Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

26. 8. 2011 2:45
Napsal jste to celkem srozumitelně.

R^  Už při čtení článku jsem se těšil na diskusi. Že Vám budou nadávat do komunistů  se dalo čekat. Ale kolik tuposti a papouškování hloupých hesel se tu ukáže, mě přece jen překvapilo. Zřejmě praví pravičáci jsou stejně tupí jako fanatičtí komunisti. To je dost smutné zjištění. Asi by bylo potřeba udělat nějaký průzkum, kolik lidí vůbec dokáže používat mozek. Obzvlášť mě potěšil jeden pravověrný pravý inteligent, kterého pohoršují dáFky (v příspěvku použito opakovaně, takže nejde o překlep). Také jsou dobří odpůrci skutečné hodnoty čehokoli. Až budou mít hlad, tak si místo krajíce chleba mohou zakousnout pár finančních derivátů. Pokud někdo vidí skutečnou hodnotu jen v penězích, měl by si uvědomit, že jejich hodnota spočívá jen v tom, že lidé VĚŘÍ číslům na bankovkách. V okamžiku, kdy věřit přestanou, celý ten domeček z karet se definitivně zhroutí. Víra v UFO stojí na lepším základu.

0 0
možnosti

svarcz

26. 8. 2011 10:04
Re: Napsal jste to celkem srozumitelně.

Ale až se Vám ten domeček údajně zhroutí (peníze) a Vy budete chtít chleba a někdo ho bude mít! Budete muset mu dát tolik, aby Vám ten chleba prodal, když ho Vaše nabídka neuspokojí nedá Vám nic!!!! Takže ten chleba bude mít opět hodnotu vytvořenou shodou mezi kupcem a prodejcem. A je jedno co bude jako platidlo zda zlato, diamanty nebo váš osobní automobil!! Nic s tím neuděláte, můžete přikazovat, rozkazovat nařizovat, ale tak se lidé vždy chovali, chovají a chovat budou. Vždy něco za něco. Můžete se vztekat jak chcete, ale tohle nezměníte.

0 0
možnosti
JJ

1888

25. 8. 2011 23:03
Pripomina to nabozenske otazky

Neco MA HODNOTU, protoze lide VERI ze existuji kupci ochotni za to zaplatit.

0 0
možnosti

svarcz

26. 8. 2011 10:24
Re: Pripomina to nabozenske otazky

něco má hodnotu takovou za kterou je prodejce ochoten prodat a za kterou je kupec ochoten koupit. Nikoli náboženství, ale tisíletí prověřená realita.

0 0
možnosti
A

antizelenka

25. 8. 2011 14:53
další utopistický sociální inženýr

který nikdy nepochopí, že "systém" se nedá předělávat podle představ sociálních inženýrů, svět se vyvíjí podle podle chování jednotlivců a chování jednotlivců se mění dle výchovy a interakce s okolním světem.

Volání po "lepším" systému a spravedlivějším světě v lepším případě končí v kavárenském kroužku intelektuálů, v tom horším v koncentráku.

"finanční sektor" není žádný kroužek nenažraných manažerů jak si asi představujete, ale systém plný lidí a jejich emocí a rozumu .......... a když si lidé začnou myslet, že je vše v pohodě..............nastává problém

0 0
možnosti
R

rudaz

25. 8. 2011 22:13
Re: další utopistický sociální inženýr

Chování jednotlivců tedy u nás v budoucnu zajistí zrušení politických stran? Což mi připomíná - kdysi pan Železný na otázku změny vysílacího schematu odpověděl, že schema měnit nelze. Za půl roku jej z Novy vyrazili. Takže systém, který vymysleli a zavádějí lidé, měnit nelze, ale ty dotyčné lidi ano. Jak absurdní.

Chováním jednotlivců se v historii lidstva dosáhlo revolučních přeměn? Vždy v pozadí byli "sociální inženýři". I v r.1990 u nás bylo pozadí, později se profláklo přítelíčkováním...

Bude líp.R^V

0 0
možnosti

redan1

23. 8. 2011 9:03
Ti, co se naučili zneužívat současný systém

po zhroucení trhů přenesou všechny ztráty na ty lidi, kteří opravdu vyrábí, pracují a spoří.

0 0
možnosti
B

BlackWhite81

22. 8. 2011 16:20
Já Autor

Chtěl bych se jako autor článku vyjádřit k této vášnivé diskusi. Asi takhle, finanční sektor jakožto nevykonavatel žádných hodnot měl původně sloužit jako pomocník sektorům jež hodnoty vytvářejí, jako je zemědělství, průmysl, stavebnictví, rybolov, kultura, věda atd. Jenže se to zvrhlo a finanční sektor přestal hrát roli pomocníka neboli sluhy a stal se pánem celého systému a to je hlavní příčina dnešní krize kapitalismu! Finanční sektor je dobrý sluha, ale velmi zlý pán. To je pro ty co to nepochopili vše, co jsem chtěl mým článkem sdělit. Hezký den. :-)

3 0
možnosti
R

rudaz

22. 8. 2011 22:20
Re: Já Autor

Když si vypůjčím, s dovolením, od pana autora článku výraz "s lidskou tváří", dodávám - v dnešní Rovnosti/Deníku pan Hoffman píše, že v r.1968 se všechny mocnosti zalekly myšlenky nového kapitalismu, tedy s lidskou tváří.

