Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Pokud vím, vytruboval Hamáček ještě 2 dny před jednáním Sněmovny, že v případě neprodloužení NS se vláda obrátí na hejtmany, aby ji obratem o prodloužení NS požádali. Bylo to tedy dopředu naplánováno!

0 0
možnosti
DR

Když jsem tu po hlasování v PS minulý čtvrtek někde psal, že udělali hloupost poněvadž nejrozumnější by byl politický kompromis, tzn. prodloužit NS nikoli o měsíc, ale pouze o 14 dní s tím že se během té doby projedná a schválí pandemický zákon, na který se pak od začátku března plynule přejde, schytal jsem za to kvůli jejich osobnímu egu samozřejmě mínusy od některých jistých místních vševědů.

Tudíž jsem rád, že na má slova nakonec došlo a hejtmani se nakonec ukázali rozumnějšími než jejich spolustraníci v parlamentu.

4 3
možnosti
Foto

I90v35o 20C29i61l95i13c68h

15. 2. 2021 14:27

Vážně věříte, že za 14 dní bude pandemický zákon? ;-) Ono by plně stačilo, kdyby postupovali podle §69 Zákona 258/2000 Sb.

1 0
možnosti
ZZ

Pláčete zbytečně a na navíc špatném hrobě.

Ukazuje se, že poslanci opozičních stran jsou naprosto odtrženi od reality.

Hejtmani si uvědomili jaká katastrofa se na ně řítí a požádali Babiše o pomoc, protože jejich vlastní poslanci na zdravotní situaci naprosto kašlou. Babiš jim vyšel vstříc. Ostatně i Němci už Čechy onálepkovali tak, že dnes už nechtějí pustit ani pendlery - by ́t mají potvrzení o negativním testu.

:-P:-P:-P

0 6
možnosti
Foto

I47v58o 17C23i49l92i82c93h

15. 2. 2021 13:59

Odtržený od reality jste maximálně Vy :-P

1 1
možnosti
Foto

I58v23o 21C97i40l66i33c98h

15. 2. 2021 12:30

Hejtman Půta právě prohlásil, že počítá s tím, že nouzový stav skončí k poslednímu únoru a on znovu o jeho pokračování rozhodně žádat nebude. Bude se snažit přesvědčit vládu, že udržovat restriktivní opatření, která nefungují, tím, že je ještě zpřísní, nedává žádný smysl. Je čas ten systém měnit, kultivovat a přenést více důvěry směrem k lidem. Myslí si, že ten pokus hejtmanů o jednání s vládou nebyl příliš úspěšný a raději nechtěl komentovat některá mediální prohlášení vládních činitelů, která popírají to, co hejtmanům slibovali o víkendu.

4 1
možnosti
JK

To jste napsal přesně. Je neuvěřitelné, že Babiš pokaždé najde někoho, kdo mu na jeho sliby skočí.

6 0
možnosti

R^R^R^

Tady si ten §69 Zákona 258/2000 Sb. O ochraně veřejného zdraví může každý nevěřící Tomáš přečíst:

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-258#cast1

5 1
možnosti
PN

Také jsem zvědav na to, jak zareaguje opoziční sněmovna. A ÚS. Ten může reagovat samostatně? Nebo jim musí dát někdo podnět? Nevíte někdo?

Nemůže být nakonec výsledek jednání hejtmanů to, že prý u sebe měli i šéfy KHS a hodnotili rizika i ze stránky epidemiologické? Na rozdíl od jejich kolegů ve sněmovně?

0 0
možnosti
BV

Pane Cilichu,

zřejmě jste pořádně neporovnal oba texty. Jinak byste nepřeháněl a netvrdil:

"a o hodinu později už tam měl jiný text, který je nyní i na webu AKČR. Je to zcela něco jiného, než původně dohodli. Ptám se proč? Zastrašoval je snad Babiš?"

Dal jsem si tu práci a oba texty jse bod po bodu porovnal. Proto mohu konstatovat, že u osmi z původních bodů došlo pouze k upřesnění formulace, aby lépe vystihoval požadavek, který se v zásadě nezměnil.

Je pravda, že byl vypuštěn původní 8. bod z vašeho seznamu:

"8. Podporuje, aby co nejdříve (od 22.2.2021) došlo k otevření obchodů a služeb od za dodržování systému počet zákazníků podle plochy provozovny za dodržování hygienických podmínek;"

Nicméně je dost přehnané vaše tvrzení o něčem zcela jiném a o zastrašování

4 5
možnosti
Foto

I90v80o 96C82i81l17i95c64h

15. 2. 2021 6:24

Mně ty obchody a služby přijdou jako hodně zásadní.

6 0
možnosti
KK

Opatření na zpomalení epidemie je třeba racionalizovat. Dát jim smysl, aby je lidé byli ochotni dodržovat. To je základ toho, po čem jsme jak na půdě Poslanecké sněmovny, tak na úrovni krajů volali. Dohodnutá úprava opatření, mezi hejtmany a vládou, to podle mě v současném stavu splňuje.

----------------------------------------------------------------

Tohle je část odpoledního vyjádření hejtmanky Mauritzové z ODS. Já teda rozhodně nemám pocit, že by se takto vyjadřovala, kdyby ji předtím Babiš nějak zastrašoval.

1 0
možnosti
Foto

I33v77o 85C80i17l96i56c44h

14. 2. 2021 22:49

Když myslíte ...

0 0
možnosti
PC

Řekněme si to na rovinu - hejtmani a všichni, kteří jsou na vysokých pozicích, jsou jedna a ta samá pakáž, která tímto jasně prokázala, že jí o běžné občany vůbec nejde. Kazdý, kdo se dá na politiku, jde pouze za SVÝM cílem, za plným korytem, nikoli sloužit lidem.

Tohle vím už dávno, a proto jsem i tentokrát tušil, že se najdou podrazáci, kteří de facto vládě umožní nás nadále šikanovat.

Proto se k politice dlouhodobě stavím tak, jak se stavím - nevěřím NIKOMU. To však nemění nic na situaci, že jsem pořádně na....aný a znechucený a že mi to rozhodně není jedno.

Bohužel však vidím velkou část viny v lidech, kteří tak ochotně ohnou hřbety, a na druhé straně se jak sršni pustí do každého, kdo s kroky vlády nesouhlasí. "Díky" nim si vláda dělá, co chce, a nezmění se to, dokud se tomu většina obyvatel aktivně nepostaví.

7 4
možnosti
KT

Já to vůbec nechápu, jak ještě kdokoliv může Babišovi věřit, nota bene hlava kraje. Spíše máte pravdu, že to jsou politické hrátky. Volit se mi taky nechce, na druhou stranu tím umožňujeme bez problémů vládnout téhle šílené sebrance.

6 0
možnosti