Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

damankapsky

25. 11. 2009 20:53
fair play

Článek je jen názorem z tepla domova od počítače.... Jako vyrcholový sportovec v kolektivním sportu jsem několik těchto situací zažil. V absolutním vypětí a ve zlomku sekundy nelze myslet na fair play, když navíc po takové situaci se na vás spoluhráči sesypou a začnou slavit. Od posouzení sporných situací je tam rozhodčí, to je to nejzákladnější pravidlo, jinak by tam být nemusel a hráči na základě fair play by se přiznávali a hru si řídili sami. Pokud situaci rozhodčí nějak viděl a posoudil, nelze na základě sdělení hráčů tento výrok měnit. Nezapomínejte navíc, že to není tenis a hráč nehraje jen za sebe individuálně. Zápas mohl být opakován, ale FIFA rozhodla jinak.

0 0
možnosti

peterudes

25. 11. 2009 22:59
Re: fair play

pokud je to tak jak říkáte, tak poté jsou hesla o fair play bilbordech, tričkách a všude jinde pouze pokrytecká hesla...

0 0
možnosti
JA

chytryhorak

20. 11. 2009 10:56
Svinstvo

na mezinárodní úrovni. Doživotní zákaz startů pro Henryho za nesportovní chování. a bude pořádek. Kdoví jestli neplavaly velryby.

0 0
možnosti
JR

Jarecks Smile

29. 11. 2009 23:49
Re: Svinstvo

Nesouhlasím....jednoznačný hrubá chyba rozhodčího, aneb brali byste to stejně, kdyby dal Henry gól z umyslného ofsajdu??? Taky jen a pouze chyba rozhodčího, samo Henry mohl hned vyrukovat s tím, že to byla ruka, ale za prve tohle je starost hlavně rozhodčího a za druhé po tý ruce byl asi v takovém stavu, že si asi ani neuvědomil co udělal...Přeci jenom, dokáže se tu někdo vžít do důležitosti okamžiku?

0 0
možnosti
W

Wes__Parmalee

20. 11. 2009 8:59
!

Evropský výběr afričanů nesmí na MS v Africe přeci chybět!

0 0
možnosti
I

ireland

19. 11. 2009 20:55
Henry

je prostě skvělej fotbalista, nepopírám , že ho mám asi nejradši - i jako člověka. Ale řekněte mi (to psali už lidi přede mnou), kdo by v takový situaci běžel za rozhodčím a přemlouval ho, aby gól neplatil?! Je jasný, že to byla ruka a s nejvyšší pravděpodobností i úmyslná. Henry se po zápase přiznal, trochu se vymlouval na sudího. Byla to ale asi především chyba právě rozhodčího. Můj názor je, že by se mač měl minimálně opakovat.

0 0
možnosti
PK

mortimer.r

20. 11. 2009 8:51
Re: Henry

Přesně tak. Ostatně ani Irové na Henryho vinu neházeli a říkali, že by se s největší pravděpodobností zachovali stejně. Tady to je vážně otázka rozhodčího - přehlédli ofsajd a jasnou ruku. Zrovna v tomhle případě by se osvědčil ten brankový rozhodčí, který je nasazován v Evropské lize.

0 0
možnosti
K

kion123

19. 11. 2009 11:04
:-)

ještě kdyby to byli francouzi, co kopou za francii.

Jinak karma.

0 0
možnosti
W

wencap

19. 11. 2009 10:56
Bývá to i obráceně.

Rozhodčí často neuznají góly, které byly a evidentně platit měly a není

proti tomu odvolání. To co udělal Henry samozřejmě není v pořádku, ale

on sám by mohl uvést řadu příkladů, kdy dal regulérní gól a nebyl mu

uznán. Góly, které měly být, ale neplatily, často padaly v

důležitějších zápasech než v baráži (nemyslím tím jen góly Henryho).

0 0
možnosti
R

rumbaba

19. 11. 2009 10:51
fair-play

Naprosto souhlasím s autorem článku. Henry, kdyby se přiznal hned během zápasu, se mohl stát symbolem fair-play a myslím, že miliony lidí na celém světě by mu za jeho čin tleskaly.. Bohužel tuhle možnost promarnil...Rv je mi z toho nějak smutno...

0 0
možnosti
PH

petrph

19. 11. 2009 10:16
při sledování zpomaleného záznamu

Při sledování zpomaleného záznamu je každej chytrej. V reálným zápasu na hřišti, v plné rychlosti, sledování míče a protihráčů, kdopak si je jistej, že je v půlmetrovém ofsajdu , a jestli na něj ten míč narazil, nebo těsně předtím instinktivě pohnul rukou.

Od toho jsou tam 3 rozhodčí, aby sledovali a vyhodnocovali dodržování všech pravidel. Když nic neviděli, tak možná poctivej hráč kterej by si byl jistej, že udělal chybu, tak se třeba přihlásí udělal jsem to a to. Ale v tom chumlu, v tý rychlosti, kdo si je,  jistej. A aby šel za rozhodčím a řekl, Vy jste  nic neviděl, já taky jistě nevím, ale pro jistotu nám ten gól neuznejte???

A abych ještě dokončil, i kdyby to udělal, já bych si nebyl jistej ani nějakou tou cenou Fair play. Na tu bude spoustu zasloužilejch kandidátů. Nevíte třeba někdo za co dostal Obama tu Nobelovu cenu za mír????

0 0
možnosti

peterudes

19. 11. 2009 10:18
Re: při sledování zpomaleného záznamu

no Henry se přiznal po zápase, tak že on to věděl moc dobře i v tom momentu...

0 0
možnosti
OK

maron

19. 11. 2009 9:31
f

Autore hrál jste někdy fotbal? Hrál jste někdy nějaký sport na vyšší než amatérské úrovni? Všichni mají plnou hubu keců, ale netuší jak se v tom okamžiku hráč cítí, netuší vůbec o čem to je. Hraji fotbal téměř od narození a nesčetněkrát jsem si jako útočník musel pomoci drobným faulem abych se dostal do zakončení. Nesčetněkrát jsem při hlavičce jsem se musel  tvrdě ohánět lokty, aby to samé neudělal můj protihráč. Když máte prodloužení takhle důležitého utkání, uděláte vše pro prospěch svého týmu. Víte že protihráč by udělal to samé. Udělal byste to i vy pane, tím si můžete být jist. Ani vy byste neběžel za rozhodčím říct mu že jste zahrál rukou. A i když tady budete přísahat, že byste nikdy nic takového neudělal, nevíte o čem mluvíte. A to vůbec.

0 0
možnosti

peterudes

19. 11. 2009 10:20
Re: f

hmm, myslím že mě neznáte, proto si vaše soudy nechte od cesty... fair play je pouze heslo, což vrcholoví sportovci dokazují

0 0
možnosti
MB

hokejka-79

19. 11. 2009 8:57
blablabla...

souhlasím s tím, že to nebylo fair play... Na druhou stranu, od toho zda byl přestupek proti pravidlům, od toho jsou tam rozhodčí. A pokud to neviděl, měl rozhodčího začít Henry přemlouvat, že hrál rukou, ať gól neuznává? Ukažte mi jedinýho hráče, který by to udělal. Ani v pralesní lize by se nikdo nepřiznal k ruce, která by znamenala postup mužstva do vyšší soutěže... Tahle ruka Henrymu neuškodí, bude to drobný škrábanec v jeho skvělé kariéře. A na jeho výkony nebude mít vliv - a hlavně výkony dělají Henryho panem fotbalistou.

0 0
možnosti