Klobouk dolů Sparto!

Jako fanouškovi Slavie se mi to píše těžce, ale jako fanouškovi českého fotbalu velmi dobře. Gratuluji Spartě ke skvělému výsledku, ale především k výkonu na mezinárodní scéně proti silnému a slavnému Panathinakosu Atény. Již mnoho měsíců, snad naposledy při domácím zápase Slavie proti Ajaxu v roce 2007, jsem nesledoval takovýto výkon českého fotbalového mužstva na mezinárodní scéně. 

Nevím, jak toho docílil triumvirát sparťanských trenérů, ale úterní výkon proti Panathinakosu Atény ve 3. předkole ligy mistrů byl výkonem, který jsem upřímně od sparťanů neočekával ani v nejmenším a který mě nadchnul. Že by se po několika letech blýskalo na lepší časy českému fotbalu na mezinárodní scéně? Samozřejmě někdo namítne, že liga v Řecku začíná až za měsíc, ale toto není pro mě argument. Jedná se o předkolo Ligy mistrů a uspět chce každý. Především ale jde o výkon Sparty, který mě příjemně překvapil a který snesl přísná měřítka Ligy mistrů.

Největší rozdíl byl pro mě v nasazení a bojovnosti hráčů. Celý tým na mě působil neuvěřitelně kompaktně, kromě obvyklého nudného nakopávání fungovala především kombinace a bojovný přístup každého z hráčů. Nemohu opomenout ani individuální schopnosti fotbalistů Sparty, které v úterním zápase rozhodně nebyly slabinou českého klubu, jak bývá na mezinárodní scéně poslední dobou obvyklé. V této disciplíně podle mého názoru Sparta oproti Panathinaikosu neztrácela a to, s respektem vůči Spartě, má Panathinaikos ve své sestavě mnohem kvalitnější a prověřenější borce. 

Netuším co všechno přispělo k báječnému výsledku 3:1, tedy kromě výkonu Sparty snad i sundání plotů a celkového přiblížení kultivovanosti prostoru a projevu českého týmu klubům na západě, kam tak rádi nahlížíme pro inspiraci. Technický rozbor hry ponechám odborníkům, za sebe mohu pouze říct, že se mi na to koukalo moc pěkně a ještě jednou gratuluji Spartě a přeji ji štěstí a úspěch v odvetě!

Autor: Petr Čunderlík | úterý 28.7.2009 22:32 | karma článku: 27,91 | přečteno: 3614x
  • Další články autora

Petr Čunderlík

Chci mír za jakoukoliv cenu!

2.4.2023 v 14:44 | Karma: 31,78

Petr Čunderlík

Ve stínu krále... (fotoblog)

18.3.2016 v 9:24 | Karma: 24,91

Petr Čunderlík

Jarní fotolovy... (fotoblog)

15.6.2015 v 12:30 | Karma: 32,80