Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Deleter

7. 7. 2010 15:30
Autor

správně uvádí, že zákon ukládá zaměstnavateli zajistit nekuřákovi nekuřácké pracoviště. Další zákaz/nařízení v tomto směru by tedy bylo redundantní. Dále bych si dovolil připomenout, že existuje řada pracovišť s mnohem horšími podmínkami. Nějaký studentský výzkum je poměrně diskutabilní, ale budiž. Ostatně nemám problém s nekuřáckými podniky už dnes. Stačí ale dodržovat viz výše.

0 0
možnosti
BN

LCypher

5. 7. 2010 13:02
antikuřácká propaganda

To je báječné jak jste systémem copy & paste ze článků paní Králíkové splácal dohromady tento nesmysl - gratuluji, to muselo dát opravdu hodně práce.. Na antikuřácké kampani mi vadí ty různé polopravdy a lži které se zaštítí jménem "nezávislého výzkumu" který má s vědou společnou jen část názvu a sice "junk science", jménem zájmových skupin které tvrdí že problematiku berou zcela nezaujatě, místo skutečných argumentů slouží propaganda. Takové ty různé antikuřácké "axiomy" jako "právo na čistý vzduch" nebo "právo na nekuřáckou restauraci". Nic takového náš právní řád nezná, ale přesto se to omílá po Goebblesovsku dokola, snad v naději že tisíckrát opakovaná lež se stane pravdou.

Když už zmiňujete tabákovou lobby, co takhle zmínit i lobby na druhé straně barikády a sice farmaceutickou lobby? Kdo myslíte že financuje antikuřáckou kampaň? Tady vůbec nejde o ochranu zdraví a práv nekuřáků, jde jen o rozšíření pozic farmaceutické lobby a větší odbyt jejích výrobků.

0 0
možnosti

peterudes

7. 7. 2010 15:01
Re: antikuřácká propaganda

buď jste blog paní doktorky Králíkové nečetl, nebo jenom sprostě lžete, ale spíše to bude kombinace obojího... z blogu paní doktorky jsem neopisoval nic, pokud jsem někde citoval třetí stranu, uvedl jsem zdoj - viz odkazy v článku. Že kouření škodí zdraví je jasné i šimpanzovi, veškeré seriózní výzkumy to potvrzují, kdo tohle zpochybňuje, pouze ukazuje svojí omezenost a hloupost. O žádném právu na čistý vzduch se v článku nepíše, píše se tam o právu zaměstnanců na hygienické prostředí a právu na zdraví. Obě práva jsou zakotvena v našem právním řádu. "Antikuřáckou" kampaň, pokud to tak chcete nazvývat "financuje" spíše zdravý rozum, nežli farmaceutická lobby...

0 0
možnosti
8

837

3. 7. 2010 15:01
Velmi hloupá demagogie

to by se ale potom museli takto chránit i další zaměstnanci, kteří jsou v ohrožení, tedy zakázat chemický průmysl, doly, hutě, nemocnice (tam ohrožují zaměstnance infekce) i policici a armádu by bylo potřeba potom zakázat i tam jsou zaměstnaci v ohrožerní atd. atd. :-)

0 0
možnosti

peterudes

3. 7. 2010 17:58
Re: Velmi hloupá demagogie

jasně - hloupá demagogie, proto je omezeno kouření na pracovištích, proto se nekouří v dopravních prostředcích, proto k tomuto zákazu dospěly vyspělé země, viz článek, všechno je demagogie, naopak by se mělo povolit kouření i v nemocnici, ještě abych se poohlédnul po statistikách podporujících kouření jako zdravotně prospěšné činnosti...

0 0
možnosti
R

rony100

3. 7. 2010 14:58
hospody

Máte statisticky podloženo, že snad číšníci umírají dříve a všichni na rakovinu plic? Donedávna se ve všech hospodách hulilo tak, že nebylo na pivo ani vidět a nezdá se, že by všichi číšníci bídně zmírali ve třiceti letech. 

0 0
možnosti

peterudes

3. 7. 2010 18:01
Re: hospody

tuhle statistiku nemám, ale v článku je uveden výzkum dokazující zdravotní rizika u personálu restaurací - viz výzkum 1. lékařské fakulty...obhajovat kouření jako neškodnou činnost může opravdu pouze omezený člověk...

