Volili jste TOP? Napište Karlovi,ať dá šanci miminkům s postižením!

Narodilo se Vám miminko s postižením? Řekli Vám lékaři, že nebude nikdy vidět, že neuslyší, že jediným řešením je ústav? Nesmířili jste se s představou ústavní péče a máte chuť bojovat? Vaší nadějí je Raná péče. Raná péče ale nemá peníze. Schwarzenbergův ministr Drábek se rozhodl ušetřit.

Raná péče je terénní služba, která pomáhá rodinám miminek s postižením.  Pomocí speciálních hraček, za spolupráce s rodinou dítěte, za použití ověřených metod dělá zázraky. Doslova. Nevidomí trochu vidí, neslyšící začínají šlyšet, děti s tragickými prognózami se hýbají a chodí po bytě. Nevěříte? Ověřte si to.

Má to ale jeden háček. Docházejí peníze. Šetří se. A šetří se na nesprávném místě. Proč na nesprávném místě? Protože dítě, které není v péči odborníků, skutečně nezačne vidět, nezačne slyšet, nebude se hýbat a skončí v ústavu. Tam pak pobyt dítěte stojí desetitisíce korun měsíčně a dítě strádá. Ať už se všichni zaměstnanci ústavu snaží jakkoliv, dítěti je nejlépe v rodině a navíc je to levnější.

Napsal jsem panu místopředsedovi vlády Karlu Schwarzenbergovi e-mail, ať s tou situací něco udělá. Napsal jsem mu, že jeho ministr Drábek neposílá Rané péči přes kraje dost peněz. Napsal jsem mu, že jeho ministr Drábek snížil Rané péči finance oproti minulému roku o 60 %. Napsal jsem mu, že to je šetření na nesprávném místě. Napsal jsem mu, že to je šetření, které se prodraží. Tady na blogu dodávám, že to je hanba a ostuda. To se totiž do dopisu nehodí.

E-mail pro pana předsedu si přečetla jeho asistentka. Po první urgenci napsala, abych měl trpělivost, že pan místopředseda je velmi vytížený. To vím, proto má asistentku a kabinet na ministerstvu, kde pracuje několik lidí na plný úvazek. A také má telefon, aby svému ministru Drábkovi zavolal. Napsal jsem tedy paní asistentce, že bych byl za odpověď pana předsedy přesto vděčný.

Já trpělivost mám. Ale ty rodiny postižných dětí, které Raná péče nemůže vzít do své péče, ty na tom s trpělivostí budou hůře. Volili jste TOP 09? Napište panu předsedovi Schwarzenbergovi, ať s Ranou péčí něco udělá. Ať zvedne telefon a nařídí svému ministrovi Drábkovi, ať jim pošle peníze. Napište mu, ať raději všem zvedne daně, ale ať na Ranou péči peníze najde. Napište mu, že jste ho volili a že to po něm požadujete.

Já jsem ho nevolil a proto mne nemusí brát tak vážně. Napíšete mu Vy?

Autor: Jan Čižinský | úterý 8.3.2011 10:55 | karma článku: 28,18 | přečteno: 2568x