- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A teď se vrhněte na rozbor svých líčidel a materiálu a původu svého oblečení, také tam najdete nějaké "mouchy" a příště, třeba u článku o řízené demolici WTC, nebo jaké zlo je kyselina citronová - tedy E330, už budete mít zcela jinou fotku.
Jojo, a nejlepší způsob, jak dokázat, že je zdravější být vegan je odkázat na veganskou stránku... Ach jo. A taky vedle sebe stavět mekáče a chřest je trochu zavádějící, ne? I masožrout ví, že je mekáč píííp. A víte co? Je mi to šumák, jdu si dát sushi (ps: z garantovanýho ekologickýho lovu). Dobrou chuť.
Tak jsem byla zvědavá...a teď mám pocit, že článek je pro Marťany, ne pro lidi.
Tak už zvědavá nejsem.
Quinoa - dobrý, ovšem jak to jde zase dohromady s tím, že má jeden zobat jen to, co vyroste tam, kde žije?
popis autorky už sám zní trochu jako diagnóza....a článek pak je již jen dokladem této skutečnosti. Je mi líto milá dámo, ale ty "poznatky" o pH jsou naprostý blábol. Papejte dál kytičky, ale člověk je všežravec.
To je tak, když člověk používá - již podle názvu - nezaujatý "zdroj" (vegsource).
Dotaz pro autorku: proč se nemocným s DM zakazuje jíst banány ve velkém množství (snad kvůli vysokému glykemickému indexu?), když podle Vás vláknina obsažená v banánu snižuje hladinu cukru v krvi? Jsem laik, proto prosím o srozumitelné a smysluplné vysvětlení. Díky
Vláknina asi sotva snižuje hladinu cukru v krvi. Ta má spíš kladný vliv na trávicí proces. A i kdyby, tak cukr v banánu tu hladinu cukru v krvi zvyšuje víc než by ji vláknina snížila. Proto se diabetikům konzumace banánů nedoporučuje.
Krev a potažmo většina lidského organismu má pH okolo 7.4 a organismus má svinsky dobré mechanismy, jak to regulovat, protože jinak by chcípnul. pH potravin nemá na pH krve žádný vliv - právě proto, že si organismus umí poregulovat, aby pozření čtyřlitrovky kyselých okurek nebo višní nezpůsobilo chemický rozvrat organismu.
No a to s antibiotikama v mlíce je žvást. Mléko obsahuje antibiotika, pokud je kráva léčena, a v takovém případě se dojí separátně a mléko se vylije. Protože, v mlíkárně nemají jaksi dva vjezdy, jeden pro antibiotikální mléko na mléko, máslo, smetanu a druhý na mléko bez antibiotik, na jogurty a jiné kvašené výrobky. A protože taky existujou nějaké předpisy, které mají zabránit vzniku antibiotické rezistence u breber. A tyhle kydy o hormonech a antibiotikách v mase dokazujou leda tak to, že autorka čte americké blábolweby, protože v EU je přikrmování hormony zakázané, stejně jako preventivní zkrmování antibiotik.
Ale co mě dožralo definitivně, byl ten poslední odstavec o našich předcích, to je totální žvást nehodný absolventa ZŠ. Předci taky pančovali potraviny (mám pocit, že již staří Asyřané za to dávali pokuty), nastavovali klobásy čímkoli, co se našlo a vůbec nežili v nějakém souladu s přírodou, kde se beránek vine ke lvu dlouhodobě - přinejmenším celý středověk na našem území žili v permanentní hrozbě hladomoru a jedlo se, co bylo.
Nevím, proč je tento článek na titulce iDnesu, zřejmě jsem rozkliknutím přispěl k počtu přečtení i já, ale to už je jedno. Nejezte ani zrní, to je ze živé rostliny! Ani trávu byste něměla jít, přestože nejde na porážku, je taky živá. To už zbývá jen hlína a písek, ty nejdou na jatka a ani je to snad nebude bolet. Jen tak dál a hlavně to naučte své děti!