Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Ahoj, Ivo,

na diskuzích iDnesu se všechno točí kolem Ukrajiny. Jsou tam Off-Topic nebo nejsou? Žádná zábava. Honák už dlouho nenapsal nic, ším by popudil polovinu populace.

Vyzkoušel jsem mu dnes poslat reakci na jeho diskuzní příspěvek ve znění:

"Proč by měli na pár trollů doplácet korektní diskutující? K věci nic nemáte?"

Tímto příspěvkem:

";-D?R^"

Chtěl jsem tím říct, že mne:

1. baví pozorovat diskuzi mezi Jarou Rank 2. nepochopil jsem, co reakcí kolega Hanák míní 3. je mi potěšením sledovat konstruktivní moderaci diskuzí na i Dnesu

Přemýšlím, jestli je soubor znaků možné považovat za trollování. Možná bychom si mohli zahrát na Flash Mob na této diskuzi: http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A140814_422024_blogidnes

Lidé dobré vůle se mohou připojit. Dávám v kopii na lidi dobré vůle. :-P

0 0
možnosti
Foto

I16v79o 55C62i67l12i22c15h

16. 8. 2014 19:56

Stejně to smaže s tím, že jste na tom jeho směšném "banlistu" a lidem z něj smaže zcela cokoli. On za to nestojí.

0 0
možnosti
KD

K43a81r24e29l 64D40r75d75a

11. 8. 2014 9:38

Kuřáci jsou hulváti a musí být obhajováni hulvátstvím? Zvláštní logika pane Cilichu, ty nadávky nekuřákům jste si mohl odpustit. Vedle je podobný článek, propagující web MUDr. Mlčocha, velmi civilizovaně a má nižší karmu. Inu hulvát hulváta si hledá, že?

  Nabízí se varianta více zdanit kuřácké podniky. Což by se promítlo do vyšších cen a postihu kouřících zákazníků. Mám na sídlišti obstojnou pizzerku. Víc se jich tady neuživí. Je natřískaná kuřáky. Proto tam chodíme málo. Zákaz kouření s její ekonomikou určitě zamává. Problém je, že je to slušná restaurace a současně kuřácké doupě, dík skladbě asociálních obyvatel sídliště (místních kuřáků). Resp. v okolí jsou všechny podniky kuřácké. Pro nekuřáka je sídliště noclehárna, kdy jeho spánek ruší leda tak opilci demolující po zavíračce popelnice nebo zastávky MHD.

  Od zákazu kouření očekávám úbytek takových individuí v ulicích a pozvolnou proměnu chování místních na veřejnosti. Což by mohlo přinést "lepší adresu" a růst ceny mé nemovitosti. Aneb současné "právo kuřáků", mě mj. výrazně finančně poškozuje. Otázkou je, jak se promění místní podniky. Živoří tady multikino, zkrachovalo KFC. Prosperuje sexy bar pro cizince a prostituce. Změna kouření místní ekonomikou zamává. Věřím, že k lepšímu. Kouření je pro mě symbolem sociálního úpadku.

  Jinak jsem s několika majiteli barů v centru Prahy řešil kuřáky. Organizujeme taneční akce a kurzy, kuřáci nám safra vadí. Vždy stejná písnička, jo, jsou to hulváti a obtěžují okolí, ale dělají kasu. Od té doby dávám řádná dýška, aby se nekuřáci v podniku vypláceli. Ale pořád je to o tom, že musíme tolerovat nevychovanost, aby ekonomika fungovala. Zákaz bude brutální krok, ale vznikne nová ekonomika na nekuřáckém principu. Bez takového kroku nemá šanci vzniknout. Proč? Vydělávat na kuřácích je snazší. V zásadě jsou kuřáci nekalou konkurencí podstřelující jakoukoliv jinou konkurenci cenou. Proto je zákaz kouření na místě.

http://www.kurakovaplice.cz

0 1
možnosti
Foto

I78v91o 39C77i58l39i59c63h

11. 8. 2014 15:55

Jaké nadávky nekuřákům? 8-o Já také nekouřím, to bych nadával i sám sobě!

