Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

venenum

13. 5. 2012 19:57
radši

to snad příště zkuste bez úprav nebo něčím, co má lepší snímač. Na velkém monitoru je to totiž strašně zrnité. Ale kompozice dobrá R^ Těším se na další :-)

0 0
možnosti
RH

richardhorak

13. 5. 2012 18:32
Je to tak ...

Též bych tu ztrátu kvality fotografií (po technické stránce) přisuzoval postprocesnímu zásahu ... nezadařilo se. Škoda, protože v těch snímcích je velký potenciál. Ale nakonec - nedopřát tém fotografiím potřebný rozměr, aby se sem na blog vešly celé, to už je trochu lajdáctví, které bych byl schopný odpustit začátečníkovi. Bohužel ...

1 0
možnosti
MT

Marek Trizuljak

13. 5. 2012 22:48
Re: Je to tak ...

Souhlasím, v těch fotkách je velký potenciál. Možná je to přesně chvíle, kdy by mohly odborné rady být ku pomoci. Momentálně je to ale ve stádiu hádání z křišťálové koule (fotoaparát, postprodukce, snad taky nevhodně zvolené ISO, či způsob expozice). S postprodukcí mám zkušenost, že je docela snadné udělat kroky, při nichž to začne nadměrně šumět. A aby zrnitost vypadala jako výtvarný záměr, to není jen tak samo sebou, dá to dost zkoušení a spekulování.

K tomu, aby se fotografie s rámečkem zobrazily celé, je třeba nastavit tuším hodnotu 657 bodů na šířku

0 0
možnosti
MH

Manik_007

13. 5. 2012 17:58
Kvalita fotografií

Fotografie vypadají jak vyfocené z mobilu nebo neodborně zmenšené. Někde to vypadá jako umělecký záměr a působí to netradičně (páté foto), někde jako prostá nekvalita (osmé foto).

A nevím, které z těch dvou to je :-)

0 0
možnosti
MT

Marek Trizuljak

13. 5. 2012 17:43
Hezké toulání

po horách :-)R^ Jsou to současné záběry, anebo o pár týdnů starší? Od nás je ještě vidět zbytky sněhu na hřebenech Hrubého Jeseníku, ale už rapidně mizí.

0 0
možnosti