Diskuse

odsun němců

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Zatím jsem nenašel počet obětí na území České republiky. Uvádí se počet obětí Československa asi 360 000, nebo počet obětí různých národností na území Československa. Vzhledem k tomu, že Československo bylo v té době rozdělené, a oběti tedy musely být sečteny, je to zajímavé. V každém případě, proti 30 000 obětí německého odsunu je jasné, že Češi své výhružky splnit nedokázali a Němci z toho vyvázli velice dobře. Typicky, místo aby Němci děkovali velkomyslným Čechům, dávají jim vinu. Zbytek vašeho článku je podobný. Braní cenností a spořitelních knížek je žabařina proti německé důkladnosti s kterou vytloukali mrtvolám i zlaté zuby. Ponižující osobní prohlídky? Ty zažívám při každé cestě na letišti. Váš článek pane kolego je pouze dalším pokusem o falšování dějin.

2 3
možnosti
Foto

,,Werwolf – Wikipedie"

Již jednou jsem část o této org. v jiné diskuzi prezentoval!!Doporučuji se seznámit s obsahem!!Nejde mi o štvaní proti komukoli, jen o poukazání na skutečnosti, že datem ukončení války v Evropě neustala zvěrstva ze žádné strany.!!I když předpokládám, že to zase mnohým nebude při jejich jednostraných výkladech ,,vonět".Rv

A při ohlédnutí se do historie XX. století doporučuji započít např. právě od konce, výsledků i důsledků I.WW!! Tudíž i z toho následném vzniku ČSR!!

3 2
možnosti
Foto

Zas pan ,,minuskule".;-D Ještě ta ,,dáma" za velkou louží a pár  dalších soukmenovců, aby jste si zas mohli navzájem ,,notovat", jak je u vás zvykem u všeho, co se Vám nehodí do Vašich ,,krámů"Rv

2 3
možnosti
MK

Můj dědeček s babičkou po Mnichovu odešli ze Sudet. Měli strach co bude a v roce 1939 se vrátili zpět. Jejich majetek nebyl rozkraden a sousedi je vítali, že jsou zpět. Ti sousedi byli většinou Němci, navíc tito sousedi jim vrátili zpět koně, krávy apod. , co děda s babičkou před svým odchodem rozdali, protože přeci jenom nevěděli, když odcházeli, kde budou žít. Většině sudetských Němců totiž nešlo o Hitlera a Třetí říši, ale o to, aby důstojně žili. A bohužel, národnostní politika První republiky Němce diskriminovala. Ve své podstatě šlo o občany druhé kategorie. Může se pak někdo divit, že mnozí se přiklonili k Henleinovi? Ono se moc o tom nemluví, ale po zabrání Sudet byli sudetští Němci hodně rozčarováni, jenže, když to dali najevo, tak je čekalo gestapo a koncentrák. Takže drželi hubu a krok, jako většina lidí u nás za komunismu. Zvěrstva , která se pak děla při odsunu nemají v Evropě obdoby. Byla to msta "národa", který udával tak, že gestapo bylo těmi udáními zahlceno. Národa, který byl k okupaci celkem lhostejný a nejlépe zásobovaný v Evropě. Až na pár výjímek. Mluví se o Lidicích, Ležácích apod. A za to mohli ty povražděné ženy a děti? Je zajímavé, že tohle se dělo i ve Francii a přesto Francouzi se na svých Němcích nemstili, ale na kolaborantech, jenže, jenže Francouzi neměli revoluční gardy řízené komunisty.

7 0
možnosti
Foto

Vrátili se v r. 39 zpět do Sudet?A to jako občané III.říše, nebo jako občané protektorátu B/M?

3 2
možnosti
Foto

Kolem mrtvých cikánů v Letech se nadělá hysterie a kolem vyhnaných Němců nic. Svým způsobem je jejich osud podobný.

1 1
možnosti
Foto

Co mají společného cikáni v Letech a vyhnaní Němci.

3 0
možnosti
AS

A53d74a66m 64S66t92a10v30a

29. 7. 2015 17:38

"....se dnes a tady upřímně stydím. ...": I vy stydlíne nebo spíš fantasto. Píšete tak přesvědčivě, jako byste to zažil.

2 2
možnosti
JK

Autor se stydí za to, co byli schopni lidé jeho národa provádět. Myslím. Tak jako se většinou Němec stydí za chování svých spoluobčanů před a za války. Neradi o tom sami mluví... Ale dokázali se s minulostí vyrovnat. Já se stydím za lidi, jako jste vy. Kteří nedokáží ani uctít oběť kolektivního násilí - bez ohledu na národnost. Prostě oběť.Rv

4 1
možnosti
TB

V debatě o odsunu Němců se nějak vytratilo, že v r.1945 nebyli čs.občany, ale občany Říše, imho to byli cizinci a tak byli odsunuti do jejich země. Nehájím tím samozřejmě excesy, ale odsun jako takový, neboť jiná logická možnost nebyla....

5 2
možnosti
OK

Podobnými cizinci se stali Slováci.

3 0
možnosti
Foto

České Němce jsme k tomu Hitlerovi pomáhali svojí politikou také dostrkávat. Fakticky byli občany druhého řádu.

Nebojovali jsme, až na malé promile občanů v zahraničním vojsku a odboji, ale pilně točili koly válečného průmyslu, špinili se každodenní ne vždy příliš vnucenou kolaborací a byli frustrováni z budoucnosti. To nedávám za vinu obyvatelstvu, ale těm, kteří rozhodli o tom se nebránit.

Legálním představitelem byl vlastně Hácha. Beneš, který má největší podíl na oné prohře se do postavení nevoleného prezidenta Spojencům vnutil a byl ubohou figurkou ve hře Sovětů a západní spojenci jím pohrdali. Proto musel tancovat jak tancoval.

Proto ona Benešova rétorika, rozfoukávání vášní, svalování viny jen na Němce, jeho chování vůči Háchovi a politiků z r. 39, zhroucení fungující státní správy nahrazené NV, kde často rozhodovaly nejhorší živly. On tím očišťoval vlastní selhání a nechal za to platit druhé. Ty excesy omluvitelné nejsou. Je příznančné, že tam, kde rozhodovala americká armáda, která netrpěla samostatné rozhodování ustanovených NV, se takové excesy neděly.

6 2
možnosti
Foto

Jen si také plivněteRv

1 3
možnosti
MK

M81i67l61a16n 42K20o61s

29. 7. 2015 17:09

Vypadla tam věta- Podílející se na rozpadu republiky. Nebo nevypadla?:-)[>-]

2 0
možnosti
JK

Ať si říká kdo che a co chce. Položení květin k památníku obětí jakéhokoliv kolektivního násilí a vzdání holdu je záslužný čin. Ať to provede prezident Gauck v Lidicích, nebo p.Bělobrádek nevím kde. Tak to prostě mezi dobrými sousedy má být. P.S.: o omluvu nešlo...

3 3
možnosti
Foto

Je to stále dokolaRv Vtloukání lidem do hlav, že, když II.WW SKONČILA PODPISEM KAPITULACE NĚMECKA, OD NÁSLEDUJÍCÍHO DNE BYLO VŠE již pouze OK, zapomenuta všechna traumata a všechny válečné hrůzy a křivdy. Že to vše byly dozvuky oné války, že odsun němců,. a nejen z území ČSR (!!)byl učiněn proto, aby se události II.WW neopakovaly a že na tomto řešení se shodly všichni vítězové II.WW, o tom se mlčí, popř. se tyto skutečnosti překrucují! I oběti odsunu nebyly ničím více, ale ani ničím méně, něž oběti oné války!Války, knerou jsme merozpoutaly!!

P.S.: I Benešovi projevy jsou vědomě a účelově(!!) przentovány toliko jako nenávisté, vytržené z kontextu oné doby!!RvRv

6 5
možnosti
OK

Pokud byly zmíněné excesy mravně nezávadné, není třeba se omlouvat. Jestliže to byl zločin, omluva je na místě.

Pokud vám váš soused zavraždí ženu a vy si seženete zbraň a s plným vědomím si počkáte na příležitost, abyste zabil jeho ženo rovněž, je vaše jednání omluvitelné pouze tím, že váš soused si začal a vy jednáte pouze pod tíhou vlastního traumatu?

3 6
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 588x
Samotář co je jím rád a rád nepozorován pozoruje okolí.

Seznam rubrik