Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mak24

2. 2. 2010 12:07
200 hlav ?

pro Vás je tedy ideální stav 200 poslanců každý s vlastníma názorama, každý za svoji stranu a pak se jich občas většina na něčem shodne?

To by byla ale zas jen obdoba senátu, kde má možnost být zvolen kdejaký tlučhuba, jo ale on zase musí mít více hlasů než jiný tlučhuba, takže by měl asi vyhrát ten kdo dostane nejmíň hlasů?

Já nechci 200 samostatných hlav, já chci pevné uskupení, které může prosadit svůj program, o kterém dopředu vím co bude obnášet a podle toho se zařídit.

0 0
možnosti
JC

Mr-Rubikon

2. 2. 2010 12:36
Re: 200 hlav ?

Promiňte, ale můj názor je ten, že i menšinový názor má právo spolurozhodovat a to minimálně tím poměrem, s jakým skončil ve volbách.  Mimochodem - ať vzpomínám jak vzpomínám - na Vámi chtěné "pevné uskupení které může prosadit svůj program" si jaksi ne a ne vzpomenout. Pokud postupujeme od roku 1990 do současnosti, "pevnost" koaličních uskupení je dle mého názoru čím dál tím menší a nejistota jejích budoucích kroků čím dál větší. Fišerova vláda (nebo alespoň její podstatná část) ukázala, že to jde vládnout jinak a líp, jen se to musí umět a zejména chtít. A to je to co stávajícím "státostranám" chybí.

0 0
možnosti
AB

[eT]

2. 2. 2010 10:47
Normální je volit,

ale jen ty co tam nikdy nebyly (a pozor na 'nové' strany plné starých známých..., ty nic nového nepřinesou).

0 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1551x
Rocker klávesák "ve středním věku" s potřebou občas něco pochválit, okomentovat nebo i pohanět, tak jak to cítí.