Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FFVP

Fellow from Volunteer Park

7. 8. 2009 18:21
Opsaná brožurka

Milý pane bloggere, čtouc váš blog se nemohu ubránit pocitu, že jste skoro doslova - v některých pasážích doslova opsal brožurku, která je v KLA k dispozici - mimojiné i v češtině. Autorský zákon je pro vás zřejmě jen kouskem toaletního papíru.

Jinak... v místnosti kde jsou v KLA 1 nainstalované kremační pece je zakázáno vevnitř fotografovat.. stejně jako i v jiných vnitřních prostorách KL. Je vidět, že zákazy respektujete a máte úctu k těm mrtvým.

0 0
možnosti

peterudes

18. 8. 2009 22:54
Re: Opsaná brožurka

Vážený pane, v úvodu článku píši, že je uvnitř zákázáno fotografovat, a proto jsou fotky zevnitř (mimo jiné i kremační místnost) a autentické fotografie použity z externích zdrojů. Tedy uvnitř jsem nefotografoval, i když jsem tam viděl některé lidi, jak fotografují....

Brožura s informacemi o Osvětimi a Birkenau, kterou si může za pár korun koupit na místě každý, byla použita jako jeden ze zdrojů dat o těchto koncentračních táborech. Nevím jak vy, ale ja nepotřebuji historická fakta nijak individuálně upravovat, případně je vymýšlet, a proto nechápu vaši hysterii ohledně použití historických reálií z této brožury. Vzhledem k charakteru tohoto blogu, kde jde především o prezentaci historických faktů a mých soukromých fotografií z těchto koncetračních táborů, je možné použít princip "fair use", který je implementován ve většině autorských zákoníků, tak že si můžete vaši poznámku o autorském zákoně v tomto případě vetknout do míst, kam obvykle šaháte rukou po vykonání velké potřeby.

0 0
možnosti
JK

Terrurek

10. 7. 2009 1:16
:)

tak nevim.. vic me dojalo kdyz jsem cetl o pronasledovani nacistu odsouzenych na smrt za ruzne delikty (ucast na deportu - tzn. poslouchani rozkazu aby je nepopravili) pak jsem dopocital ze se narodili mezi valkama, za zacatku 2WW jim bylo trinact ctrnact... a tyhle "deti" se meli svobodne rozhodnout jinak nebo v budoucnu dostat od zidu opratku... neprijdou mi tyhle "obeti"  o moc lepsi...

0 0
možnosti

peterudes

18. 8. 2009 23:01
Re: :)

hmm, tohle je ale článek o Osvětimi...

0 0
možnosti
R

Rosomak

7. 7. 2009 16:27
Cyklon B a popírači holokaustu

K usmrcování lidí se používal plynný kyanovodík (HCN), granulový se používal k dezinfekci, jinak se pořád vyrábí a používá se k likvidaci např. hlodavců. Např. u nás pod obchodním názvem Uragán D2 v Draslovce u Kolína. Tam si také jezdily oddíly SS s kovovými lahvemi přímo pro čistý kyanovodík. Použití Cyklonu B v tak velkém množství je totiž technicky zbytečně složité.

Pro představu - z jedné plechovky o 1,5 kg jde při teplotě nad 20°C zabít 12-15 lidí.

Tj. při vyhlazení 2.000 lidí je potřeba co nejrychleji nasypat obsah cca 50 plechovek.

 Problém je v tom, že Cyklon B byl určen k deratizaci, tj. postupné uvolňování a udržování dlouhodobé koncentrace. Tj. lidé by tam museli strávit hodiny a ne 15-20 minut. Při použití tlakových lahví je naopak smrtelné koncetrace dosaženo velmi rychle a smrtelně jednoduše.

Tvrzení, že Cyklon-B byl schopen v krátké době zabít takové množství lidí jen nahrává odpůrcům holokaustu a jako takové by mělo být upřesněno, aby k popírání nemohlo docházet.

0 0
možnosti
R

Rosomak

7. 7. 2009 16:28
Re: Cyklon B a popírači holokaustu

Z jedné plechovky cca 40 lidí.

0 0
možnosti
K

kongolese

7. 7. 2009 15:23
Hlavni je to porad pripominat, ale proc se breci

na spatnym hrobe? Kdyz byl autor v Africe, jak popisuje sva "dobrodruzstvi" v par dalsich clancich, tak je mu asi jasne co se deje tam, a nemusi se divat 60 let zpatky nekam, co dnesni generace nepamatuje. Ale to je dnesni "moda", si pripominat koncentraky, nakonec to je to co zidovska "holocaust industry" potrebuje. Ovsem pravdou je ze to dalsim "holocaustum" ve svete stejne nezabrani.

0 0
možnosti
MW

marekW777

7. 7. 2009 15:34
Re: Hlavni je to porad pripominat, ale proc se breci

nechápem, prečo, keď si nejaký národ pripomína pravidelne svoje historické udalosti je to židovská industry ?? A to "holocaust industry"to je najaká forma spiknutia alebo čo ??

