Představuje se vám nová politická strana - Koalice odborů v dopravě

Na českém politickém nebi vzniká nová politická strana - KOD - koalice odborů v dopravě. Svůj program zatím nemá, ale už teď nám slibuje, že: "jeden den budete mít nepříjemnosti, ale je možné, že právě touto akcí vám zajistíme další roky lepšího života. (Zdroj:) Těmi nepříjemnostmi mají pánové z KODu na mysli zablokování dopravních uzlů v Praze, Brně a dalších městech, zastavení MHD, zastavení vlaků a v hlavách některých vůdců zraje i myšlenka na blokádu dálnice D1.

Vždy jsem se domníval, že odborář stávkuje většinou za nějaké své zájmy v organizaci, ve které je odborářem, tj. za zájmy zaměstnanců konkrétního podniku. Nyní však pod hlavičkou odborů dochází ke stávce, která nemá za účel zlepšení postavení konkrétních zaměstanců konkrétího podniku, ale naopak se snaží několik odborářů mluvit za většinu této země a vystupují tak v podstatě jako politická strana.

Ne, že by snad nemohli lidé vyjádřit svůj názor protestem, ale poněkud mě zaráží to, že se je schopna hrstka odborářů vyjadřovat za celou zemi, brát si její občany za rukojmí, vědomě jim znepříjemňovat život a přitom ignorovat fakt, že stávající vládní strany byly legitimně zvoleny většinou obyvatel v parlamentních volbách a mají tak na svoje rozhodnutí, byť se všemi nemusím souhlasit, jednoznačně větší právo, nežli má pár odborářů na to, aby blokovali dopravu všem lidem této země.

Přijde mi prostě absurdní, aby koalice odborů v dopravě, která navíc nemá žádnou vládní zodpovědnost, si vynucovala stávkou a blokováním dopravy změny v důchodovém systému, sazbu DPH, věk odchodu do důchodu dnešních teenegerů a další věci. To bychom se také mohli dočkat toho, že koalice odborů v textilním průmyslu bude chtít ovlivňovat výstavbu dálnic, schvalování mezinárodních misí a poté můžeme už rovnou rezignovat na demokratické uspořádání v této zemi. Nesouhlasí-li odboráři s vládními kroky, mohou založit novou politickou stranu, přesvědčit dostatečné množství obyvatel, aby jim odevzdali hlasy ve volbách, a poté se mohou předvést. Dobu, kdy se politika dělala na ulici, snad máme již odžitou a netřeba se k této formě vlády vracet.

 

Foto: Zdroj

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Čunderlík | pátek 10.6.2011 15:00 | karma článku: 25,75 | přečteno: 1473x
  • Další články autora

Petr Čunderlík

Chci mír za jakoukoliv cenu!

2.4.2023 v 14:44 | Karma: 31,78

Petr Čunderlík

Ve stínu krále... (fotoblog)

18.3.2016 v 9:24 | Karma: 24,91

Petr Čunderlík

Jarní fotolovy... (fotoblog)

15.6.2015 v 12:30 | Karma: 32,80