0 0
možnosti
PZ

Rájec

3. 7. 2010 13:20
svoboda volby

Jako nekuřák, přesto nerozumím autorovi proč se zastává také mně jako nekuřáka.  Když nebudu chtít pracovat v kuřácké hospodě, tak si najdu nekuřáckou. Stejně jako host takových hospod. Pokud ale bude nekuřácký pingl dobře placen v kuřácké hospodě, bude zvažovat, zda eventuální poškození jeho zdraví bude pro něho důležitější než dobré peníze. Bude to jeho volba. Ostatně je to hloupá polovičatost. Pokud teskní někteří, kteří vědí, co lidem nejvíce prospívá, at tedy zakáží kouření jako takové a všem. Mohou znárodnit a později zavřít továrny na rourkyho jedovaté tyčinky, zakázat dovoz a bojovat proti černému trhu, nebo pašování. Bude to ale marné. Lidé jako individua mají každý své individuální preference. K těm pro některé patří i kouření.

Na každý pád je to ale vděčné téma. A má i své jistoty, když státu chybí peníze, ví co zdražit. A čerta starého ho zajímá zda nikotinový závisláci se nepřesunou k jiným drogám. A tak tvrdím: každé omezení svobody volby je bolševická prasárna.

0 0
možnosti
K4

kirduk 4

3. 7. 2010 13:41
Re: svoboda volby

R^

0 0
možnosti
LO

L.Odarčenková.blog.iDNES.cz

3. 7. 2010 11:25
Páni,

takovejch písmenek, rozborů, zákazů, příkazů, omezení a já nevím čeho. A přitom stačí obyčejná lidská slušnost. Nikdy si nezapálím tam, kde jsou nekuřáci. Tam, kde si nejsem jistá, se zeptám. Pokud jeden projeví nesouhlas - nezapálím si. Ach, jak je to jednoduché - nečin druhým to, co by se nelíbilo Tobě !!! Hezkej den ;-)

0 0
možnosti

peterudes

3. 7. 2010 12:02
Re: Páni,

a jste si jistá, že tento váš korektní přístup uplatňují všichni kuřáci? a jak vlastně poznáte člověka, který si přeje dýchat kouř? zeptáte se každého v restauraci včetně zaměstnanců?

0 0
možnosti
PN

pifl

3. 7. 2010 10:18
Kdyby

stát neměl z cigaret tak obrovské zisky,tak by už dávno postavil tabákové výrobky na úroveň drog a zakázal je.Celé tažení proti kouření je pokrytectvím!;-);-)

0 0
možnosti
VC

vena65

3. 7. 2010 10:21
Re: Kdyby

Přesně tak.

0 0
možnosti
VC

vena65

3. 7. 2010 10:09
Ano, když si chce někdo ničit své zdraví,

ať tak činí, ale sám sobě. Kdy sešrotujete své auto?

0 0
možnosti
P

pěnice

3. 7. 2010 10:05
Myslím,že stejně bych mohla požadovat,

aby se přestalo s alkoholem,protože ten rozvrací celé rodiny,opilci obtěžují ostatní,způsobují dopravní nehody pod vlivem alkoholu apod.Jestliže začneme příkazy kdo má co dělat,najde se toho mnohem více.Jsem od loňského roku nekuřák,ale nevidím důvod pořád něco zakazovat.Chcete nekuřácké restaurace? Tak si je otevřete,ale neříkejte majitelům,co mají dělat,Vy jim ty tržby řečma neuděláte.Nepleťte si to se státním podnikem,ten obvykle nezkrachuje,když nemá vyděláno.

0 0
možnosti
P

papaya.

3. 7. 2010 9:53
ano, souhlas

díky za článek a karma R^ Považuju si toho, že ho napsal kuřák. I když ti bývají zpravidla největší sobci obhajující svůj div ne zákonný nárok na ty rakovinotvorné tyčinky... Jsem přesvědčena, že je otázkou krátkého času, kdy i zde budeme mít téměř všechny restaurace nekuřácké :-))

0 0
možnosti