Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je dost xmíchu, že ten, kdo by měl instruovat a řídit, jak se mají vykazovat úmrtí na covid, si na to stěžuje veřejnosti.:-)

2 0
možnosti
Foto

A ještě k té vaší nesmyslné ekonomické úvaze o těch lůžkách.

Nejen, že ty více náklady na lůžko s cividem budou celkem dost vysoké (ochranné pomůcky, desinfekce,...) Ale především nemocnice díky tomu, že nemají prostor a personál tak tratí na penězích za výkony. Tím, že nemohou provádět neakutní operace....za ty by měl mnohem více než za příplatky za lůžko

0 0
možnosti

Tak a je venku, jak bohatě stát ( a zdravotní pojišťovny ) dotuje naše zdravotnictví.

;-(;-(;-(

0 0
možnosti
Foto

Zapominate, že stejně tak ve statistikách ten kdo zemře na následky covidu, ale v době smrti jej již nemá se do počtu zemřelých na Covid nezapočítává.

1 0
možnosti

Tedy zkráceně: neměl covid a ten ho zabil.

To zní skoro jako migranti inženýři.

3 1
možnosti
Foto

I96v32o 22C84i94l30i64c47h

21. 1. 2021 22:27

A copak že se nelíbí podvodníkovi Petrovi Tomkovi na faktech i s odkazy?

6 1
možnosti
Foto

Když si zjistíte, kolik máme obyvatel a kolik lidí zemřelo v souvislosti s covidem tak vám vyjde, že je to cca. 0,1 % rozumí se tedy jeden člověk z tisíce. Když dělíme počet nakažených covidem-19 počtem zemřelých, tak šance, že někdo nakažený CoV zemře, je 1,6 %..

0 0
možnosti
Foto

Letos se nám asi vyhne chřipková epidemie. Všichni s chřipkou budou evidováni jako s covidem.:-)

7 3
možnosti

To je snad jasné, proč se nám letos vyhnula chřipka - opatření proti Covidu chrání i proti ostatním respiračním onemocněním. I z toho je tedy naprosto evidentní, že Covid je mnohem nakažlivější a ve výsledku tedy mnohem nebezpečnější než chřipka.

7 10
možnosti

Víte kolik lidí zemřelo loni na silnici? Za celý rok 460 - nejméně od roku 1961, kdy se to začalo sledovat. Nízký počet obětí na silnicích byl díky Covidovým lockdownům. Opatření proti Covidu tedy paradoxně řadu lidí zachránily (menší pořet obětí nehod, volnočasových aktivit, chřipky, ...). Přesto loni u nás zemřelo o 15 tisíc lidí více než předchozí rok. To je více, než kolik oficiálně zemřelo na Covid. Osobně si myslím, že těch zemřelých na Covid bylo více, než je oficiálně evidováno.

Rozdíly zemřelých oproti průměru u nás a v Německu si můžete prohlédnout na následujících stránkách:

https://www.destatis.de/EN/Themes/Cross-Section/Corona/Society/population_death.html

https://www.czso.cz/csu/czso/obypz_cr

V Německu bez Covidu umíralo v posledních letech něco přes 2500 lidí denně, u nás něco přes 300 - Německo má 8x více obyvatel, takže to odpovídá.

Z celkových statistik zemřelých za loňský rok je jasně patrné, že ČR je Covidem mnohem více postižená než Německo - při vrcholu epidemie na přelomu října/listopadu u nás umíralo 2x více lidí než obvykle (tzn. nárust 100%), v Německu měli vyšší nárust zemřelých až ke konci roku - umíralo o 4600 lidí více než předchozí roky což znamenalo nárust o 30%.

Celkové statistiky zemřelých za loňský rok ukážou reálný obraz o tom, jak jsou které země postižené - Německo je na tom lépe než my, ale třeba Polsko je na tom hůře - sice oficiálně má 33 tisíc obětí Covidu, reálně jich ale má 70 tisíc (loni zemřelo o 70 tisíc Poláků více než v předchozí roky).

5 1
možnosti
Foto

I77v57o 78C90i78l37i41c26h

21. 1. 2021 20:23

Otázkou je, jak to které země počítají. I to zmínil ministr Blatný.

2 0
možnosti
Foto

počty mrtvých jsou tragické právě kvůli jeho nekompetentnosti cokoli tu řídit.... tímto tomu jen natrhl žaket...

2 0
možnosti

On to svého času byl pana Cilicha favorit...

1 4
možnosti
Foto

K počtu všech mrtvých (bez ohledu na příčinu) u nás asi nejlépe shlédnout tento graf:

https://vdb.czso.cz/vdbvo2/faces/cs/index.jsf?page=vystup-objekt-vyhledavani&z=G&f=GRAFICKY_OBJEKT&katalog=all&pvo=DEMD007&vyhltext=zem%25C5%2599el%25C3%25AD

Jen je to po týdnech, takže ke zjištění průměrného počtu mrtvých denně je údaj z grafu nutno vydělit sedmi.

3 0
možnosti
Foto

I20v88o 93C60i71l74i62c57h

21. 1. 2021 20:07

Někde snad tvrdím, že to letos nestouplo? 8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.