Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co se toho uznávaného vědce týče, na světě máte několik set tísíc uznávaných vědců a jejich názory se různí.

Co se budoucnosti GMO týče, jak správně napsal František, je to jako boj proti strojům před pár set lety. V budoucnosti budou geneticky modifikováni i lidé a lidstvo zase bude rozděleno na konzervativní a liberální část. A, bohudík, liberální zase zvítězí.

Co se samotného GMO týče, škodlivosti lidem se vůbec nebojím. A praticky žádný seriózní vědec. Jde jen o základní látky v různé kombinaci. Jedy se odhalí při testování. Určité nebezpečí může nastat při biodiversitě, kdy geneticky upravené rostlina může získat vlastnosti které jí umožní dominanci a vytlačování jiných druhů. To může být hodně nepříjemné, ale ne fatální.

Daleko horší možnosti skýtají populární éčka a i třeba celkem opomíjená nanotechnologie. Přečtěte si třeba tady http://www.osel.cz/index.php?clanek=7568. Různé chemické látky mohou být sami o sobě neškodné, ale v reakci s jinými mohou být prospěšné a nebo škodlivé. Tohle je pole kde skutečně může číhat průšvih. Ne GMO.

1 0
možnosti

J19a52n 80F81r30o75l62í30k

25. 4. 2014 14:59

Svého času lidé odmítali parní lokomotivy jako nástroj ďáblův, syčící a kouřící oheň a síru.

3 0
možnosti
Foto

Boj proti GMO je něco jako kdysi boj proti strojům.  Nesmyslný, neúčinný, ale hlavně zločinný, protože GMO nás stejně jednou budou živit, takže tento boj je jen o to, aby ještě pár milionů lidí zemřelo hlady.  Jiný výsledek tento boj nemá a mít nebude.

4 0
možnosti

J71a50n 56B48u12r41i87a80n

25. 4. 2014 6:25

Můžete mi někdo vysvětlit, která plodina pěstující se za účelem snědení není geneticky modifikovaná? Jakékoli šlechtění, které člověk provádí od té doby, co přestal být pouhým sběračem, totiž vedlo ke genetickým změnám dané rostliny, ale i živočichů.

8 0
možnosti

JJ, nevzdělanost a hloupost některým lidem vládne.

0 0
možnosti

Jeste by ti co protestuji, co maji spise problem s nadvahou, meli rict jak to udelat aby vsechno jidlo bylo organicke (sice se uz vi ze neni lepsi a rychleji to hnije) udelat aby se alespon trochu najedli lide z chudych zemi. Ono je krasne mit organicke rajcata ktere chutnaji stejne jako modifikovane, sice ty organicke jsou drahe, ale pry to za to stoji, ale reknete chudakum at si tu nadheru zaplati, ze to za to stoji. Tito lide si mysli ze vsude je stejne jako u nich, a vsude se lide preziraji.

Ze je hlad a jedine diky GM jidlu je ho jakz takz dostatek s jejich "svedomim" nehne;-€Rv

3 0
možnosti

Ještě by jste měla jít protestovat proti všem elektrárnám, také nejsou přirozené, nemluvě o Vašich ličidlech. Samá chemie je v nich, určitě z toho kouká rakovina.

6 0
možnosti

Zajímavý článek - karma

2 3
možnosti

No jo "aktiviste" z Hogtownu ... tohle byste na preriich nezkusili co?

.

BTW ten vas New York Institute of Photography je jednoduchy korespondencni kurs a ne zadna kvalitni fotograficka skola ... ;-D;-D;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1220x
Maminka třináctileté Lauren Grace, aktivistka a také módní návrhářka, výtvarnice a fotografka - absolventka New York Institute of Photography.


Pochází z Tachova, kde po studiu SEŠ pracovala téměř deset let v jedné místní bance. V roce 1999 odešla za studiem angličtiny do kanadského Toronta, kde v současné době žije.

http://www.mariecopps.com/

Seznam rubrik