Pokrač. 98 - Jak se kočička s kocourkem seznámili

  To jednou šla bílá kočička do lesa pro  dříví na topení a najednou uslyšela smrkání,  kýchání a naříkání. Vydala se po hlase a našla špinavého, hubeného, schouleného kocourka. Vypadal jako šedivý chomáček a byl nemocný......

 

  Moc se zaradoval, že vidí kočičku a prosil ji o vodu a říkal, že už dlouho neulovil žádnou myšku, protože každá myš slyší na dálku jeho kýchání a uteče.

  Kočičce bylo kocourka líto, tak hned zaběhla do chaloupky pro mlíčko a chytila 3 myšky. Když se kocourek občerstvil, zavedla ho do svého obydlí a připravila mu bylinkový čaj a celého ho olízala.

  Kocourek úplně prohlédl, byl celý bílý a zářil spokojeností. Při tom kočičce vyprávěl, jak šel do světa na zkušenou a co všechno zažil. Kočička kocourkovi ustlala ve svém pelíšku a trochu přitopila v kamnech. 

  Kocourek brzo usnul a ráno si přispal. Kočička zatím hostovi uchystala čerstvé myšky a dobré mlíčko a už se těšila, co jí zas bude vypravovat. 

  Než se kocourek úplně uzdravil, byli dobrými přáteli a jednou za úplňkové noci jí kocourek přinesl 3 symbolické myšky a vyznal jí svou lásku.

  A byla ruka v rukávě, protože kocourek přibral, srst se mu bíle leskla a byl na kočičku moc hodný a kočičce se líbil a ve všem jí pomáhal. Často si říkala, že by jí bylo smutno, kdyby odešel.

  A pak se konala slavná kocouří svatba. Přišly i bílé myšky, s nimiž se kočička kamarádila. Dlouho se o té události mluvilo, jak se vyvedla. Hrála tam i zpívala celá kočičí kapela a sešla se kočičí mládež z celého okolí.

  

Autor: Dagmar Melicharová | středa 2.4.2014 17:15 | karma článku: 17,43 | přečteno: 279x
  • Další články autora

Dagmar Melicharová

Měsíček zpívá

19.10.2016 v 17:45 | Karma: 7,56

Dagmar Melicharová

Muchomůrky

5.9.2016 v 17:45 | Karma: 11,92

Dagmar Melicharová

Pokrač. 110 - Vrány letí

15.2.2015 v 18:00 | Karma: 5,82