rodiče vs učitelé

Český národ prý "blbne" a jeho vzdělanost klesá... Ale kdo za to může? Najdeme "správného" viníka?

"Zastaralé postoje většiny rodičů, kteří aktuální cíle vzdělávání a záměry vzdělávací politiky neznají nebo jim dobře nerozumějí, jsou jednou z hlavních překážek dosažení změn.“ tedy podle tohoto "zdroje" za "blbnutí národa" mohou hlavně rodiče!

vs

"V následujících letech budou rozvíjena opatření s cílem: jasněji vymezit očekávané cíle vzdělávání jako referenční body srozumitelné pro učitele, žáky a studenty, rodiče, zaměstnavatele i veřejnost; cíle vzdělávání se ovšem nesmí omezit na znalosti, ale musí zahrnout i popis očekávané úrovně širších dovedností a postojů; …“ a tady podle toho "zdroje" za "blbnutí národa" můžou učitelé i rodiče!

Závěr: je jasný... ;)

Za úpadek vzdělanosti českého národa mohou rodiče, kteří jsou učiteli a učitelé, kteří jsou rodiči, protože v této kombinaci se dramaticky zvyšuje potenciál "blbnutí"... nebo je to všechno jinak? Všichni rodiče musí být učiteli???

Vyplývající opatření do roku 2020: Přísně se nakazuje - rodiče nesmí být učiteli a učitelé nesmí být rodiči... nebo pro jistotu: všichni rodiče musí být učiteli a všichni učitelé musí být rodiči... (Jinak s "blbnutím národa" nic neuděláme...)

;)

PS: příspěvek obsahuje trochu humoru, demagogie a "správné" logiky vhodné k víkendovému zamyšlení... Pokud příspěvek zůstal nepochopen, problém nemusí být na Vašem přijímači... ;) Proč brát hned "vše" tak vážně...

Seri ó zně, jinde a zase jindy...

Autor: Dagmar Divišová | pátek 30.5.2014 14:14 | karma článku: 5,63 | přečteno: 633x