Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Britské násilí není o multikulturalitě

Jde v něm především o prachobyčejné výtržnictví konkrétních několika lidí a nezodpovědnost každého jednotlivého rodiče všech těch mladíků, kteří v této době řádí v britských ulicích. Dle doložených fotografií a videa se toto týká různých komunit a zdaleka ne pouze té černé přistěhovalecké. Bandy bílých i černých grázlů, které se v současné době potulují po britských městech a rabují a ničí vše co jim přijde do cesty, mají však jednoho společného jmenovate - naprosté selhání konkrétních  rodičů v nejdůležitější úloze jejich života!

Prostě, rozhodnou-li se rodiče nedostatečně věnovat svým potomkům, zadělávají si v budoucnu na velký problém. Stromek se má ohýbat dokud je mladý, se starším toho už moc neuděláte. V dnešní hyperturbuletní době však mnozí rodiče kašlou na výchovu a dítě tak nemá možnost nabýt základní návyky lidské slušnosti a respektu. Spousta rodičů netuší co dělají jejich děti v noci, natož přes den, nezajímá je to. Jejich výchova se zcvrkla na pořízení mobilu, počítače s internetem a TV. Jít s dítětem do přírody, hrát si s ním, číst mu, ukazovat a vysvětlovat složitosti života je pro mnohé obtěžující. Nejčastější výmluvou kromě nechuti je nedostatek času a množství práce. Stojí však toto všechno za překvapení, která připraví jejich drahoušci svým rodičům?

Britská veřejnost nyní pozoruje s otevřenými ústy co se děje v jejich ulicích. Bandy výrostků zde ničí staleté obchody, které přežili i nálety za II. světové války, okrádají za bílého dne vlastní sousedy, vše bez špetky respektu, chladně a bezostyšně.  Jenom pomyslím na to, co by se stalo, kdybych v mládí okradl nějakého souseda a rodiče se to dozvěděli - na prdel bych si měsíc nesednul, ale hlavně bych si to prostě nikdy nedovolil díky výchově, kterou mi naštěstí rodiče poskytli.

Nikoliv mladí jsou horší, ti byli, jsou a budou vždy stejní, neustále hledající hranici kam až mohou zajít, ale právě jejich rodiče jsou těmi, kteří selhávají. Za vším je vidět jednoznačný pokles role a funkce rodiny jako přirozeného prvku ve výchově mladých lidí. Na vině je především nepozornost a nedůslednost rodičů ve výchově. Z dětí rostou malí teroristi, kteří nejdříve tyranizují vlastní rodinu, a poté co jim v tom není účinně zabráněno, si pozornost snaží získat působením třeba v nějakém pouličním gangu. Odtud je už jenom krok k tomu, aby se vše zvrtlo například do událostí, které máme možnost nyní sledovat ve Velké Británii.

To vše se děje v době, která přináší paradoxně největší hojnost a dostatek příležitostí pro všechny. Doba, kdy lidé netrpí hladem, mohou se svobodně pohybovat a cestovat a mají k dispozici lékařskou péči. Mnohé děti si navíc nemusí nic zasloužit, stačí jim pouze natáhnout ruku a vše mají, mnohde chybí motivace rodičů k tomu, aby jejich potomci šli například na brigádu a vydělali si sami na svá přání, aby se naučili vážit si věcí a hodnoty práce. Člověk, který ví jak těžké je si vydělat na vlastní kolo, se k němu prostě bude chovat jinak, než dítě, které pouze natáhne ruku a rodiče mu jej pořídí.

Bohatství samo o sobě však nic nevypovídá o tom jací jste lidé, dobře vychované lidi najdete jak mezi těmi nejchudšími, tak i mezi velmi bohatými, stejně tak se vyskytují grázlové mezi boháči i chudáky. Prostě tento problém je pouze a jenom o výchově a hodnotách, které by měli rodiče svým dětem vštěpovat.

