Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jiří P. se omluvil za svržení vlády uprostřed předsednictví EU!

Jako rána z čistého nebe na mě zapůsobila zpráva o tom, že se Jiří P. omluvil za iniciování hlasování o svržení vlády uprostřed českého předsednictví EU, které poté vedlo k pádu vlády a oslabení pozice České republiky v EU a fakticky ukončilo naše předsednictví. Ve světle následujících událostí seznal, že se jednalo o chybný krok, který neprospěl nejenom České republice, ale i ČSSD a jemu samotnému.

Jiří P. dále uvedl, že chtěl vládu a především Mirka T. jenom postrašit a že mu bylo líto, že se taky nemůže a nemůže a nemůže setkávat s ostatními kluky a holkami z Bruselu a že chtěl jenom více, více a více pozornosti, protože Mirek byl v televizi víc než on, což nebylo fér a jemu z toho bylo smutno. Vůbec prý nepočítal s tím, že se to povede, ale když už to dopadlo, jak to dopadlo, nemohl údajně ztratit tvář a musel, jak sám dodal, držet basu s Davidem, Michalem, Bohoušem, Zdeňkem a ostatními kluky z partaje. Navíc byl smutný z toho, že ho nemají někteří lidé rádi, i když se tak snaží, a že po něm dokonce někteří házejí vajíčka, protože ty on nemá rád (ty vajíčka). S rozhodnutím, omluvit se za nepříjemnost s odvoláním vlády, mu dle jeho slov pomohla jeho manželka Petra, jenž mu rozumně a s klidem, který je jí vlastní, vysvětlila, že ho mají lidé rádi, jenom mu možná občas nerozumí.

JP dále uvedl, že je mu taktéž líto, jaký je nyní nepořádek ve zdravotnických poplatcích, a proto zavolal k pultíku Davida, kterého prý požádal o to, aby připravil návrh na znovuzavedení těchto poplatků v krajských nemocnicích. David prohlásil, že ve všech krajských nemocnicích Středočeského kraje zavede co nejrychleji poplatky, neboť tyto poplatky vždy podporoval a lituje, že v předvolební kampani do krajských zastupitelstev nedokázal změnit názor kluků z partaje a tento bod nevyškrtnul z kampaně. Na pomoc nyní volá kolegu senátora Tomáše Julínka, se kterým hodlá návrh zpracovat. Kontinuita jeho názorů ohledně zdravotnických poplatků se prý vine od doby, kdy změnil názor na podkladě nových zkušeností a to i z fungování řady zahraničních systémů zdravotní péče. Jako nového mluvčího si zvolil Tomáše Cikrta, který prý dokáže tuto záležitost mediálně vykomunikovat. 

Po Davidovi se k pultíku dostal Bohouš a Jirka z ekonomické sekce Lidového domu, aby tak představili soubor ekonomických návrhů a opatření. Bohouš představil svojí novou kalkulačku, která prý obsahuje novou funkci BAJZIČ, tzv. "Bohoušovo a Jirkovo zábavné imaginární číslo", což je hodnota cca Kč 500mil, která je rovna přibližnému přírůstku státního dluhu za jeden den. S touto funkcí a s pomocí násobilky, se prý už Bohouš nikdy nesplete při počítání státního rozpočtu. Jirka H. se ovšem drží starších, vyzkoušených postupů, a proto nadále používá pro své výpočty počítadlo s barevnými kuličkami. Oba experti, za přikyvování JP a ostatních kluků z partaje, poté představili body svého ekonomického programu, mezi nimiž nechybělo zmrazení sociálních dávek, podpora podnikatelů a firem tím, že vytvoří podmínky pro vznik nových pracovních míst, např. slevou na dani, apod. Jiří H. prohlásil, že v naší společnosti nebyl, není a nebude prostor pro nemakačenky a podobné existence, které zneužívají sociální systém tohoto státu a vyhlásil tak boj proti těmto živlům. Oba poté jedním hlasem dodali, že dalším zásadním opatřením, které navrhují, je podstatné zeštíhlení státní byrokracie, neboť se některá místa státních úředníků ukázala, cituji: "jako nedostatečně saturována prací" a přínos těchto úředníků pro všeobecné blaho státu se tak ukázal jako nulový.

Jiří H. taktéž upozornil na fakt, že slova o zavedení 13. důchodu byla některými novináři interpretována mylně, neboť prý nehovořil o vyplacení 13. důchodu, ale o 13 důvodech proč tento výdaj v době téměř nulové inflace nezavádět. Následně označil vyplacení 13. důchodu za populismus, který nemá s jeho stranou nic společného a od kterého se kluci z partaje distancují, neboť laciná politika takovýchto mrzkých slibů prý nikdy nebyla, není a nebude metodou jeho strany, jak získat voličský hlas. Podporu jeho 13-ti bodům vyjádřili taktéž důchodci a to prostřednictvím bývalého předsedy vlivné strany Důchodci za životní jistoty, známého etnomologa Eduarda Kremličky, který dle tiskové mluvčí Kateřiny Blechové prohlásil, cituji: "raději budu jíst brouky, nežli zadlužit budoucí generace." 

