Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ND

Panebože holky, porod je sice v životě ženy důležitý, ale to jakou mu věnujete pozornost už hraničí málem s vaší nepříčetností. Co chudáci ženský, který porodí třeba na chodníku, nebo v autě? Víte co, porod je jen kratičký úsek ve vašem životě a hlavně v životě vašeho dítěte. Skoro to vypadá, že nemáte žádné pořádné starosti a to vám přeju, proto tu můžete tlachat jak je vám libo. Nebudu vás už rušit, užijte si to. :-)

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, Naďo, nechala jsem se blbě unést :-(.

0 0
možnosti
Foto

Doposud jsem považovala za zbytečné zasahovat svými komentáři do vašich úvah o porodech, které považuji spíše za hezkou červenou knihovnu, nicméně tentokrát si dovolím do Vašeho románu vnést trochu nežádoucího dramatu (ne, že bych tak sama chtěla, miluji romantiku, nicméně stav porodní scény je spíše tragický než-li romantický). S důvody, proč se žena rozhodne vzít si do porodnice vlastní PA jste napsala dobře. Otázkou je, proč to (bez rutinních a škodlivých zásahů) nejde automaticky a vždy? A je opravdu naivní domnívat se, že když jste Vy a Vaše kámoška rodily jak jste chtěly - a dokonce Vám osobně i udělali nástřih přesně jak jste si přála (je mi líto, že nevěříte vlastním kompetencím, schopnosti sama porodit své dítě - i takto velké dítě je možné porodit bez natržení, pakliže se zvolí logičtější poloha než vleže na zádech), tak to tak mají i všechny ostatní. Já osobně jsem měla absolutní důvěru v to, že mi porodní asistetka a porodníci vyjdou vstříc - a stejně si prosadili své, a to i navzdory tomu, že šlo o normální porod bez jakýkoliv komplikací. Přála bych každé ženě, aby mohla jít do porodnice s důvěrou a pocitem bezpečí a ne s nutností hledat vlastní PA nebo dojíždět bůhvíkam, aby jí tyto podmínky potřebné pro hladký průběh porodu byly zajištěny. Přeji krásný večer a spoustu další inspirace a fantazie pro další články.

6 1
možnosti
Foto

Dášo, tohle jsem měla skvělou příležitost zažít. U obou porodů jsem měla "svou" porodní asistentku s níž jsem byla domluvená. Měly jsme rámcově dohodnuté i to, co bych chtěla či nechtěla, opravdu to byl jen rámec. 

Je pravda, že jsem vždycky byla ve známém prostředí, kterému jsem rozuměla a vždycky se kolem mne (trošku paradoxně) všichni vesele usmívali, že se narodí dítě kolegyni. Ale bylo to fajn.

3 0
možnosti
MK

Dobré téma, ale nějak jsem nakonec ráda, že ho už jako stará bába nemusím řešit ;-)

0 0
možnosti
AN

A69n56n46a 10N87o62v17a

6. 5. 2015 18:33

Moc jsem nepochopila, co jste tím článkem mínila.

Nicméně pokud se nemýlím, i ta porodní asistentka, která má s dannou poodnicí smlouvu, je podřízená lékaři, který má službu, takže pokud se jemu něco nebude zdát, nebude osobně nakloň do "fušování" do řemesla, je taková porodní asistentka v nevýhodě a musí se podřídit, takže ve finále porod nevede ona, ale lékař.

2 0
možnosti
BN

Presne tak to je. Ja jsem takto rodila. S PA, co jsem si k tomu zaplatila. No, nechci zabihat do detailu, ale pri finale stal doktor a nejaka sestricka z novorozeneckeho u dveri a klepali na hodinky. Muzu rict, ze me to dost odrovnalo a porod se mi temer zastavil. :( Takze domluvit jiste lze vsechno, ale muzete narazit na personal, ktery to respektovat nebude. Mluvim jenom ojenomo vlastni zkusenosti, aby me nikdo nenapadal. Jine zeny byly v tehle porodnici spokojene...

2 0
možnosti
Foto

Problém vidím v tom, že se náš zdravotní systém porodním asistentkám brání seč může. Jsou světlé výjimky, které považují spolupráci porodnic s PA za prospěšnou, ale bohužel to jsou asi pořád jen výjimky. 

Je ale dobře, že se ten problém řeší. 

Váš příměr s vegetariány v hospodě moc nesedí, protože oni si mohou zajít na jídlo jinam a tam si za něj zaplatit. Rodičky si ale nemohou říct: "tak já půjdu jinam a nebudu platit za služby, které mi stát není ochoten poskytnout".

5 0
možnosti
Foto

Už sám nedostatek relevantních informací na webu by mě odradil. 

Dorazily by mě vágní tlachy o vzdělávání dul (8 dvoudenních setkání plus četba literatury je v porovnání s tím, co musel absolvovat atestovaný porodník, je směšné - ovšem kecat mu do práce by jistě chtěly). 

Do vlastní ordinace bych cizí "odbornici" nepustila, dokonce z objektivních důvodů (hygiena, zodpovědnost, majetek a další). 

Do své domácí kuchyně také nikoho z ulice nepouštím a silně pochybuji, že by duly či jejich klientky byly v toto směru výrazně liberálnější.

0 1
možnosti

Vážně mají duly na svých stránkách napsáno, že chtějí kecat do práce porodníkům 8-o?

1 0
možnosti
Foto

Tak já jsem ještě s vlastní porodní asistentkou nerodil Myslím tím samozřejmě, své manželky.

První žena se ani v roce 1973 a ani v roce 1977 žádné asistentky nedožadovala, protože taky žádná nebyla, že?

Tady jasně vidíme, jak nabídka povzbuzuje poptávku a naopak. Velmi zřetelně to je vidět u nejstaršího řemesla - rolnického.

A v roce 1992. Rodina mé druhé ženy, tedy samozřejmě matka a dvě sestry si zakládaly na tom, že rození dětí je jejich koníčkem a nesnesly by, aby jim někdo radil.

1 0
možnosti
DS

Tak to se, pane Hermánku, výjimečně shodneme. Rození je taktéž mým koníčkem :-).

0 0
možnosti
DS

Dobrá, Vladimíre, budu Vás prosazovat jakožto renomovanou a akreditovanou porodní asistentku (to hrabání porodní jámy či stavbu porodní chýše byste zvlád, ne?), pakliže teď na revanš dáte odkaz na můj blog na Vašem;-);-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.