Ne nadarmo se pouličního násilí v Británii v dávné minulosti vždy účastnili a z valné většiny se i v současné době účastní právě členové pouličních gangů, to jest lidí, kde jednoznačně selhala výchova v rodině. Netřeba obviňovat z násilností pouze jednu stranu. Účastní se jich jak bílí, tak i černí. Jenom v Londýně působí na 170 gangů. Mezi nejznámější patří Tottenham Mandem, Peckham boys, Bethnal Green Mob, Hawkubites, Yardie a The Yiddishers, tedy gangy z míst, která stojí v pozadí dnešního násilí v ulicích Londýna.  V roce 2007 poznamenal kriminalista John Pitts, že londýnské gangy mohou združovat cca 1500-2000 mladých lidí a ačkoliv je jejich množství poměrně malé, dopad jejich činnosti je devastující. Taktéž násilí a výtržnosti v Liverpoolu, Bristolu, Nottighamu padá na vrub mladým lidem, kteří jsou v drtivé většině členy některého z místních gangů, které prostě ucítily možnost si na ulici zařádit, případně se poprat s policií a vysloužit si tak "ostruhy".

Jde prostě o výtržnictví a čisté násilí konkrétních výrostků, ne nepodobné násilí, které jsme měli možnost zažít například i v Praze při zasedání MMF. Kvůli několika mladým černým grázlům by proto bylo laciné sklouznout k hloupému odsouzení veškeré přistěhovalecké komunity - jak je vidět z fotografií a videa, účastní se těchto násilností jak bílí, tak i černí. Navíc mnozí asijští a afričtí přistěhovalci si založili své obchody, které dnes ráno našli stejně tak vypálené, nebo rozbité, jako je našli jejich bílí sousedé, tu rukou černocha, tu rukou bělocha. Věřím, že pokud bude britská policie nekompromisní a pozavírá většinu z těchto členů gangů, kteří se výtržností účastní, tak bude násilí rychle ukončeno a věci se vrátí do normálu.

Autor: Petr Čunderlík | středa 10.8.2011 7:50 | karma článku: 20,89 | přečteno: 1811x
  • Další články autora

Petr Čunderlík

Chci mír za jakoukoliv cenu!

Jak můžete kritizovat někoho, kdo nechce válku, ale chce mír? Copak může být požadavek na řešení konfliktu mírovou cestou v něčem špatný? Mohli jsme žít v míru a prosperitě, stačilo jenom obětovat Ukrajinu...

2.4.2023 v 14:44 | Karma: 31,78 | Přečteno: 1050x | Diskuse| Politika

Petr Čunderlík

Diagnóza české vlajky na profilu

Rozmohl se nám tu takový nešvar, kdy se česká vlajka až nepříjemně často vyskytuje v profilech všelijakých dezolátů a jiných nedouků, kteří si pletou vlastenectví s nacionalismem a mnohdy i tu naši vlajku s vlajkou jiného státu..

28.7.2022 v 11:03 | Karma: 25,78 | Přečteno: 1117x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Kolocovy: Zneužívání "metoo" na český způsob

Někteří lidé si prostě myslí, že když si načmárají na ruce heslo "metoo", tak se tím automaticky legalizují jako oběť sexuálního zneužívání a násilí, ať se jim přihodilo cokoliv.

19.1.2021 v 10:39 | Karma: 40,64 | Přečteno: 2100x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Ve stínu krále... (fotoblog)

Keňa! Můj druhý domov, srdce Afriky a místo, kam se vždy rád vracím. Žluté pláně Masai Mary, červená zem v Tsavu a majestátní Kilimandžáro v parku Amboseli spolehlivě rozbuší mé srdce. Afriko, má velká lásko, zase jsem doma!

18.3.2016 v 9:24 | Karma: 24,91 | Přečteno: 1253x | Diskuse| Fotoblogy

Petr Čunderlík

Jarní fotolovy... (fotoblog)

Jaro se pomalu chýlí ke konci a vládu bude přebírat léto, proto je myslím si vhodný okamžik se podívat, jaké to jaro letos bylo. Krom jiného jsem si konečně našel čas na českou přírodu, kterou jsem tak dlouho zanedbával...

15.6.2015 v 12:30 | Karma: 32,80 | Přečteno: 1830x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer