Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

danlileeka

6. 6. 2010 9:20
No fuuuj!!!

Nicméně kdybych se dozvěděla, že moje oblíbená arašídová Nugeta je z býčích koulí, asi bych ji nepřestala požírat.... Zdravím všechny čokoholiky!;-D Daniela

0 0
možnosti
LM

LukinoL

5. 6. 2010 21:21
Bože to je zase blábol...

navíc "vyčtený" nejspíš z odkazu http://byznys.lidovky.cz/vegetariani-pozor-tycinky-mars-se-vyrabeji-z-telecich-zaludku-pb9-/moje-penize.asp?c=A100604_120428_moje-penize_abc, takže vaše zmínka o "bystré" dceři asi bude trošku od věci...

A když už jste se zmínila o tyčince Mars, tak konkrétně ta se vyrábí v holandském Veghelu a věřte-nevěřte, z českého sušeného mléka z Jihlavy! Což samozřejmě výrobce na obalu neuvádí, ale v reklamách zdůrazňuje použití "kvalitního holandského mléka". Ostatně - to je praxe u většiny produktů - ať se jedná o ovocné šťávy ze Švýcarska, deklarované jako "ekologické, z oblasti Bodamského jezera", ve skutečnosti z českých "padanek", z výkupu v Terezíně, případně čokoláda Milka z "alpského mléka" - opět ve skutečnosti z mléka českého! Podotýkám, že to jsou osobní zkušenosti, pracoval jsem 10 let v zahraniční logistické firmě, která tyto suroviny přepravuje až k příjemcům, o kterých se zmiňuji!

Ale Mars z telecích žaludků, to je perla mezi blbostmi... :-D

0 0
možnosti
AC

Zorinda

5. 6. 2010 21:29
Re: Bože to je zase blábol...

Pokud jste četla dobře tak ta dobrůtka tam podtrhnutá není jen tak.. a si tak ...

0 0
možnosti
DK

Fonon

5. 6. 2010 19:40
a není jedno,

odkud se ten enzym získává? Pro mne jako chemika ten enzym bude mít vždy stejnou chemickou strukturu a složení bez ohledu ne původ.

0 0
možnosti
ML

m. l.

5. 6. 2010 18:39
V jogurtech

máte zase hovězí kůže a paznehty (želatina) :-) Ve zmrzlinách zase chemicky upravené oleje, v párcích kuřecí pařáty a míchy, v chlebu zase umělou chlebovou vůni a v hořčici 10 různých plně syntetických barviv, ... A to všechno je pomsta za to, že chcete aby to bylo hlavně levné a bylo toho hodně :-)

0 0
možnosti

lost

5. 6. 2010 18:36
papá autorka sýry ?

0 0
možnosti

lost

5. 6. 2010 18:37
Re: papá autorka sýry ?

to by teprve koukala na původ enzymů :-)

0 0
možnosti
JU

Nubby

5. 6. 2010 18:17
Uz jsem se lekl...

...ze to je z telecich zaludu...to by byla mnohem horsi predstava...;-)

0 0
možnosti
I

ivabublan

5. 6. 2010 17:37
ach ty famy....

lzi a nepravdy, jen at je clovek zajimavejsi......

0 0
možnosti
ML

m. l.

5. 6. 2010 18:40
Re: ach ty famy....

Xe koukněte na wikipedii nebo jinam na net :-) Ty žaludky jsou běžně používaná technologie, žádná kuriozita.

0 0
možnosti
JJ

TloolT

5. 6. 2010 17:34
To není z telecích žaludků

Ale při výrobě je prý potřeba vysrážet mléko, a to se dělá enzimem, který je normálně v telecích žaludcích.

0 0
možnosti
K

kytt

5. 6. 2010 17:28
no jo

kdepak, vegeteriáni si raději dají nějaký umělý chemický s*áč, a taky jim bude dobře. :-) Holt když si někdo místo toho čistě přírodního enzymu, který se používal celá staletí a který mimochodem mají v těle i vegeteriáni, představí celý telecí žaludek (kolik vegetariánů ho kdy vidělo? a kolik jich vůbec vidělo tele?)... Co dodat, jen že když je okurková sezóna, takovéhle bláboly se šíří rychle. Co na tom, že vegetariáni Marsky už tak nejedí, protože obsahují mléko, syrovátku a bílek. Článek se dá napsat i na to, že vám pračka sežrala ponožku.

0 0
možnosti

lost

5. 6. 2010 18:35
Re: no jo

jo - mně sežrala bílou ťapku, to je mnohem vážnější, racionální vysvětlení to nemá .

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

5. 6. 2010 17:20
Nojo...

jenže dáte-li si celozrnnou bagetku, polykáte gumu guar, zlepšovače mouky, sem třam nějakou tu kyselinu, šlehačka občas sestává z rostlinného tuku a aromat, a dokonce ani syrové kuře již není tak docela kuřetem... člověk si moc nevybere.

0 0
možnosti