá v tom, že Korán a životopisy Mohameda takové chování k ženám posvěcují. Např. Mohamed si vzal svou ženu Aišu v jejích 6 letech, do 9 let s ní provozoval "jen" nekoitální sex (detailně popsaný a muslimskými "učenci" analyzovaný). Proto alespoň v některých islámských státech je dovoleno vzít si 9 letou (např. Irán). Jeden citát z Koránu:

4:34 "Muži zaujímají postavení  n a d  ž e n a m i  proto, že Bůh dal  p ř e d n o s t  jedněm z vás před druhými, a proto, že muži dávají z majetků svých (ženám). A ctnostné ženy jsou pokorně oddány a střeží skryté kvůli tomu, co Bůh nařídil střežit. A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní  a  b i j t e  j e ! Jestliže vás jsou však  p o s l u š n y, nevyhledávejte proti nim důvody! A Bůh věru je vznešený, veliký."

2/ Myslíte, že lze uspět s morálností proti fanatismu? Že snad muslim "padne na zadek" před morálností? Pro muslimy je Korán Božím slovem od počátku do konce. U nich neproběhlo to, co se židovským Starým zákonem. Neexistuje "muslimský Nový zákon". Muslim nemá potřebu oceňovat morálnost. On VÍ, že je víc. Mohamed totiž sdělil, že Korán je vrcholem v poznávání Boha.

3/ "Jednosměrná řešení typu plot, zneprůchodnění hranic" se nás "bolestně dotknou"? Mne ne. Budu se cítit bezpečněji. A řekl bych podle průzkumů, že většina národa. Ostraha hranic není nic zavrženíhodného.

8 0
možnosti
DS

Pane Kříži, dozajista bych našla protiargument proti každému jednomu bodu a mohli bychom tu diskutovat donekonečna, ale pro mne tím nejzásadnějším je : Pokud už teď uvažujeme v intencích siláckých řešení "aby nás nezasáhli, zasáhneme (vyženeme, zabijeme, vypudíme, nameleme do masokostní moučky, zbavíme jejich víry, zavřeme do koncentráku...) jako první my je", pak opravdu nemáme co ochraňovat a aniž by se tady z novodobé vlny usadil první muslim, už jsme jim podlehli, protože jsme ztratili TO nejdůležitější.

1 0
možnosti
Foto

Dášo, děkuji za článek! a hezký zbytek víkendu celé rodině!!

1 1
možnosti
DS

Já, Horste, děkuji za hezkou odpověď a taktéž vinšuji pěkný víkend Tobě i Tvé rodince:-)

0 0
možnosti
RM

R59o61m43a82n 46M60á62c41a

17. 10. 2015 19:32

Dagmar, diky moc za Vas clanek... karma... dekuji za pripomenuti, ze problem nasili vuci zenam neni pouze u muslimu, ale ze i ta nase spolecnost neni "svata"... 

ve svem medailonku uvadite, ze jste ucitelka... a jsem rad, ze mame ucitelky s Vasim pohledem... byl bych skutecne nerad, aby napr. nase male deti ucil nekdo od malicka predmety jako "antiislamismus" a bojova vychova typu "zab je, nez zabiji tebe"... asi si vzpomenete na diskusi pod clankem, do ktere jste prispivala, a clanek byl nasledne stazen adminem... clanek byl zde na blogu a v jeho obsahu teta sve neteri vstepovala, koho ma nenavidet... asi tusite...

kazdopadne diky za Vas pohled a upozorneni na nasili vuci zenam, ktere je bohuzel soucasti te nasi "ciste a neposkvrnene" spolecnosti... vzdy je potreba zacit u sebe a ne prvotne hledat chyby v druhych.... to druhe je samozrejme lehci...

3 0
možnosti
DS

Děkuji moc, Romane, nějak jsem musela něco podobného napsat:-). Jako učitelka učím především dospělé a dospívající, ale při svém dovzdělávání se jsem studovala i s muslimy a muslimskými mladými ženami (mimochodem normálně emancipovanými).

Mám dvě dospělé děti a ty (spolu s jejich partnery a spolužáky) mi připomněli ono člověčenství, humanitu a právě onu nutnost začít u sebe. Naopak, zlobily se na mne za mé primární anti-i blogy.

Takže ono to s těmi poměry procent příznivců extrémistických hnutí a "spolupachatelů zločinu" (viz pan Chrastina níže) bude krapet jinak a jenom budoucnost nám všem ukáže, jak. A čest, lidství a svědomí budou ty hodnoty, které si a buď ochráníme anebo...

0 0
možnosti
KC

Sluníčkáři jsou spolupachatelé zločinu, když nedomýšlejí nebo nechtějí domyslet, jak bude vypadat Česko i celá Evropa za pět či deset let. Naši dědové vybojovali kulturní standard ne proto, aby jej nástupci prohospodařili, ale proto, že způsob života, za který umírali, odkázali svým dětem v přesvědčení, že jim připravili lepší život. než měli oni. Bláhový je každý, kdo si myslí, že svobodu stačí jednou vybudovat a pak nám ji už  nikdo nevezme. Tato naivita je příčinou, proč sluníčkáři jen přihlížejí, když je náš kulturní standard krok za krokem likvidován a nahrazován kulturou našich nepřátel.

4 2
možnosti
VH

Paní Stárková, pytel se neroztrhl s násilnými činy. To jen bulvár (tedy vše tištěné i "klikané") už opravdu nemá co chytlavého psát. Roztrhl se tedy pytel se žvanivými redaktory.

2 1
možnosti
DS

Pane Hrubý, já jen tvrdím, že nám obdobné nebezpečí už teď, před nastěhováním muslimů, hrozí od našich, vesměs vírou a výškou hrozících trestů, nepoznamenaných mužů.

Upřímně, zda jde ze strany médií o snahu informovat anebo bulvarizovat, je mi v tuto chvíli buřt.

3 0
možnosti
Foto

K49a87r74e80l 16M69á86d91l69e

17. 10. 2015 16:55

V poslední době se roztrhl pytel.... A pod těmi odkazy je pár případů od roku 2009 a pachateli jsou většinou mladíci z Mostu, Ústí nebo Ostravy. 

A otázka imigrantů má jen a jen silácká řešení, pokud chceme přežít. Ať si sluníčkáři kvičí o genocidě.

6 1
možnosti
DS

Když myslíte, pane Mádle, dovolím si nesouhlasit.

1 0
možnosti
ID

JJ pro nás zločin, trestný čin, přestupek, odsouzeníhodné a pod.... pro NĚ je to norma, standardní chování, normálka a pohodička..... to je ten drobný rozdíl.....

12 3
možnosti
KM

K48a34r73e31l 39M33a97s86e34k

17. 10. 2015 16:38

Nesmysl. Myslíte, že třeba v Íránu každý může znásilinit kteroukoli ženu a její manžel nebo otec s tím nic nenadělá? Rv

3 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1773x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.