Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

janacz

16. 11. 2010 17:13
To mi tak nepřipadá

že by rozdíl více než 7 let skutečně byl Spolehlivou zárukou štěstí ve všech případech. ?

0 0
možnosti

peterudes

17. 11. 2010 14:12
Re: To mi tak nepřipadá

máte pravdu, ve 100% to jistě není zárukou a ani to z článku snad nevyplývá, nicméně je to dobrý předpoklad...

0 0
možnosti
IX

IfčaX

27. 10. 2010 18:51
Bohužel, nesouhlas...

Pominu teď tu stránku, že si sice pořád lebedíte, jak to bude úžasné, že budete mít doma pořád z vašeho hlediska mladou a atraktivní ženu, ale že se taky může stát, že ženě se zachce mít doma atraktivního muže a ne o deset let staršího fotříka....

Pominu i to, že očividně hovoříte o štěstí ve smyslu celoživotního vztahu, i když při dost razantně odlišném  průměrném věku dožití obou pohlaví to znamená, že v takovém vztahu žena nebude mít s kým zestárnout, protože posledních dvacet let života bude vdova. (Tak pravda, žena, co jí muž zdrhne za mladší na tom je stejně a ještě navíc bez vdovského důchodu.)

Ale za nejnebezpečnější považuju tu formulaci, jak starší muž může mnohému mladší ženu naučit. Na tohle vztahy s větším věkovým průměrem dojíždějí. Mladé holce to imponuje, dospělé ženě s dětmi tím za chvíli neustále poučující chlap začne lézt na nervy. Popřípadně ten přerod z obdivně vzhlížejícího děvčátka v samostatnou ženu nerozdýchá ten mužský.

0 0
možnosti
IX

IfčaX

27. 10. 2010 18:55
Re: Bohužel, nesouhlas...

Pardon, nečetla jsem pozorně... to brzké vdovství jste zmínil.

0 0
možnosti
DM

Aretta

27. 10. 2010 18:39
Přemýšlela jsem, proč opakovaně tvrdíte, že píšete o

"partnerském štěstí", zatímco pro mě přesvědčivý nejste.Pro Vás je Vaše partnerka/milenka víc, než jak sám říkáte "štrejchnout si ve vyšším věku s někým mladším"?

Těžko, vždyť nejen že nestojí ve Vašem seznamu na jednom z prvních míst, ale nedostala se chuděra ani za psy:

.........................................

"O autorovi:

syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, zaměstnanec, cestovatel - Afričan, kameraman, fotograf, posluchač "dobré" hudby, obchodník IT, čtenář, rejpal, sportovec, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch, masér diskutující o všem a kdekoliv, vystupující pod nickem peterudes"

0 0
možnosti

peterudes

27. 10. 2010 20:11
Re: Přemýšlela jsem, proč opakovaně tvrdíte, že píšete o

Nehodlám nikoho a už vůbec ne vás o něčem přesvědčovat. Článek je pouze názorem jednoho šťastného muže, kterému to již léta funguje s mladší partnerkou. Ber, nebo nech být... ;-). Ale že vás ten článek bere co? :-P

0 0
možnosti
DM

Aretta

27. 10. 2010 14:06
Jeden chytrý pán na partnerské vztahy říká:

"nachytat muže při něčem chvályhodném a OKAMŽITĚ pochválit."

Mrzí mě, že jsem nenapsala, že Váš text je úžasný, když jsem dočítala 4. odstavec.

Zejména refrénovité pasáže "nic proti něčemu" mě dostaly.

Jenže jsem četla bez chvály dál a pak se mi k té pitomině (nic proti Vám:-)) nechtělo vyjadřovat.

.......A tak znova: první část je výborná!!

0 0
možnosti

peterudes

27. 10. 2010 16:01
Re: Jeden chytrý pán na partnerské vztahy říká:

díky, nakonec vám to ale nedalo a vyjádřila jste se.. ;-)

0 0
možnosti
TK

Born_in_CZ

26. 10. 2010 14:12
Statistika

:-) Nemá někdo statistiku na téma věkový rozdíl partnerů versus doba trvání vztahu versus intenzita štěstí? Než zadám parametry do vyhledávače na seznamku. Díky. :-)

0 0
možnosti
D

Dagmar7

26. 10. 2010 11:13
Kdyby to tak fungovalo

Milý Petře, hezky jste to napsal. Sama jsem měla staršího muže, jen o 14 let. Ze začátku to krásně fungovalo. Najednou je Vám 36 let, jemu padesát. Pro ženu nejkrásnější věk a pro sex také. Muži padesát, sex nic moc, stárnoucí tělo. Prostě to tak v přírodě je. V tom se objeví mladší muž, nebo stejně starý muž a najednou si uvědomíte jeho krásné tělo, sexuální apetit a radost ze života a rázem je po partnerském štěstí. Moje maminka byla o půl roku mladší než otec a celý život mi říkala, nikdy si neber staršího muže. Muži hrozně rychle stárnou a bačkoratí. Bratr si vzal o 12 let mladší ženu a ta mu teď odešla s mladším mužem. Myslím si, že nejlepší je vyrovnaný věk - stejně staří, nebo 3-4 roky rozdíl ať dolů, nebo nahoru u obou. Důležité však je, aby žena byla atraktivnější než muž. Žena má být ozdobou rodiny. Neznamená, že když je žena stejně stará, že musí být "stará". Nejdůležitější je tolerance a nesnažit se předělávat toho druhého.

0 0
možnosti

peterudes

26. 10. 2010 11:20
Re: Kdyby to tak fungovalo

Milá Dagmaro, muži přeci nestárnou... ;-)

0 0
možnosti
C

culka

26. 10. 2010 10:49
Když vám to tak hezky jde,

tak si to užívejte. Můj manžel má taky mladou ženu - a stejně není pohledná, tvárná ani poddajná. Generalizace nefunguje.

0 0
možnosti
PH

petrph

26. 10. 2010 10:35
tohle je zaručená metóda?

Po celá staletí platilo, napřed kostel potom postel, a taky to fungovalo.O tom . jak se řešily partnerské neshody o tom například Othello, popřípadě (když už si mladá holka nabrnkla toho staršího a zkušenějšího,), tak Maryša..;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer