Osobní auta mohou na D1 bez zimních pneu - škoda rozumného opatření

Škoda, jedno z mála rozumných opatření, které vydalo ministerstvo dopravy, se pro letošní zimu mění. Na D1 budou moci v zimě osobní auta bez zimních pneumatik. Naštěstí, alespoň vozy nad 7,5 tuny, musí mít zimní vybavení povinné. Co mě ovšem nejvíc zaráží je zdůvodnění ministerstva, to se člověk opravdu nestačí divit.

Dle ministerstva je důvodem proč zrušili povinnost mít zimní vybavení pro osobní automobily fakt, že je zde důvěra v řidiče osobních vozů, kteří prý zimní pneumatiky už důsledně používají. Ministerstvo dopravy to zjistilo podle vyrovnaného prodeje zimních a letních gum. Tak že, ministerstvo má důvěru v řidiče, že budou natolik rozumní a přezují své vozidlo a to vše vyvozují z faktu, že se prodalo stejné množství zimních i letních pneumatik :-). To bychom také mohli zrušit nařízení o řízení pod vlivem alkoholu,  neboť budeme mít důvěru v řidiče, že to budou důsledně dodržovat, protože alkoholu se prodalo stejně, nebo dokonce méně než nealko nápojů, nebo bychom mohli zrušit nařízení přednosti zprava, neboť máme důvěru v řidiče, že to budou respektovat a nebo bychom mohli zrušit lékarničky v autě, neboť máme důvěru v řidiče, protože prodej a výroba lékarniček kopíruje prodej a výrobu aut.

Nejsem pro nějaké zbytečné omezování dopravy a řidičů zbytečnýma vyhláškama apod., ale toto nařízení mi přišlo jako velmi rozumné a nechápavě kroutím hlavou nad tím, že se ho rozhodlo ministerstvo dopravy zrušit.  Ostatně uvidíme v zimě kolik "sáňkařů" na letních gumách na D1 a na jiných dálnicích, rychlostních silnicích a vůbec komunikacích bude sáňkovat... Doufám, že mě nikdo z nich netrefí...

Autor: Petr Čunderlík | středa 7.10.2009 12:21 | karma článku: 20,72 | přečteno: 1899x
  • Další články autora

Petr Čunderlík

Chci mír za jakoukoliv cenu!

2.4.2023 v 14:44 | Karma: 31,78

Petr Čunderlík

Ve stínu krále... (fotoblog)

18.3.2016 v 9:24 | Karma: 24,91

Petr Čunderlík

Jarní fotolovy... (fotoblog)

15.6.2015 v 12:30 | Karma: 32,80