Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Arth-

30. 6. 2009 10:43
Je to jinak...

motorem veškerého pokroku je lenost!

Kdyby lidem nebylo zatěžko vykonávat práci, tak by neřešili, jak si ji usnadnit...

Stěhování jen usnadní zavádění těch zlepšováků do praxe... ;-)

0 0
možnosti
JC

Jarcho

30. 6. 2009 12:50
Tak to se divím,

že nás kočky při cestě na Měsíc nepředběhly.

0 0
možnosti
P

philby

30. 6. 2009 8:31
Přesná analýza.

Ano, když se člověk zamyslí nad naší prehistorií, je to přesně tak: jen tím, že byli lidé v méně hostinných krajích nuceni "přemýšlet" a pro holé přežití vymýšlet relativně sofistikované "technologie", se posunulo jejich poznání a znalosti.

0 0
možnosti
D

Dennys

30. 6. 2009 8:02
Dejiny netreba videt pouze mechanisticky

Moderni clovek - Homo sapiens neandertalensis a Homo sapiens sapiens "vznikl" cca pred 300.000 lety ve vych Africe temer soucasne. Tolik fakta a tim konci. Putovanim nelze vysvetlit vyvoj ras - ruzne rasy byly zatim prokazany prave jen u neandertalcu a Homo sapiens sapiens. Predchozi poloopici predkove ( zvani Sumery  "cerne hlavy" snad neputovaly ? A jak to bylo s tim ziskavanim zkusenosti ..........  kdo vi ???:-) 

0 0
možnosti
AA

Saša

30. 6. 2009 7:54
Idea putujícího člověka není nová.

A je samozřejmě stále platná. Správně to řekl S. Hawking: pokud lidstvo nebude expandovat do vesmíru, vyhyne.

Ovšem hnacím motorem civilisace není ono "stále dál" samo o sobě. Tím hnacím motorem je láska. Především láska rodičovská: snaha udělat svým dětem více radosti a štěstí a blahobytu, než jsme měli my sami. Pak také láska mezi mužem a ženou: snaha udělat tomu druhému radost a materiálně ho zajistit. A pak samozřejmě láska mezi lidmi obecně: snaha postarat se, aby nikdo zbytečně netrpěl, abychom byli obklopeni šťastnými a spokojenými lidmi. To je ten pravý  motor ženoucí lidstvo po vývojové hyperbole vpřed a vzhůru. Láska.

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer