Pokrač. 93 - Mikulášská nadílka - kočičí

       Byl skoro konec listopadu a tlampač ve vesnici, kde bydleli kocourek s kočičkou, začal vyhrávat. Za chvíli se ozvalo hlášení, že se hledají dobrovolníci za Mikuláše, Anděly a čerty. Kočička pozorně naslouchala a už se v duchu viděla, jak jdou s kocourkem za Anděly. Nutno podotknout, že byli krásní, ale  mourovatí.

 

   Druhý den se vypravili na obecní úřad. Jaké bylo jejich zklamání, když za Anděla a Mikuláše byli vybráni bílí pastevečtí psi kvůli jejich barvě. Pořadatelům se sice zdálo, že na čerty jsou kočička s kocourkem moc malí, ale líbila se jim jejich barva, ocásky a zářivá očka. Tak je vybrali za malé hodné čertíky. 

   5. prosince šli Mikuláš s Andělem a dvěma čertíky nadělovat dětem. Hned na první návštěvě dostali Mikuláš s Andělem napít kořalku. Čertící pít odmítli. Psi se dostali do ráže, začali divoce štěkat a honit kočičku s kocourkem kolem návsi. 

   Dárky se rozsypaly a děti si je musely samy najít ve sněhu. Kočička s kocourkem byli tak vylekaní, že utíkali přes dva ploty, pak se objali a dodávali si odvahy.

   Potom se potichoučku vydali k domovu, hupsli do postýlek a spali a spali. Ráno, když se kocourek probudil, tak moc huboval, že příště nikam nepůjdou, že to bylo poprvé a naposled. A kočička souhlasila. V tom někdo zaklepal na dveře a přišel pan starosta a nesl velkou voňavou šišku sekané a moc se omlouval. Slíbil, že příští rok budou všichni nezbední psi na Mikuláše uvázaní a že kocourek s kočičkou mohou jít za Mikuláše a Anděla. To už se kočička s kocourkem  vesele usmívali a už se těšili. Ještě slupli sekanou a bylo jim hej.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dagmar Melicharová | středa 4.12.2013 16:33 | karma článku: 8,23 | přečteno: 215x
  • Další články autora

Dagmar Melicharová

Měsíček zpívá

19.10.2016 v 17:45 | Karma: 7,56

Dagmar Melicharová

Muchomůrky

5.9.2016 v 17:45 | Karma: 11,92

Dagmar Melicharová

Pokrač. 110 - Vrány letí

15.2.2015 v 18:00 | Karma: 5,82