Změna kouření místní ekonomikou zamává zcela určitě - zkrachují i ty stávající hospody a nebudete tam mít vůbec nic.

Tvrdíte, že vydělávat na kuřácích je snazší, ale v tom případě mi jistě vysvětlíte, jak je možné, že v mém okolí velice dobře prosperují i nekuřácké restaurace?

1 0
možnosti
KD

K68a38r29e94l 16D15r84d11a

11. 8. 2014 8:32

Pane Cilich, to je jak když jsme spolu trávili čas na toaletě. Nejprve celý víkend tlačení a diskutování jednotlivých myšlenek, aby se nakonec povedlo jedno pořádné dílo. ;-D

  Ještě je třeba spláchnout. Rv;-D

0 0
možnosti
Foto

I40v59o 30C54i67l67i83c68h

11. 8. 2014 15:58

Tak jste nám to sem nakonec vypustil ;-D

0 0
možnosti

A42n68n67a 93Č21e55r19n60á

9. 8. 2014 19:16

V Anglii zkrachovalo tisíce hospod, mimo jiné i kvůli kouření... Nebo hlavně kvůli kouření? viz.: Důvodem jsou kromě globální recese také sociální změny ve společnosti, vyšší daně, zákaz kouření a levný alkohol v supermarketech.

Zdroj: http://bydleni.idnes.cz/rekonstrukce-domu-0nf-/stavba.aspx?c=A140728_104007_stavba_web

2 1
možnosti
Foto

No, to víte, když se kácí les létají prý třísky a prý je to tak v pořádku. ;-)

1 0
možnosti
Foto

I17v18o 93C32i55l45i89c71h

5. 8. 2014 16:42

Právě jsem přišel ze zahrádky kuřácké pivnice a na druhé straně té zahrádky si pán zapálil doutník. Ano, nebylo mi to úplně příjemné. Ale šel jsem zcela vědomě do kuřáckého zařízení, takže si nemám proč a na co stěžovat kromě sebe sama. A to je podle mne problém všech těchto zastánců zákazu - neumí si přiznat svá špatná rozhodnutí a nést za ně odpovědnost.

2 1
možnosti
BN

Připadá mi že si to antikuřáci tak nějak idealizují jak to bude po zákazu kouření skvělé. Realita je taková že když v hospodě čtvrté cenové skupiny zakážete kouření, tak se z ní lusknutím prstu rázem nestane podnik plný spokojených nekuřáků, mladých rodin a smějících se dětí. Prostě to bude hospoda kde zbydou štamgasti nekuřáci a možná hrstka nasraných štamgastů kuřáků co si dají tak pivko nebo dvě a zas půjdou domů protože co by pořád museli vstávat aby si k tomu pivu mohli zakouřit. Z takové hospody vesnického typu prostě žádný restaurant pro rodiny neuděláte, prachy na investice nejsou, lidí chodí čím dál míň a než se najdou noví potenciální návštěvníci a nevrátí se část těch starých které by po pár měsících přešel vztek, tak už tu žádná hospoda nebude. Jinak řečeno nekuřáky to velmi často neuspokojí, protože stejně nikam nebudou moct jít, jen budou mít škodolibou radost z toho že teď už nebudou mít kam jít kuřáci.

5 0
možnosti
LN

..z pozice neagresivního celoživotního nekuřáka ...R^

1 0
možnosti
Foto

Jsme doma nekuřáci, manžel přímo "militantní" (neustále u nás vede nějaké výchovné řeči kouřícím návštěvám), ale v debatě o zákazu kouření jsme neměli problém. NE.

Stát už se ke svým občanům příliš často chová jako k nesvéprávným dětem. V hospodách se nesmí (nebude smět) kouřit, chodci budou mít (mohli by mít) povinně reflexní pásky na oblečení, starosta nesmí jít popřát (to už tak je) osmdesátileté dámě ke kulatinám, protože by tím porušil ochranu jejích osobních údajů...

...Ono to zákazem kouření začíná a končí...čím? Identifikačním čipem implantovaným za ucho, protože je to v našem zájmu?

13 0
možnosti
  • Počet článků 195
  • Celková karma 25,36
  • Průměrná čtenost 2327x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.