V Moskvě víme proč a na západě zase proto, že by ztratili možnost užívat mafiánské praktiky, tedy prorůstání kapitálu do rozhodovacích pravomocí státu. Že bychom my, "malý" stát ČSR, daly příklad lidem ve větších státech. Moudrý pan redaktor Hoffman.

Tyto státy vlastně zajistili rozbití Rakouska-Uherska na malé státečky, aby nás mohli pohodlně ovládat. Už je nyní (r.2010) všem jasné, proč USA, jinak s plnou pusou "lidských práv" a státní suverenity, mlčely, když nás Kreml v srpnu obsazoval?

Nastává doba, kdy si půjdeme svoji cestou.

Bude líp.R^

0 0
možnosti
H

hoky

22. 8. 2011 11:44
zas je to tady

za vše můžou vrazi z Vólsrýtu!

0 0
možnosti
ML

šelma6005

22. 8. 2011 14:21
Re: zas je to tady

Asi ste ten článek nečetl či nepochopil. Ne vrazi z Wallstreetu ale celý systém za to může. A že bez reformy se neobejde je zřejmé každému soudmému člověku, nemusí to být žádný zaslepený levičák. Ostatně ČSSD nasekala v době svého vládnutí také dost neodpustitelných a nenapravitelných chyb. Ale to neznamená, že to co se dnes děje je OK.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

22. 8. 2011 9:53
Stačí pozorovat historii

Člověk je tvor sociální (jeho existence je závislá na dělbě práce a zdrojů). Vždy se proto odehrává nějaké přerozdělování. Pokud se k nějakým lidem zdroje nedostano vzbouří se. Nezáleží na systému, ideologii. Jednoduše, pokud se lidé mají přijatelně a dodržují pravidla, když se mají hůř, respekt k pravidlům klesá, případně mizí zcela. Lidi lze udržet i silou, ale i to má své meze (a ničí to motivaci, takže zaostávání).

2 0
možnosti
S

svann

22. 8. 2011 10:32
Re: Stačí pozorovat historii

Trefa.

0 0
možnosti
S

svann

22. 8. 2011 7:39
To je naprosto přesné

R^

0 0
možnosti
H

hafusak2

22. 8. 2011 5:33
Tak jsem si prošel diskusi a :

1. Bylo zjištrěno, že autor je levičák, tj. že nemůže mít nikdy pravdu. 2. Všech pět základních omšelých frází našich pravičáků o chytré a spořivé pravici a hloupé a rozhazovačné levici tu bylo X - krát zopakováno. 3. Ani jeden z diskutujících neví co dělat proti krizi, aby to bylo echt pravicové. 4. Ideologická hlediska jsou nadřazena hlediskům ekonomickým, hospodářským i logickému myšlení .

Jaké štěstí hoši pravicoví, že jenom píšete sem a nejste sami ve vládě.

0 0
možnosti
AL

avlyslakecod

22. 8. 2011 6:00
Re: Tak jsem si prošel diskusi a :

Ti ve vládě bohužel o nic lepší nejsou :-(

0 0
možnosti
PK

Zingy

22. 8. 2011 0:27
Vzkaz autorovi článku

Současný svět jde velmi tvrdě do prava. Asi je jedno, do jaké míry je rozumné kapitalismus nějak korigovat. V této fázi vývoje se nakonec prosadí myšlenky volnosti a liberalizace. Levice na to nebude mít vliv, její síla je malá, levice je navíc rozhádaná, není schopná vymyslet alternativní koncepci. Problémy, které existují, dají navíc stoupenci liberalismu na účet levice. Všechno má své zákonitosti, po noci přichází ráno a je úplně jedno, co jestli si sovy přejí prodloužení noci nebo ne. Obhájci kapitalismu zahrnou do normálu ekonomické krize, nezaměstnanost i sebevraždy zoufalých socek, které budou označeny za neschopné a líné, to, co systém ještě včera ohrožovalo bude představeno jako daň za šanci pro každého. Většina lidí se na přitažlivosti této šance již shodla, byť její využití všemi samozřejmě nesmysl - uspějí vždy pouze ti nejschopnější. Kapitalismus neodměňuje podle schopností, ale podle umístění v souboji s ostatními, zdroje jsou vždy omezeny! Ale lidé to tak chtějí.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

22. 8. 2011 7:16
Re: Vzkaz autorovi článku

ja nepotrebuji, aby se dobre meli VSICHNI ... me ke stesti uplne staci, kdyz se budu mit dobre JA.

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2976x
"Jediným smyslem života je cítit a sdílet skutečnou lásku hlavního zdroje. Jedinou skutečnost. A pak? Pak si dělej co chceš"                      

Filip Czudek   XEXUS.LOVE            

Seznam rubrik