Děkujeme za pochopení.
erth
-
zvláštní, že argumentujete názorem historiků z 19. stol., tito šoumeni též určili svatováclavský meč jako gotický.. Snad jste si všiml, jak osvícenský přístup (a jiné) zaplevelil historii. Koukl jsem na váš starší článek o problému s nezafincováním výzkumu DNA u Přemyslovců, nesmíte se divit, historická DNA ještě před 2 roky bylo politicky nekorektní téma, proto problém s granty. Mohl jste si všimnout bučení a odkud pocházelo.
jancinert
Re: -zvláštní, že...
Já tím názorem neargumentuji, jenom ho uvádím v základním seznámení s historií názorů na Kristiánovu legendu. Osvícence bych za šoumeny nepovažoval, prostě dělali co mohli na základě informací, které tehdy měli k dispozici. Za větší šou považuji konec 20. století, kdy je známo daleko více informací a přece se výklad o naší nejstarší historii stále prolíná s národnostními přístupy 19. a 1. pol. 20. století. Co se týče grantů souhlasím, ale teprve budoucnost ukáže jestli to byla opravdu pouze krátkodobá záležitost.
jancinert
Re: Je to na vás
Opravdu velmi vtipné a je vidět, že tomu rozumíte. Skutečný balzám na duši. Jenže jste si po tom obědě trochu déle zdřímnul. K vyvrácení pravdivosti Kristiánovy legendy jsem přispěl v před rokem vydané knize Bylo to jinak. Tam jsem i doložil, že třeštidlo skutečně nelze brát vážně, ale i pekařův bochník je dnes již hodně starý a nepoživatelný. Neobsahuje totiž přísady, které známe dnes.
rezjir
Re: Je to na vás
A co králík ten vám nechutnal? Vůbec se tou otázkou nezábývám, jenom jsem měl co k dočinění s tím králíkem, takže nevím co se dnes děje na této frontě. Ale vyvrátil jste v té své studii možnost, že kristiánova legenda byla psána buď na základě nějaké literární, nebo orální tradice. Víte přece, jak chodilo ve středověké literatuře podle Curtia.
A pokud o tom jste měl knihu, tak nemělo význam zde pouze naznačovat, ale také převzít nějaké závěry?
rezjir
Je to na vás
co s tím uděláte? Buď díru do světa, a nebo budete mít z ostudy kabát. Ale makejte, než vás někdo předběhne. Raději vám doporučím králika, ten skvělý, i k nedělnímu obědu se hodí. To třeštidlo neberte vážně, raději berte, co upekl pekař. A smetanka k tomu navíc, to bodne.
- Počet článků 12
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2680x
p { margin-bottom: 0.21cm; background: transpa