Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem trochu na rozpacích, jestli jsem správně pochopila Váš článek. Opravdu potřebujete aktivní zálohy, abyste věděla jaký je zdravotní stav Vašich dětí? Opravdu potřebujete uzákonit aktivní zálohy, aby Vaše děti měly nějakou fyzickou kondici, uměly zacházet se zbraní a naučily se poslouchat? Trochu mě děsí, že podle všeho chcete předat výchovu vlastních potomků do rukou zelených mozků.

0 0
možnosti
DS

Nikoliv, paní Valentýno, ani jedno. Mé děti sportují a pravidelně docházejí na preventivní i potřebná vyšetření, takže o mé děti opravdu nejde. Nicméně uvítám, když -pokud by bylo potřeba se chopit zbraně v jakémkoliv slova smyslu- takoví vojáci věděli, "která bije" a měli jakous takous naději na přežití. A s těmi zelenými mozky by se taktéž dalo polemizovat. A jakápak výchova při jedné prohlídce a případném jednom cvičení???

2 0
možnosti
JF(

Zde si můžete poslechnout německo-rakouské vojenské pochody, tak je prosím pouštějte i Vašim dětem, aby se jim to dostalo do krve: https://www.youtube.com/watch?v=FvezwQlCZlg. Válka je v dnešní době záležitost jen pro pár cvičených specialistů, ti ostatní jsou pouze tím kanonenfutrem, který se hodí jen k tomu, aby se nechal pozabíjet ve jménu ......., doplňte podle potřeby. Dnes, kdy lze stávajícím vojenským potenciálem a personálem během pár minut zničit celou planetu, dokonce i několikrát, je pak poněkud zpozdilé si v této malinké zemi hrát na vojáčky, kteří by snad mohli i něco vybojovat, to pouze naši papaláši zase blbnou na kvadrát a činí z nás ovce na porážku v zájmu jiných. Madam, takže Vaše děti prosím s nadšením odvádějte, ovšem mým vnukům podobné nepřeji a tato odvody mi velmi vadí!? Rv

1 0
možnosti
DS

Pane Fajkusi, mé děti mají svůj rozum a ten nejmladší ho nejspíše dostane. Rozhodnou se samy, bude-li třeba. Vaši vnuci nejspíše taktéž.

0 0
možnosti
Foto

To je správný přístup.  Chtělo by to porodit víc potencionálních vojáků a od malička jim vštěpovat, že to nejlepší co mohou udělat se svým životem, je položit ho za svůj stát, za svou vlast.  Třeba dostanete od státu medaili.

0 0
možnosti
DS

četl jste vůbec můj blog a odkaz? proč vojáků, proč položit život? Nikomu nejde o medaile.

0 0
možnosti
RE

Ono zjistit, kdo je bojeochotný(což je správná poznámka) není zas tak jednoduché. Ti, co to roztrubují od klávesnice či v hospodě to nejspíš nebudou a ti, do kterých byste to nikdy neřekla, tak to nakonec zpravidla budou, ale to se vždy zjistí většinou,až když k něčemu opravdu dojde.

0 0
možnosti
Foto

Jo někomu vraždění problémy nedělá, někomu ano.  To je pravda.

0 1
možnosti
Foto

Dagmar, mně ZVS (1958 - 60) jako aktivnímu sportovci nedala zabrat. Někdy mi bylo líto těch sportovně nezdatných. Také jsem se tam naučil, že někdy je nutné černé považovat za bílé a obráceně. Také jsem si docela užíval zrychlených přesunů. Naučil jsem se bojovat nejen se zbraní ale také se šikanou. Někteří slabší jedinci z toho byli na provaz. Důkladné lékařské prohlídky a prohlídky zdatnosti zřejmě selhaly. Svou ZVS jsem dokonce popsal v jedné za svých knih. Tenkrát byl nutný také smysl pro humor. Bačkory tam neměli co dělat, mohli z vojny být zralí na psychiatra. To je můj názor. Každý máme jiný.

2 0
možnosti
Foto

Nooo, jak se to s těmi bačkorami veme. Já se považoval před vojnou docela za bačkoru. Nebojoval jsem ani tak se šikanou jako sám se sebou. Když jsem tohle zvládl, šikana už byla v pohodě. Jakmile jsem našel sám sebe uměl už jsem si své já uhájit. A zrovna ty zrychlené přesuny mi v tom dost pomohly. Vycvičil jsem si na nich vůli nevzdávat se a zvládnout víc, než si myslím, že zvládnout můžu.

1 0
možnosti
BT

Branná povinnost platí pořád. Nikdo ji nezrušil. A odvody...? Proč ne, ale vidím to jako nesmysl, v 18-ti odvedou, ale ve 20-ti už může být neschopný. Odvody ano, ale pouze v době ohrožení státu..Ty které se nyní plánují, nic neřeší...

0 0
možnosti
Foto

Branná povinnost platí pouze v případě ohrožení státu nebo válečného stavu. Obecná branná povinnost byla zrušena.

0 0
možnosti
Foto

Aktivní zálohy bez výcviku jsou naprosto na nic. Navíc jakákoliv branná povinnost je absolutním zdaněním, krádeží života a svobody jednotlivce. Nelze ji respektovat ve svobodné společnosti.

4 0
možnosti
MJ

Takhle neuvažujeme. Tedy já. Neberu to jako "krádež života a svobody mé". A jak o tom hovořím se svými stejně starými :-))), ani oni ne. Právě naopak. nejde o dva roky jak jste "vojnu" trávili Vy. Samozřejmě i v dnešní době propaganda , jakákoliv, patří do vojenského života. Ale myslím si, že my jsme proti ní daleko více imunní , než Vaše generace, která žila a žije i nadále v propagandě, už jakékoliv. A dle ní si, podprahově, vytváříte názory. Někdy nadáváte, že my ten život bereme tak nějak "nalehko". A ta "lehkost" to je njlepší zbraň proti manipulaci :-))

0 0
možnosti
Foto

Těžko se vyjadřovat s nejasnému záměru. Pokud by to totiž mělo fungovat v předchozím formátu a podobě, tak by to bylo zase nesmyslné. Rv

0 0
možnosti
MJ

Hezký den.

Jsem z generace, kterou to čeká. Docela se těším. Armáda je dnes zcela jiná než za časů našich otců. Bohužel ve vedení armády jsou také lidé toužící po válčení, či exportovat násilím "své smýšlení". Ale to nic nemění na mé zvědavosti. Myslím si, že vládnoucí na tom nemají mít žádný vliv. Jde o obranu země v které žiji. Nikdy bych nešel za hranice. Ať propaganda řve co chce.

1 0
možnosti
Foto

Ve cjvíli kdy vás odvedou a povolají vám nedají na výběr. Prostě půjdete hasit požár, který vaši nadřízení rozdmýchávají.

2 0
možnosti
PB

Je to krok zpět, děti by měly být vedeny ke vzdělávání a léčení lidí - a ne ke znalostem techniky, která zabíjí Rv Jsem vlastenka a kdykoli bych se sama postavila na ochranu naší země, ale vojáci ČR bohužel jsou hlavně používáni v zahraničí. Je téměř nereálné, aby k přímému ohrožení došlo zde. Armáda pomáhá při povodních, ale to můžeme pomáhat i jako dobrovolníci.

Mám dva syny školního věku, oba sportují a žijí aktivně, pomáhají nám, a snažím se je vést k tomu, že zlo plodí opět jen zlo a že zbraně byly vytvořeny pro zabíjení.

Navíc mnoho kamarádů a spolužáků mého věku bylo na vojně, prý tam byla sranda s vrstevníky, ale jinak jen žvásty nadřízených, kteří byli posedlí vojnou a zbraněmi, a byli v armádě, protože nic jiného neumí. Je mi to líto, možná se můj názor zdá krutý vůči vojákům z povolání, ale myslím, že dnešní generace má na víc, než ztrácet rok či dva na vojně. Máme kamaráda, který je veteránem války v Jugoslávii, je rozvedený a jeho život byl vojenským životem hodně poznamenaný. Je rád, že je vše za ním a pustil se do podnikání v dopravě. Ale abych armádu také pochválila - tvrdí nám, že díky vojně si udělal řidičáky na náklaďák a autobus.

0 0
možnosti
VP

jen malý dotaz ... jako dobrovolnice při povodních ... taky máte ve stodole zaparkovanou 815 s brodivostí 1250;-)

0 0
možnosti