Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naprosto s Vámi souhlasím. R^

0 0
možnosti
DS

děkuji, Vladimíre, to je dnes už podruhé :-)

0 0
možnosti
Foto

PCR test naopak ukáže jako pozitivní i mnoho lidí, kteří ve skutečnosti nejsou infekční. PCR pozitivita může (i se střídavým výskytem) přetrvávat měsíce po prodělání covidu, o kterém dotyčný třeba ani nevěděl. Jedná se však jen o fragmenty RNA, které nikoho neohrozí. Za mě klidně dělejme PCR, ale u nových bezpříznakově pozitivních či časně opakovaně pozitivních by bylo vhodné testovat i životaschopnost viru. Aby se neukládaly v reálu zbytečné izolace a karantény.

1 0
možnosti
Foto

J78a10n41a 45M31a65j26o40v16á

14. 3. 2021 18:26

Setkala jsem se i s negativními výsledky u jednoznačně nemocných. Když tak nad tím přemýšlím, ve svém okolí mám takové nejméně čtyři, následně potvrzené protilátkami.

0 0
možnosti
VB

Povinné testování zdravých lidí (byť mezi nimi někdy může být cca 1 % nakažených bezpříznakových) bez rozlišení provozů a skupin pracovníků s delším a častým kontaktem s lidmi, bez rozlišení, kde lze riziko nákazy snižovat respirátory, odstupy apod., je naprosto neodůvodnitelným zásahem do práv občanů, navíc nařízení MZ ČR způsobilo nerovnost mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem (např. si zaměstnanec nemůže zvolit neinvazivní test, když ten invazivní mu např. působí záněty). Nucený test zdravého je nepřijatelný, a i u člověka s příznaky má lékař zvážit možnou alternativu, např. karanténu bez testu. Tak se to dělá v okol. zemích. Rakousko hromadně testovalo dobrovolníky, sále nabízí zájemcům testy zdarma, a povinné testování určilo jen pro vybrané profesní skupiny, kdy se zatím uplatňovala alternativa - když nepředložím test, pracuju s respirátorem, taky rodiče mohou místo testování nechat dítko na domácí výuce aj.

1 0
možnosti
DS

Víte, paní Bošková, sice to není předmětem mého blogu, ale přesto vám odpovím. Já si myslím, že v situaci, kdy už několikátý týden umírá přes 200 lidí denně, kdy nám nemocnice praskají ve švech díky covid pacientům, a tudíž nemohou být prováděny běžné lékařské úkony a kontroly, kdy nám zdravotníci padají únavou a depresemi z enormního počtu umírajících je nesprávné a amorální se dožadovat nějakých extrátů a osobních práv. Co se "testování zdravého" a jeho nepřijatelnosti týká, zjevně jste nepochopila, že se mezi námi pohybuje velký počet lidí, kteří se možná jeví jako zdraví, ale ve skutečnosti jsou jen bez příznaků, nebo ještě netuší, že se nakazili anebo lidí, kteří jsou natolik bezohlední, že své počáteční příznaky vydávají za nachlazení a nadále chodí mezi lidi. Právě takové lidi je třeba odizolovat testem od těch, kteří jsou sktuečně zdraví. Čili, jak skutečně zdraví, tak nemocní by měli testy podstupovat dobrovolně, protože by mělo být v jejich zájmu nešířit nákazu a nestávat se tak příčinou dalšího umírání. A co se týká nechávání dítek na domácí výuce. Problém je, že většina rodičů si představuje, že dítě zůstane doma, ale bude i nadále dostávat úkoly a vysvětlení látky od učitele. Situace je taková, že jakmile učitel začne učit prezenčně, přestává učit distančně. A pokud rodič chce i nadále nechat dítě doma, musí si zařídit tzv. domácí školu, na kterou ovšem musí splňovat podmínky danÉ MŠMT (tedy maturita ke vzdělávání žáka 1.stupně, titul Bc a více pro vzdělávání žáka 3. stupně)

1 0
možnosti
Foto

J35a12n27a 49M32a74j83o29v14á

14. 3. 2021 13:24

Asi to chce dobře vybírat testy. V sobotu u nás proběhlo 21. kolo testování, jakousi zkušenost tedy máme. Funguje to velmi dobře a jediný problém, který jsem evidovala nebyl v testech, ale v metodice, jak se smí testovat (prostě si zařízení nemohla testovat jindy, než v daných intervalech, např. při podezření a čekalo se na odberovou sanitku, což ubíralo velmi cenný čas.

Pozitivita se hned hlásí hygieně a praktickému lékaři a rozbíhá se standardizovaný proces. Člověk, který byl pozitivní se tak hned ocitá v izolaci a jeho kontakty v karanténě. Funguje to, infekce se nestíhá tolik šířit.

A v neposlední řadě... s dvacenásobnou testovou zkušeností... 2x tydně PCR.... Věř mi, to fakt nechceš...

0 0
možnosti
DS

Jani, u lidí s mobilitou (sociální, myslím) to fakt není o výběru testů, ale o principu. Problém je, že když ti tím sítem propadne až 56% pozitivních, tak je to šílenej průšvih. Děti mají výrazně vyšší mobilitu než v domově zavření senioři, to snad uznáš. Jinak vás, bez debat, obdivuji a seniory též.

0 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1773x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.