0 0
možnosti

Jan Žižka z HK

7. 7. 2009 14:54
koncetráky vynalezla demokratická Velká Británie

která v nich nechala hlady chcípat Bůry v jižní Africe RvRv

0 0
možnosti
MW

marekW777

7. 7. 2009 14:58
Re: koncetráky vynalezla demokratická Velká Británie

a jeden s prvých veliteľov koncentráku v J. Afrike bol aj W. Churchill, ale treba povedať že búry bola tiež niekedy riadna pakáž. 

0 0
možnosti
P

peena

7. 7. 2009 14:45
škoda ...

že bolševici stavěli své koncentráky zvané gulagy až na Sibiři ...

Bylo by to zajímavé srovnání a mnoha lidem by se v hlavě konečně rozsvítilo ...

0 0
možnosti
PN

Ruger

7. 7. 2009 13:20
OK, je to emotivní, nejsem popírač holocaustu

nicméně  koncentrákům (nacistických , komoušské jsou zapomenuty)  na území pozdějšího  východního bloku rozhodně neprospělo pozdější přibarvování hrůz  komoušskou propagandou - bolševik tím jen zpochybnil některé hrůzné skutečnosti.

Hororově dokonale je chod vyhlazovacího tábora popsán v knize Roberta Merleho "Smrt je mým řemeslem", z pohledu velitele tábora, chladně věcně, bez emocí - Velitel je později souzen a poopraví žalobce, že neřídil zabití 2 miliónů lidí, ale jen půldruhého, žalobce se může podělat, jaký je velitel cynik, ale ten odpoví, že není cynik, ale že má jen rád přesnost...

Skvělá kniha, doporučuji..

0 0
možnosti

lubossula

7. 7. 2009 13:26
Re: OK, je to emotivní, nejsem popírač holocaustu

to uz tak byva, komouska propaganda zvelicuje, nackovska zlehcuje. Vyberte si.

0 0
možnosti

lubossula

7. 7. 2009 11:45
pekny clanek,

jen bych upozornil na nekolik faktickych omylu, ci zavadejicich informaci. Predevsim - kmenovy tabor nebyl vybudovan, ale byly pro ucely tohoto tabora vyuzity stavajici objekty byvalych kasaren. Do hlavniho tabora rozhodne v uvodnich fazich nebyly posilani zejmena Zide, jak pisete. Vetsina Zidu v hlavnim tabore nikdy nebyla a kmenovy tabor v genocide Zidu nehraje nijak vyznamnou roli. Pokud expozice obsahuje temata holocaustu Zidu, jde spise o upozorneni, co se delo v nedalekem Birkenau. Stejne tak ani vetsina Romu tabor Osverim I nikdy na vlastni oci nespatrila.  Tabor rozhodne nemel jen 28 budov, jak pisete. rozhodne ani nebyly poschodove. Tabor byl podstatne rozhlehlejsi, to co jste navstivil je jen zlomkem tabora puvodniho a budovy puvodne nebyly patrove, poschodi uz dostavovali veznove.

0 0
možnosti

lubossula

7. 7. 2009 11:45
Re: pekny clanek,

Drevene baraky, o kterych pisete ze jsou puvodni, puvodni nejsou. Byly

dostaveny po valce dle dochovanych fotografii. Pokud jste do nektereho

sel dovnitr, vsimnul byste si, ze drevo proste nemuze byt tak stare,

nektere z tech baraku jsou dokonce v soklech u zeme ozdobeny

obkladackami v designu cihel, coz by zajiste naciste neudelali.

0 0
možnosti
DK

Fonon

7. 7. 2009 11:04
děkuji za reportáž,

při čtení mne úplně mrazilo. Jsem rád, že se tyhle hrůzy připomínají.

0 0
možnosti
T

Tines

7. 7. 2009 9:40
Je dobré

si připomínat tyto skutečnosti, aby se již nikdy neopakovaly. Proto o nich musíme vědět, proto o nich musíme mluvit. Samozřejmě podle nějakých pravidel, protože nejde o to např. mladého člověka snad i zničit, a to informace o těchto zvěrstvech můžou.

Také jsem navštívila Terezín, Osvětim a Birkenau, a to s bývalými vězni. Také jsem se o přeživší starala u nich doma. Přečetla jsem řadu knížek, vyslechla řadu příběhů... Nejprve se mi o lágrech zdálo /ačkoliv jsem je nezažila/, ale pak jsem to v sobě díky osobním přátelstvím s těmito úžasnými lidmi zpracovala.

Víte, myslím, že my lidé neuvědomujeme, jak křehká je naše psychika. Jak závažně se určité věci zapisují do naší duše, jak hluboko se zaryjí a ovlivňují člověka až do jeho konce. Nesmíme dopustit, aby se takové věci opakovaly.

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4183x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer