Jsem exekutor a na reformu důchodů se hrozně těším!

Čím více lidí se rozhodne spořit si na důchod v soukromých fondech, tím více budu mít potenciálních klientů a potenciálních odměn za vymáhání jejich dluhů! Každý, komu je méně než 35 let, bude mít možnost nastoupit cestu, která může vést k vyššímu důchodu, může vést ale  i k nižšímu důchodu a také může skončit v mé exekutorské kanceláři. Nevěříte?

Mladí lidé do 35 let si budou moci dobrovolně zvolit takzvaný opt-out. Budou si 3% ze svého platu odvádět místo na průběžný důchodový účet na svůj účet u soukromého důchodového fondu. K těmto svým 3% budou ale muset přidat ještě další 2% ze svého platu. Budou tak platit vyšší důchodové pojištění a budou doufat, že se jim v soukromém fondu jejich peníze zhodnotí natolik, že budou mít vyšší důchod než ti, kteří si opt-out nezvolí.

Jakmile si ale někdo zvolí opt-out, nebude moci couvnout. Třicet, třicet pět či čtyřicet let bude platit na svůj důchod o dvě procenta více než ostatní. Ta dvě procenta budou povinná. Fondy je budou vymáhat. No a při vymáhání se milerád zapojím.

Když budete nezaměstnaní nebo na mateřské či rodičovské dovolené, nebudete muset platit. Ale běda jakmile přijdete o dobře placenou práci a zjistíte, že už nevycházíte. Důchodový fond zjistí, že neplatíte a obrátí se na mne. No a já si s Vámi budu rád dopisovat, budu se rozhodovat, zda to budu vymáhat najednou nebo po částech a bude mi úplně jedno, co se stalo, že nemůžete ta 2% platit. Narodilo se Vám dítě a manželka už nevydělává? Nebo Vám děti vyrostly a potřebujete větší byt? Špatně jste to propočetli, protože jste byli mladí a optimističtí? Zranili jste se a nemůžete už dělat tak náročnou práci? Co mi bude po tom? Zavázali jste se, že budete platit vyšší důchodové pojištění dobrovolně? Zavázali! Na čtyřicet let? Na čtyřicet let! Tak plaťte. A když nemůžete platit, tak se z toho nevyhrabete. A že budete muset pracovat načerno, abyste nemuseli platit takové zálohy a bude se Vám kvůli tomu snižovat důchod? Stěžujte si sami sobě a politikům ODS, TOP 09 a VV, kterým bude kolem devadesátky, kteří ten systém vymysleli.

Já už vymáhám zdravotní pojištění, sociální pojištění, popelnice, pokuty. Teď začnu vymáhat opt-out.

Těšíte se taky tak?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Čižinský | úterý 29.3.2011 14:09 | karma článku: 33,94 | přečteno: 3088x