Václav Klaus - ještě menší člověk, než jsme doufali...

Václav Klaus si o víkendu vypláchl svá ústa výrokem Václava Havla o vítězství pravdy a lásky nad lží a nenávistí, čímž komentoval vítězství Miloše Zemana v prezidentských volbách. První prezident České republiky totiž tomu současnému dosluhujícímu leží léta v žaludku, a proto Václav Klaus neopomene jedinou příležitost se na Václavu Havlovi a jeho výrocích nějak zviditelnit a přitáhnout k sobě pozornost - jedno jestli pozitivní nebo negativní.

Jeho výrok o vítězství pravdy a lásky nad lží a nenávistí v souvislosti s vítězstvím Miloše Zemana v prezidentských volbách je jedním z jeho "nejlepších"... Je to podobné, jako by takto komentoval vítězství Lance Armstronga na Tour de France. Václav Klaus totiž zřejmě neslyšel, že:

1. Zeman řekl, že mu Bohdalová pláče do telefonu, Bohdalová to popřela.
2. Zeman řekl, že Posselt vyjádřil radost za postup Karla. Posselt to popřel.
3. Zeman řekl, že zprávu o Posseltovi má z britských listů, britské listy to popřely.
4. Zeman řekl, že vyhodil 2 poradce kvůli kauze olovo. Poradci to popírají, prý odešli sami.
5. Zeman řekl, že Karel nastavil na restituovaném zámku Čimelice vysoký nájem a donutil tak k odchodu Táňu Bílou. Ta to ale popřela.
6. Zeman řekl, že by se Smoljak obracel v hrobě za to, že Svěrák podporuje Karla. Rodina Smoljaka ale řekla, že Karel byl přítelem Smoljaka a nemá urážet mrtvé.
7. Zeman řekl, že Hanákovi jeho tým nenabízel peníze. Hanák to popírá a obrací se na policii.
8. Zeman a jeho tým řekl, že na rodiném zámku Karlovy manželky visí nacistické obrazy s hákovým křížem. Byl to kříž jeruzalémský a Hardegg rodině již 300 let nepatří.
9. Zeman řekl, že se od Šloufa odstřihnul a že si Šloufa nevezme jako poradce na hrad. Šlouf dorazil v sobotu do volebního štábu a řekl, že Zemanovi radil a sháněl pro něj podporu, atd...

Václav Klaus také neslyšel, že se v průběhu kampaně musel Miloš Zeman několikrát omluvit za lživé výroky své a svého týmu -  Václav Klaus se tak vysmívá pravdě a lásce a to je nebezpečné. Karel Schwarzenberg totiž může mít tisíc a jeden neduh, ale rozhodně ho nikdo nemůže nazvat jako člověka, který okolo sebe šíří lži a nenávist. Václav Klaus tak pouze dokázal, že stejně jako Miloš Zeman se řídí heslem účel světí prostředky a to má s pravdou a láskou asi stejně tak společného jako Václav Klaus a José Manuel Barroso.

Václav Klaus vůbec prožívá velmi silný leden, který odstartoval bezbřehým nakálením na hlavy všech občanů tohoto státu tím, že zastavil vyšetřování a soudní spory ve věcech závažné ekonomické kriminality, čímž v podstatě udělal tečku za svojí zbabranou kupónovou privatizací - dílo je holt potřeba dokončit!

Václav Klaus celý porevoluční život žije ve stínu Václava Havla a to musí být pro osobu Václava Klause nesmírně frustrující. Náš současný prezident totiž nikdy nepřijal celosvětový respekt a uznání osoby Václava Havla a jako "správný Čech" mu okopával kotníky, kde se jen dalo. Touhu vyrovnat se Václavu Havlovi je možné pochopit a akceptovat, nicméně způsoby toho, jak se o to Václav Klaus snaží, již méně. Čím dál víc totiž jeho "snaha" připomíná zoufalce, který už zcela ztratil kontakt s realitou, netřeba se proto divit, že jeho odchod bude mnohými lidmi přivítán s velkou úlevou, byť ho nahrazuje člověk, který se svými kvalitami blíží právě svému předchůdci...

I tak bych rád novému prezidentovi popřál především hodně zdraví a nadhledu, moudrosti a ať ten úřad vykonává ku prospěchu všech lidí v tomto národě. Víc netřeba, víc nežádám...

Autor: Petr Čunderlík | pondělí 28.1.2013 15:50 | karma článku: 48,67 | přečteno: 25536x
  • Další články autora

Petr Čunderlík

Chci mír za jakoukoliv cenu!

2.4.2023 v 14:44 | Karma: 31,78

Petr Čunderlík

Ve stínu krále... (fotoblog)

18.3.2016 v 9:24 | Karma: 24,91

Petr Čunderlík

Jarní fotolovy... (fotoblog)

15.6.2015 v 12:30 | Karma: 32,80