K mikrofonu se poté dostal zahraničně-politický expert Luboš, který nastínil, jakou agendu by rádi kluci z partaje prosadili na ministerstu zahraničních věcí ČR. Jelikož během vystoupení Luboše vypadly mikrofony a zároveň vypadl video signál, nemohu přiblížit originální myšlenky Luboše ohledně zahraničního směřování ČR. Naštěstí se však objevilo, díky tajemnému Karlovi R., který je znám spíše pod pseudonymem "rejža", tajně natočené video se záznamem Lubošova vystoupení, bohužel ale pouze s hlasem kameramana a k tomu několik fotografií. Po prohlédnutí záznamu odborníkem na odezírání z úst, doktorem Madqwertem, bylo rozpoznáno pouze jediné dvousloví, které doktor Madqwert interpretoval jako: MUPY MUP. Znalci ruského jazyka a azbuky v tomto vyjádření jistě odhalili, že si Luboš přeje mír na celém světe, za což jsme upřímně rádi. Taktéž fotografie, se zachycenými gesty Luboše, byly předány odborníkům na znakovou řeč, aby nám pomohli rozluštit Lubošovo poselství.

Následující snímek ukazuje reakci Luboše na otázku, zdali chce ČSSD i nadále směrovat ČR k euro-atlantickým vazbám. Názory odborníků na gesta se liší, majoritně převládají dva názory. Jedna skupina se domnívá, že Lubošovo gesto ukazuje přísedícím novinářům: "díky za dotaz, jste jedničky, budeme pokračovat v euro-atlantických vazbách", zatím co druhá skupina se domnívá, že Luboš naznačuje mírný nesouhlas s uvedeným konstatováním v zadané otázce. Na odtajnění tohoto gesta si budeme muset počkat až po volbách, kde se projeví, komu jsme dali hlas a jak s tímto hlasem bude naloženo.

 

Tiskovou konferenci Jirky P. a ostatních kluků z ČSSD si nenechal ujít ani známý novinář zpoza Atlantiku, slavný Larry King, který se snažil Jirkovi P., prostřednictvím telemostu v průběhu živého vysílání jeho talk show, položit nějakou zajímavou otázku, ale odpovědi se bohužel nedočkal.  Jirka musel totiž náhle tiskovku opustit, neboť venku údajně začalo pršet a paní Petře odfoukl vítr deštník. JP okamžitě zasáhnul a paní Petru uchránil od smočení jejího nového účesu a slušivého kostýmku, který si vzala paní Petra na sebe při příležitosti setkání se s jejím kamarádem Ateem, který je znám spíše pod přezdívkou Bill.

Autor: Petr Čunderlík | středa 12.8.2009 7:37 | karma článku: 32,76 | přečteno: 2431x
  • Další články autora

Petr Čunderlík

Chci mír za jakoukoliv cenu!

Jak můžete kritizovat někoho, kdo nechce válku, ale chce mír? Copak může být požadavek na řešení konfliktu mírovou cestou v něčem špatný? Mohli jsme žít v míru a prosperitě, stačilo jenom obětovat Ukrajinu...

2.4.2023 v 14:44 | Karma: 31,78 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Politika

Petr Čunderlík

Diagnóza české vlajky na profilu

Rozmohl se nám tu takový nešvar, kdy se česká vlajka až nepříjemně často vyskytuje v profilech všelijakých dezolátů a jiných nedouků, kteří si pletou vlastenectví s nacionalismem a mnohdy i tu naši vlajku s vlajkou jiného státu..

28.7.2022 v 11:03 | Karma: 25,78 | Přečteno: 1123x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Kolocovy: Zneužívání "metoo" na český způsob

Někteří lidé si prostě myslí, že když si načmárají na ruce heslo "metoo", tak se tím automaticky legalizují jako oběť sexuálního zneužívání a násilí, ať se jim přihodilo cokoliv.

19.1.2021 v 10:39 | Karma: 40,64 | Přečteno: 2101x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Ve stínu krále... (fotoblog)

Keňa! Můj druhý domov, srdce Afriky a místo, kam se vždy rád vracím. Žluté pláně Masai Mary, červená zem v Tsavu a majestátní Kilimandžáro v parku Amboseli spolehlivě rozbuší mé srdce. Afriko, má velká lásko, zase jsem doma!

18.3.2016 v 9:24 | Karma: 24,91 | Přečteno: 1253x | Diskuse| Fotoblogy

Petr Čunderlík

Jarní fotolovy... (fotoblog)

Jaro se pomalu chýlí ke konci a vládu bude přebírat léto, proto je myslím si vhodný okamžik se podívat, jaké to jaro letos bylo. Krom jiného jsem si konečně našel čas na českou přírodu, kterou jsem tak dlouho zanedbával...

15.6.2015 v 12:30 | Karma: 32,80 | Přečteno: 1830x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

V Klatovech nad ránem hořel byt, hasiči v něm našli mrtvého člověka

14. června 2024  8:03

V Klatovech dnes časně ráno hořel byt ve výškové budově, hasiči v něm našli jednoho mrtvého. Požár...

Vul-check, Hoo-ree? Komentátorům radí manuál, jak vyslovovat české fotbalisty

14. června 2024  7:46

UEFA připravila pro komentátory fotbalového Eura manuál, jak správně vyslovovat jména hráčů. Ze...

Ministr Síkela jako hlavní favorit na eurokomisaře? Nerudové i Kolajovi asi odzvonilo

14. června 2024  7:38

Jestli se někdo může osobně radovat z výsledků eurovoleb, tak je to ministr průmyslu a obchodu...

Po žhářském útoku ze msty přišla rodina o dům. O pomoc pro kolegyni žádá i Jurečka

14. června 2024  7:17

Po žhářském útoku na konci května na Karvinsku přišla rodina o střechu nad hlavou. Podle policie se...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4183x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer