Voda, vodka, voděnka.

Také jste byli na dnešní večer pozváni na nějakou akci a říkate si: "To zas dopadnu.."? Užijte si ji, ale než vyrazíte, přečtěte si můj skromný příspěvek..

Z požívání alkoholu se za ta staletí stačila stát společenská událost. Připíjíme si na oslavách, popíjíme v hospodách, zapíjíme smutek. Na tom není nic zvláštního. Je však normální, že přesně tak se chovají i nezletilí a mladiství? Že se tak s největší pravděpodobností chovají i vaše děti?

Je mi 17 let a studuji 2. ročník Biskupského gymnázia. Nejssem abstinentka a nehodlám moralizovat. K napsání tohoto článku mě ale přiměl alarmující fakt, jenž možná některým rodičům nedá spát. S rostoucí teplotou se úměrně zvyšuje počet mladých lidí trávících svůj volný čas venku. Hezké, že? Zapomínáte však, že se přímá úměrnost vztahuje i na flašky vypitého alkoholu. Jdou vaše roztomilé ratolesti na návštěvu ke spolužákovi? Nepřiměřeně velký batoh a nápadné cinkání není jen výplod vaší fantazie. Na cedule "Mladistvým nenaléváme" už se také dávno nehraje. A v případě zátahu má majitel hospody vypracovaný "plán B" v podobě úkrytu pro partu puberťáků před policajty. Pokutu by totiž musel zaplatit on, že.

Nebojte, ne vždy je to tak hrozné. Většinou si jen dáme pivo na žízeň, někomu pít nechutná a někteří z nás o alkohol nejeví zájem vůbec. Kromě toho, asi každý byl někdy opilý a za tragédii se to nepovažuje (pokud se ovšem vaše inkriminující fotky nedostanou na veřejnout, hehe). Důležité je udržet pití na uzdě. Být připitý na oslavě narozenin? Budiž. Zapíjet žal sám doma? Nedoporučuji. Tady skončím, protože rady "jak se nestát alkoholikem" si můžete přečíst i jinde.

Jen mám ještě jednu prosbu (a jistě mluvím za všechny studenty), tak snad si to prostřednictvím tohoto blogu přečte někdo vlivný a důležitý. Se sepjatýma rukama Vás žádám:" Zlevněte vodu!" Jak si nemáme kupovat alkohol, když je minerálka všude - opravdu všude dražší než vychlazená, orosená dvanáctka?

Autor: Markéta Dadáková | pondělí 11.4.2011 6:00 | karma článku: 10,60 | přečteno: 727x
  • Další články autora

Markéta Dadáková

Bezbožná

21.11.2016 v 19:39 | Karma: 12,84

Markéta Dadáková

Rozkvět

8.12.2015 v 2:59 | Karma: 5,66

Markéta Dadáková

Segments sentimentaux I

12.3.2015 v 19:43 | Karma: 7,47