Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ještě autorovi : E.B. skutečně vyzýval k vraždění VŠECH Němců, to by nemělo zapadnout, celkem přehledně je to popsáno tady : http://neviditelnypes.lidovky.cz/historie-benes-skutecne-vyzyval-k-vrazdeni-vsech-nemcu-pjd-/p_spolecnost.asp?c=A130123_160823_p_spolecnost_wag

A pokud jde o vznik republiky : Největší tragédií 20. století byl pro Čechy a Moravany rozpad Rakousko-Uherska, říkával celý život můj otec. V tom se shodoval kupř. s W. Churchillem, který prozměnu tvrdil, že šlo o tragédii pro všechny národy zaniklé říše. Já bych citovala toto : "Češi se z obyčejného oportunismu zřekli království, které trvalo sedm století, a nahradili je od zeleného stolu vymyšleným Československem, které zaniklo ještě za našich životů" (Martin Vrba, „Velkolepý začátek a smutný konec Československa“, Mladá fronta Dnes, 2. 11. 2002, roč. 13, č. 255, s. B5).

4 3
možnosti
Foto

A proč nás to království zavleklo do okopů první světové války? Co bylo pěkného na království, které nutilo mladé muže mrznout v zákopech, misto aby doma dělali pěkná česká mimčata.

Já bych řekl, že tímto svým aktem ztratilo to království jakoukoliv oprávněnost na existenci.

4 2
možnosti