- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nicméně kdybych se dozvěděla, že moje oblíbená arašídová Nugeta je z býčích koulí, asi bych ji nepřestala požírat.... Zdravím všechny čokoholiky! Daniela
navíc "vyčtený" nejspíš z odkazu http://byznys.lidovky.cz/vegetariani-pozor-tycinky-mars-se-vyrabeji-z-telecich-zaludku-pb9-/moje-penize.asp?c=A100604_120428_moje-penize_abc, takže vaše zmínka o "bystré" dceři asi bude trošku od věci...
A když už jste se zmínila o tyčince Mars, tak konkrétně ta se vyrábí v holandském Veghelu a věřte-nevěřte, z českého sušeného mléka z Jihlavy! Což samozřejmě výrobce na obalu neuvádí, ale v reklamách zdůrazňuje použití "kvalitního holandského mléka". Ostatně - to je praxe u většiny produktů - ať se jedná o ovocné šťávy ze Švýcarska, deklarované jako "ekologické, z oblasti Bodamského jezera", ve skutečnosti z českých "padanek", z výkupu v Terezíně, případně čokoláda Milka z "alpského mléka" - opět ve skutečnosti z mléka českého! Podotýkám, že to jsou osobní zkušenosti, pracoval jsem 10 let v zahraniční logistické firmě, která tyto suroviny přepravuje až k příjemcům, o kterých se zmiňuji!
Ale Mars z telecích žaludků, to je perla mezi blbostmi... :-D
Pokud jste četla dobře tak ta dobrůtka tam podtrhnutá není jen tak.. a si tak ...
odkud se ten enzym získává? Pro mne jako chemika ten enzym bude mít vždy stejnou chemickou strukturu a složení bez ohledu ne původ.
máte zase hovězí kůže a paznehty (želatina) :-) Ve zmrzlinách zase chemicky upravené oleje, v párcích kuřecí pařáty a míchy, v chlebu zase umělou chlebovou vůni a v hořčici 10 různých plně syntetických barviv, ... A to všechno je pomsta za to, že chcete aby to bylo hlavně levné a bylo toho hodně
...ze to je z telecich zaludu...to by byla mnohem horsi predstava...
lzi a nepravdy, jen at je clovek zajimavejsi......
Xe koukněte na wikipedii nebo jinam na net :-) Ty žaludky jsou běžně používaná technologie, žádná kuriozita.
Ale při výrobě je prý potřeba vysrážet mléko, a to se dělá enzimem, který je normálně v telecích žaludcích.
kdepak, vegeteriáni si raději dají nějaký umělý chemický s*áč, a taky jim bude dobře. Holt když si někdo místo toho čistě přírodního enzymu, který se používal celá staletí a který mimochodem mají v těle i vegeteriáni, představí celý telecí žaludek (kolik vegetariánů ho kdy vidělo? a kolik jich vůbec vidělo tele?)... Co dodat, jen že když je okurková sezóna, takovéhle bláboly se šíří rychle. Co na tom, že vegetariáni Marsky už tak nejedí, protože obsahují mléko, syrovátku a bílek. Článek se dá napsat i na to, že vám pračka sežrala ponožku.
jo - mně sežrala bílou ťapku, to je mnohem vážnější, racionální vysvětlení to nemá .
jenže dáte-li si celozrnnou bagetku, polykáte gumu guar, zlepšovače mouky, sem třam nějakou tu kyselinu, šlehačka občas sestává z rostlinného tuku a aromat, a dokonce ani syrové kuře již není tak docela kuřetem... člověk si moc nevybere.