MALAYSIA AIRLINES - REVOLUCE V KULTUŘE CESTOVÁNÍ- BEZ DĚTÍ!

Hraje mi to velmi do noty,kéž by další společnosti uvažovaly více na dále,než stále jen ekonimicky!!

V klidu a pohodlí bez řvoucích a nevychovaných dětí nabízí snad jako jediná letecká společnost toto „privilegium“!! A to zcela legálně a jistě domyšleně.

Ekonomicky vzato,je to v pořádku. Profesně vzato,je to v pořádku.Tzv.lidsky vzato se to v pořádku nemusí zdát,ale je to v pořádku-dle mého.Souhlasím.

Reaguji jen na zprávu o tom,že tato společnost zavedla tzv.zvláštní oddělení pro rodiče s dětmi do určitého věku,vykázala jim přízemní patro airbusu a do jiného prostoru jim prostě letenku neprodá.Jsem přesvědčena,že k tomuto nepopulárnímu kroku přistoupila po zralé úvaze po přemnohých stížnostech vážených klientů.Do první třídy jen bez dětí!

Každý z nás má zkušenosti s létáním,na kratší vzdálenosti jsme tolerantnější,leccos se dá vydržet,ale takový 13 hodinový let v sousedství rozmrzelého pisklouna,tak to je opravdu nemilé!

Rodiče typu „vždyť je to dítě“ a „je to pro něj dlouhé“, nemohu a nechci  brát zcela vážně.Nejsou totiž na takové cestování připraveni oboustranně.Když mi jejich potomek šplhá po rameni,nožičkama vyťukává morseovku do mého sedadla,řve do ucha,kdykoliv se mu cosi nelíbí a dožaduje se pobíhání,což vyžaduje neustálý pohyb všech zúčastněných,včetně palubního personálu,následného zmatku v minimalistických uličkách,nezdá se mi to příjemné. Představa,že bych si, nedej bože, potřebovala kamkoliv odskočit,je vlastně nemyslitelná,nemám šanci,neb matky s dětmi přednostně.Každý to jakoby chápe a nejen jakoby,ale vážně, mu to nakonec vadí.Nejsme snad na potápějící se lodi,kde tato pravidla stále platí,jsme v dopravním procesu,jako v každém jiném,takže si představím např.tramvaj,kde dětičky radostně pobíhají,řičí,dělají prostocviky,obtěžují další cestující,a tomu všemu bezelstně přihlížejí jejich stejně tak nevychovaní rodičové s tím,že „jsou to děti“.

Plně chápu,že letecké společnosti si předcházejí své klienty,kteří cestují především pracovně a chtějí nějaký ten standart economy class  a chápu,že si zaplatím first class a nebudu trpět.Cháchu,že si zaplatím charterový let a musím počítat se vším,ale  nejméně ze všeho s nevychovanci jakéhokoliv věku!

Kultura cestování,kultura stolování,kultura vyjadřování,prostě kultura chování by neměla chybět NIKDE,a to hlavně s těmi „jenom dětmi“!! To docela postrádám!

 

Mějte se rádi a polepšete se (každý dobře ví v čem)

 Vaše Dagmar

 

Autor: Dagmar Frantová | pátek 16.11.2012 3:27 | karma článku: 20,39 | přečteno: 1191x