Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Váš pohled a představa o bohatých je trocha mimo mísu! Hluboce se mýlíte, když předpokládáte, že bohatý nechce být solidární, opak je pravdou! Bohatí jen znají hodnotu peněz a ví co člověk musí udělat, aby je měl a pak vidí jak se krade, mrhá a rozhazuje za nesmysly. Kdyby se bohatý choval jako dnešní stát, byl by chudý. A další věc je, že bohatý člověk nebude nikdy solidární s tím, kdo si za svou bídu může sám. Před deseti lety ještě moje společnost rozdala na "sociální smír" charitě, sportu atd velké peníze, dnes těm co přijdou a potřebují říkám ať jdou za státem, ten má nyní moje peníze ... a tam nedostanou nic. To je peklo dnešního socíku! Tedy sociální stát a solidarita bohatých s chudými jsou dvě totálně rozdílné věci a není lepšího příkladu než USA, kde je relativně velká střední třída i bez socialismu a bohatí jsou velmi, ale velmi solidární ... a bohatá je i střední třída. Pravdou je, že kapitalistický stát rozděluje bohatství nerovnoměrně, ale socialistický stát zase rozděluje rovnoměrně chudobu ... to je ten problém!

1 0
možnosti
VH

Kdy, prosím pěkně, vznikly "sociální státy"?  Nejspíš na přelomu 17. a 18. století. Tehdy už existovala silná střední třída: měšťané, cechovní mistři, střední sedláci. Takže je vlastně prastarý. Tedy pokud platí vaše tvrzení: "Před zavedením sociálního modelu byly v dějinách lidstva jenom vrstvy dvě. A to bohatá a chudá.".

0 0
možnosti

Bohužel je mi to moc líto, ale musím vás odkázat na jeden ze svých blogů: http://www.vasevec.cz/blogy/kdy-kde-se-zrodil-co-puvodne-znamenal-pojem-socialniho-statu-panu-ministrovi-drabkovi-pro-insp

Abyste si upřesnil vědomosti.

0 1
možnosti
ZS

Krásné vzory sociálních států vidíme na západě a severu Evropy. Země zasviněné muslimským dobytkem - pobírači všech možných sociálních dávek. Ale hlavně

vzornými voliči socialistů, kteří nejraději rozdávají z cizího. A to je pro Evropu jedině cesta do pekel.

3 1
možnosti
Foto

Sociální stát je postaven na násilí, kterého v sobě nese víc, než jakákoli jiná zřízení, která umožňovala být svobodným alespoň někomu. Sociální stát to neumožňuje nejen vydíraným, tedy těm, co solidární pod hrozbou trestu být musí, ale dokonce ani vyděračům, kteří z okrádání vydíraných žijou.

9 1
možnosti
GK

aha, takze Bavorsko je postaveno na nasili diky od valky vlaudnouci CSU (Krestansko-socialni-unie)

Pletete jabka a hrusky dohromady. Vy jste chybel ve skole kdyz se probiralo co to je socialisticky a socialni?

1 0
možnosti
Foto

Ten Váš "moderní sociální stát" vznikl proto, aby bylo možno spoluobčany, kteří vytvářejí hodnoty, okrádat tak nějak legálně. Tak to je.

6 1
možnosti
TK

V diskuzích se "utkáváme" myčtenáři blogů a diskutéři a autoři blogů mezi sebou, každý obhájce svého myšlení, potažmo svého přesvědčení. Často ostře, neštříme se. Ale to je O.K. To je demokracie a možnost prezentovat svůj názor.

Rád bych demokraticky komentoval i váš názor. Bohužel, vy žádný nemáte. Není co komentovat. Snad jen, dle výčtu těch, které jste nikdy nevolil, že potřebujet stát sám pro sebe. Takovou pěkně vypolstrovanou samotku, s nerozbitným oknem, bez kilky na dveřích. Díky zdůrazňování svých tezí několika ! či ? a svou nenávistí a lživou rétorikou o dějinách střední třídy, jste docela nebezpečný jedinec.

Pčestože se loučíte pozdravem "sbohem", nevěřím že jste věřící. Vám nelze věřit,díky tomuto článku, nic.

3 1
možnosti
PV

Chudym na duchu ani socialni stat nepomuze. V teto chvili to neni mysleno na autora blogu, jen obecne konstatovani.

2 1
možnosti
KN

Jedním z hlavních principů SSO je nenásilí a svoboda.

Je směšné, když zastánce násilí označuje svobodomyslné mírumilovné lidi za "paka".

7 1
možnosti
MP

Protože proti nim není s to argimentovat, napadne je ad hominem. Když jim dá nálepku „paka“, nemusí už hledat argumenty, protože každý rozumný člověk přece ví, že pako nemůže mít rozumné myšlenky a je ztrátou času se s pakem snažit vést diskusi. :-/

0 1
možnosti
MR

Základem vývoje člověka a společnosti je motivace a nerovnováha jež z člověka sociálního vytváří člověka duševního, kreativního a samostatného.

Sociálnost je vlastně primitivní pud zdob kmenové společnosti, kdy vše se dělalo skupinově a jedině skupina mohla přežít.

Ve vyspělé duševnosti je přítomen prvek a tím je altruismus. 

Dříve podnikatelé když zvládly nástrahy s úvěry a trhem a byli úspěšní, tak část zisku věnovali obci, i když třeba za tím byl kalkul.

Takto obec třeba získala školu, bytové domy, nebo spolky příspěvky.

Dříve to navíc bylo rozdělené, obce se měla starat o své chudé a sirotky, církev o nemocné, různé spolky ... , podnikatelé ... . Místo jednoho slepého státu tu bylo více zdrojů, jen nesměla přijít krize.

1 1
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2976x
"Jediným smyslem života je cítit a sdílet skutečnou lásku hlavního zdroje. Jedinou skutečnost. A pak? Pak si dělej co chceš"                      

Filip Czudek   XEXUS.LOVE            

Seznam rubrik